Conecteaza-te cu noi

Politica

Secretarul de stat George Niculescu, după discuții la Istanbul: “Contăm pe sprijinul Turciei pentru consolidarea securității energetice regionale”

Published

on

George Niculescu, secretarul de stat din cadrul Ministerului Energiei, a participat, zilele acestea, la Reuniunea Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică și tehnică România – Turcia, la consultările bilaterale de afaceri, eveniment desfășurat la Istanbul, în Turcia.

La finalul discuțiilor purtate cu omologul său Alparslan Bayraktar din cadrul Ministerului Energiei și Resurselor Naturale, George Niculescu transmite că România contează pe sprijinul statului turc pentru consolidarea securității energetice regionale și promovarea propunerilor României pentru interconectarea infrastructurii de gaze la piețele regionale.

Iată mesajul complet:

“Republica Turcia este al doilea partener economic al României din afara Uniunii Europene, comerțul bilateral ajungând, la finalul anul 2021, la aproximativ 7 miliarde €. Ieri am participat, în marja celei de-a XXVII-a Reuniunii a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică și tehnică (JEC) România 🇷🇴 – Turcia 🇹🇷, la consultări bilaterale de afaceri cu omologul meu, dl. Alparslan Bayraktar din cadrul Ministerului Energiei și Resurselor Naturale. Dincolo de prezența mea la Istanbul, mi-am dorit foarte mult ca aceasta să fie completată de #fapte și #acțiuni concrete. Una din temele discutate în cadrul acestei întâlniri a fost cea a eliminării treptate a dependenței de energia furnizată de Federația Rusă. Având în vedere faptul că, în această perioadă, ne confruntăm cu provocări comune de securitate, cooperarea bilaterală este cu atât mai importantă, sens în care contăm pe sprijinul statului turc pentru consolidarea securității energetice regionale și promovarea propunerilor României pentru interconectarea infrastructurii de gaze la piețele regionale. Voi face tot ce îmi stă în putință ca, în calitate de Secretar de Stat în cadrul Ministerului Energiei să fac mai mult și, sper, mai bine pentru acest sector”.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions