Connect with us

Video

SEAS 2022. Finalul stagiunii cu Familia Addams (VIDEO)

Published

on

S-a încheiat Sesiunea Estivală a Artelor Spectacolului (SEAS), Constanța 2022. Ultimul spectacol: Familia Addams, jucat de actorii Teatrului Excelsior din București.

”Sunt două luni de festival, ceea ce eu nu am văzut, VREODATĂ, undeva în lume” – spune actorul Dan Pughineanu.

”O mare provocare, să faci un festival de două luni de zile și să aduni atâția oameni” – spune actrița Ana Udroiu.

”Este un eveniment foarte important, național, pentru teatrul românesc” – declară actrița Oana Predescu.

SEAS a debutat pe 7 iulie 2022 și s-a încheiat pe 28 august 2022. Pe cele două scene ale festivalului – la Teatrul de Vară Soveja și în Parcul Arheologic – au evoluat trupe de teatru din București, Chișinău, Cluj, Sibiu, Oradea, Arad, Satu Mare, Craiova, Brăila, Galați, Botoșani, Piatra Neamț, Iași, Ploiești, Târgu Mureș, Timișoara, Sfântu Gheorghe și, bineînțeles, Constanța. De asemenea, în cadrul festivalului au avut loc și concerte de jazz, folclor, reprezentații de pantomimă, teatru de copii etc.

Montajul nostru surprinde o fărâmă din spiritul acestui festival organizat de Teatrul de Stat Constanța, director Erwin Șimșenson, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.