Actual

Se plantează perdele forestiere pe Autostrada A2

mart. 16, 2018 Maria Ionescu

Azi a demarat prima plantare din acest an  de perdele forestiere pentru protecţia  Autostrăzii A2, pe tronsonul situat între km 73+930 – 74+68, pe raza comunei Dor Mărunt. Aceste perdele forestiere reprezintă bariere naturale foarte eficiente în condiţii de viscol şi ninsori abundente.

Suprafata terenului public pe care se montează perdeaua forestieră este de  2,350 ha (100 m lungime, 30 m lăţime). Se vor planta 15 rânduri de puieţi, la o distanţă de 2 m între rânduri şi 1 m pe rând. Speciile de puieţi sunt: arbuşti, vişin turcesc, arţar, velniş, dud şi pin negru. Primul şi ultimul rând vor fi de măceş.

Actiunea este realizată cu voluntari de la Liceul Alexandru Odobescu din Lehliu şi cu pădurari de la Ocolul Silvic Lehliu şi Calaraşi care îi învaţă pe elevi cum să planteze.

Această acţiune este realizată prin colaborarea între Ministerul Apelor şi Pădurilor – ROMSILVA şi Ministerul Transporturilor, prin CNAIR- DRDP Constanţa. Printre participanţi se numără şi directorul gener al al Romsilva, Ciprisn Pahonţu, prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, primarul comunei Dor Mărunt, Iacomi Ion, precum şi alţi directori.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!