Connect with us

Politica

Șefa Institutului Cultural Român de la Londra, la un pas de a fi demisă!

Published

on

UPDATE: Catinca Nistor a fost propusă spre revocare din funcția de director al ICR Londra, iar conform legii, Parlamentul trebuie să ia decizia finală, cu avizul comun al Comisiei pentru cultură și media și al Comisie pentru politică externă ale Senatului.

Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Liviu Jicman, a declarat, astăzi, pentru News.ro, că a propus revocarea din funcţie a directorului ICR de la Londra, Catinca Nistor.

“Am înaintat o propunere de revocare a directorului ICR Londra, Catinca Nistor”, a declarat Jicman pentru News.ro.

În noiembrie 2022, Libertatea.ro a relatat că statul român plăteşte o chirie lunară de 6.500 de lire pentru directoarea ICR Londra, actriţa Catinca Nistor, care ar fi refuzat apartamentul pus la dispoziţie, în care au locuit directorii anteriori.

În urmă cu câteva zile, senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, acuză Coaliția  de guvernare PSD – PNL că a îngropat imaginea internațională a României culturale. De aceea, astăzi, împreună cu colegul său, deputatul Iulian Bulai, a depus la sediul Institutului Cultural Român din București o coroană de flori, pentru că „în acest moment cultura românească reprezentată în străinătate de ICR este decedată.

„A se vedea cazurile multiple de numiri politice pe funcții ale unor personaje care nu au absolut nicio treabă cu cultura. În ultimul an, coaliția PSD-PNL a transformat funcțiile de conducere ale filialelor ICR din străinătate în sinecuri personale și de partid şi au numit pe aceste posturi persoane incompetente, fără nicio legătură cu domeniul cultural.

Cazul directoarei ICR Londra, Catinca Maria Nistor, este elocvent în acest sens. „Performanțele” imobiliare și muzicale ale acesteia sunt binecunoscute, însă despre acțiunile culturale ale ICR-ului din Marea Britanie nu se știe nimic pentru că nu există.

Am făcut tot ce era omenește posibil să oprim derapajele grave de la însăși esența Institutului Cultural Român – aceea de a reprezenta România în lume, din punct de vedere cultural. Am trimis sesizări, interpelări, am chemat conducerea ICR în Parlament, am tras semnale de alarmă în spațiul public. Nicio reacție.

ICR s-a umplut de politruci și de oameni care nu au absolut nicio treabă cu domeniul cultural. Mulți oameni care au fost puși cu mâna de PSD și PNL. ICR a devenit, în acest moment, piatra funerară a culturii românești în străinătate.“, spune Remus Negoi.

Citește și:

Șefa ICR de la Londra rămâne fără apartamentul de lux. MAE va rezilia contractul de 6.500 de lire

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta