Connect with us

Actual

Șeful OPC Constanța, ținut la ușă de Făgădău

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a primit invitația de a participa la o discuție cu șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu, tema fiind starea precară a locurilor de joacă din Constanța. Edilul nu a onorat această invitație, iar șeful OPC a mers la sediul Primăriei Constanța pentru a-i aduce la cunoștință aspectele constatate în urma verficărilor efectuate la locurile de joacă din municipiu. Potrivit lui Constantinescu, la sediul administrației locale a fost întâmpinat de către viceprimarul Costin Răsăuțeanu.

“În incinta Primăriei Constanța am fost întâmpinat de domnul viceprimar Răsăuțeanu, care mă roagă să fac o cerere și pe care o va valida ulterior?! Este strigător la cer ceea ce se întâmplă! Aici GUVERNUL ROMÂNIEI nu are autoritate!!!! Pot muri copii, pot să se accidenteze, pot suferi din cauza lipsei unor condiții civilizate de joacă, Primăria se opune soluționării!”, a fost mesajul inițial transmis de inspectorul de la Protecția Consumatorilor Constanța. Toate acestea, după ce, ieri, la București, o fetiță a fost internată la un spital din capitală, urmare a unui accident într-un spațiu de joacă.

După episodul de la ușa administrației publice locale, revoltat de situație și de pericolul pe care îl reprezintă pentru cei mici spațiile de joacă din municipiul Constanța, în calitate de tată, Horia Constantinescu a postat pe contul personal de Facebook următorul mesaj:

“Domnilor administratori ai domeniului public Constanta, deci ai serviciului public, respectiv locuri de joaca pentru COPIII cetatenilor Constantei, in locul acestui ping – pong institutional, nu puteti gasi o solutie rapida, chiar fara interventia unei structuri de control, care sa protejeze pe cei mici?! Ca tata ma gandesc, cu ingrijorare, sa nu traim un incident ca cel din Bucuresti, unde o fetita a fost nevoita sa ajunga la spitalul de urgente! Mai intelept ar fi sa gandim asa!”

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

CMSN. Concursul pentru ocuparea postului de Șef Birou Achiziții se amână

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Directorul General al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Adrian Bîlbă,  a emis decizia nr. 165/21.10.2020 prin care se dispune suspendarea, respectiv amânarea desfășurării concursului pentru ocuparea postului de Șef Birou Achiziții, pentru o perioadă de 15 zile, ca urmare a contestației depuse de către Sintea Lucica, unul dintre candidați.

Precizăm că în urma selecției, comisia de concurs a admis dosarul unui candidat și a respins alte două candidaturi.  Dosarul lui Sintea Lucica a fost respins, dat fiind faptul că nu a prezentat documente care să ateste/facă dovada vechimii în muncă de 10 ani precum și a vechimii în specialitatea studiilor și a funcției de conducere de 5 ani, conform condițiilor specifice pentru ocuparea postului.

Comisia de concurs a fost alcătuită din Pintilie Teodora – președinte,  Iordache Elena, Cristache Florina – membrii și Ibraim Seila – secretar.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ieri, doi bărbați au ajuns în spatele gratiilor. Vezi ce infracțiuni au comis

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din județul Constanța au pus în executare două mandate.

Primul dintre ele a fost efectuat de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale. Aceștia au identificat un bărbat, de 34 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 8 luni și 586 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Tot ieri, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 32 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis un mandat de executare a pedepsei de 7 luni și 10 zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cei doi bărbați au fost escortați și încarcerați în Penitenciarul Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

CNAIR reia licitația pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada Soarelui

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) organizează licitație pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600.

Conform documentelor, valoarea estimată a lucrărilor este de 81 milioane de lei, iar durata lor este de 24 de luni. Contractul prevede o perioadă de garanție de minimum 36 de luni.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 23 noiembrie a.c., conform informațiilor din SEAP.

INFO! CNAIR a mai lansat licitație pentru aceeași lucrare, la pachet cu Podul peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680. Din cauză că nu a fost depusă nicio ofertă, licitația a fost anulată.

Cele două poduri în lungime de 2,6 kilometri, de la Borcea și Cernavodă, sunt o parte importantă a Coridorului IV Pan-European care traversează România de la Vest la Est.

Lucrările cu un grad ridicat de complexitate vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care aceste poduri nu au suferit nici un fel de lucrări de reparații semnificative pe partea rutieră.

Proiectul de reabilitare a celor două poduri dunărene va fi finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: