Connect with us

Actual

Șeful ANPC anunță că se ia în calcul CONFISCAREA VENITURILOR benzinarilor, împreună cu ANAF

Publicat

la

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu a declarat, joi, după şedinţa de la Palatul Victoria, pe tema creşterii preţurilor la carburanţi, de miercuri, care a produs cozi imense la benzinării, în întreaga ţară, că ”am putea vorbi de o structură, sau o iniţiativă de tip cartelar” şi că se analizează dacă unii comercianţi au majorat preţurile pentru că au făcut-o şi alţii. El a mai spus că se ia în calcul ”confiscarea veniturilor, împreună cu ANAF, realizate în urma comercializării cu preţuri artificial mărite şi trimiterea acestora către bugetul de stat, pe lângă sancţiunea unei amenzi între 2.000 şi 100.000 de lei.

”Am putea vorbi de o practică comercială incorectă, lucru care ar conduce la emiterea unei dispoziţii de încetare a acesteia, cu consecinţe imediate, până la finalul orelor de program sper să avem deja trase nişte concluzii, să putem evalua întreaga situaţie a pieţei, pentru a fi siguri că în toată ţara aplicăm aceleaşi măsuri şi eventual sancţiuni similare”, a spus şeful ANPC, Horia Constantinescu citat de stiripesurse.ro.

El a precizat că proprietarii benzinăriilor riscă, în condiţiile în care nu a fost justificată în niciun fel majorarea preţurilor, să se încadreze şi într-o practică comercială incorectă. ”La acest moment am solicitat modalitatea de transmitere de la structura centrală la fiecare punct de lucru a motivării majorării preţurilor imediate. În opinia noastră, atâta vreme cât vorbim de nişte stocuri achiziţionate într-o perioadă în care nu se justifica o majorare, nu înţelegem de ce s-a produs majorarea”, a mai afirmat Constantinescu, precizând că nu ştie cu cât a majorat fiecare benzinărie preţul, urmând să se culeagă informaţiile, în legătură cu documentele fiscale.

Întrebat de ce s-a scumpit combustibilul, Horia Constantinescu a afirmat că aceste controale se vor face la toţi comercianţii care au majorat preţurile, în mod inexplicabil, mai ales că există şi în mediul online imagini cu majorări ale preţurilor în timp ce cei care filmau se aflau la coadă, aşteptând că cumpere la primul preţ afişat nu la cele care s-au succedat până au ajuns să cumpere”, a arătat el.

Horia Constantinescu a mai spus că se analizează dacă unii comercianţi au majorat preţurile pentru că au făcut-o şi ceilalţi.

”În opinia mea, profană, am putea vorbi de o structură, sau o iniţiativă de tip cartelar, pentru că nu există nicio justificare, dacă a majorat preţul, să o faci şi tu numai în încercarea de a obţine un profit suplimentar. Despre sancţiuni, şeful ANPC a spus că se ia în calcul ”confiscarea veniturilor, împreună cu ANAF, realizate în urma comercializării cu preţuri artificial mărite şi trimiterea acestora către bugetul de stat”. ”Cred că această sancţiune este mai dură decât aceea de a aplica o sancţiune între 2.000 şi 100.000 de lei”, a mai afirmat el, adăugând că nu se renunţă la această amendă, dacă se vor constata abateri.

Comments

comments

Actual

Persoană călcată de combină, în județul Constanța. Intervine elicopterul SMURD

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 1 iulie, în urmă cu puțină vreme, în județul Constanța a avut loc un grav accident. La ieșirea din localitatea Țepeș Vodă spre Siliștea o combină a călcat o persoană.

La fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și elicopterul SMURD.

La această oră, medicul de pe elicopter face evaluarea persoanei accidentate.

Update: Bărbatul care a fost călcat de combină, în vârstă de 62 de ani, a fost declarat decedat.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânărul care a murit în tragicul accident rutier de la Hârșova NU avea permis de conducere

Publicat

la data de

Scris de

Tânărul care și-a pierdut viața în tragicul accident care s-a produs în cursul nopții, în Hârșova, nu avea permis  de conducere.

Oficial din partea Biroului de presă al IPJ Constanța:

Astăzi, în jurul orei 3.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat un bărbat, de 27 de ani, care se afla decedat, în autoturismul său, fiind implicat într-un accident rutier, pe strada Vadului din orașul Hârșova.

Din cercetări a reieșit faptul că, în urma coliziunii dintre autoturism și un copac, autovehiculul a luat foc, iar conducătorul auto a rămas încarcerat, fiind declarat decesul.

Totodată, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Rabla pentru electrocasnice. Au început înscrierile pentru laptopuri și tablete

Publicat

la data de

Scris de

De astăzi începe a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile şi tabletele. Înscrierile au început de astăzi, de la ora 10:00. Bugetul celei de-a doua etape este de 10 milioane lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 1 iulie 2022, ora 10:00 – 7 iulie 2022, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului. În a doua etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează: 500 de lei pentru laptopuri şi 300 de lei pentru tablete.

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit. (Sursa: ziare.com, sursa foto: ziare.com)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: