Connect with us

Politica

Senatorul Chițac a omis să-și declare șefia Asociației “Constanța Altfel”. Cum explică

Publicat

la

Nu este nicio noutate că senatorul constănțean Vergil Chițac, fost candidat din partea PNL la fotoliul de primar al municipiului Constanța, este președintele Asociației “Constanța Alfel”. Da, știm toți, însă parlamentarul constănțean nu a trecut acest aspect și în declarația de interese.

Marți seară, Vergil Chițac a scris pe pagina de Facebook a Asociației faptul că ar fi fost reclamat la Agenția Națională de Integritate pentru acest aspect. Chiar și în aceste condiții, senatorul Chițac e decis să nu renunțe la nimic din ce și-a propus pentru următoarea perioadă.

Redăm integral mesajul pe care senatorul Vergil Chițac l-a postat pe pagina de Facebook a Asociației “Constanța Altfel”:

Mea Culpa…
Dintr-o neatenție și fără nici o intenție, atunci când am completat declarația de interese la sfârșitul lunii mai 2018, am omis să declar că între timp devenisem președintele Asociației Civice “Constanța Altfel”.
Nu am ascuns niciodată aceast lucru ba din contră, în zeci de emisiuni, declarații interviuri, conferințe de presă; am prezentat cu satisfacție activitatea asociației. Nu e puțin lucru să te bați cu un întreg sistem mafiot construit în 20 de ani, format din “ciocoi imobiliari”, Primărie, Consiliu Local, Inspectoratul de Stat în Construcții, Agenția pentru Mediu și alții. Nu am avut, nu am și nu voi avea nici un interes material sau beneficiu dimpotrivă, îmi consum timp și energie, să apăr viața tihnită și interesele unor oameni care, așa… peste noapte, când se trezesc a doua zi, în loc să vadă parcul Tăbăcărie cum erau obișnuiți de zeci de ani, văd zidul unui bloc construit de “ciocoi” pe spațiile verzi, cu complicitatea celor de mai sus. Așadar am greșit în litera legii și nu în spiritul ei.
Astăzi, am aflat de la un jurnalist care a primit o informație “pe surse”, că am fost reclamat la Agenția Națională de Integritate. În regulă, e “mea culpa” și mă voi apăra dacă va fi cazul. Dacă detractorii mei cred că în felul acesta mă vor face să renunț, se înșeală amarnic.
Nava a plecat la luptă și eu sunt la bordul ei cu întregul echipaj! Să vedem cine pe cine scufundă!

Președintele Asociației Constanța Altfel,
Vergil Chițac

Comments

comments

Politica

Chițac a pierdut alegerile pentru postul de vicepreședinte pe apărare din PNL

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PNL și-au ales conducerea. Lucian Bode devine astfel secretar general (606 voturi pentru și 40 anulate), Dan Motreanu prim-vicepreședinte (736 voturi pentru și 5 anulate), iar vicepreședinte pe apărare a fost ales Virgil Guran (459 voturi pentru; contracadidatul său, Virgil Chițac a avut 129 voturi pentru și 50 anulate). Alegerile interne din PNL au fost marcate de două valuri de retrageri. Sursa: stiripesurse.ro.

Amintim că, în momentul în care Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, Chițac a fost printre primii liberali care și-au arătat susținerea față de premier. La fel a procedat edilul Constanței și când fostul premier Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. Iată că, strategia lui Vergil Chițac de a se „lipi“ se șefii PNL nu a dat roade.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lucian Bode: „PNL trebuie să câștige toate alegerile din 2024“

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, astăzi, că partidul pe care îl reprezintă vrea să câștige toate alegerile din 2024.

„Anul 2024 va fi greu din punct de vedere electoral. O să fie alegeri. Vestea bună e că PNL e singura forță de dreapta și cel mai mare de pe eșichierul politic. PNL trebuie să fie pregătit să câștige pe linie în 2024”, a spus Bode.

Conducerea PNL s-a reunit, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei sunt aleşi secretarul general al partidului, unde este o singură candidatură: Lucian Bode, un prim-vicepreşedinte, unde s-au înscris două candidaturi, ale lui Virgil Popescu şi Dan Motreanu şi un vicepreşedinte, unde sunt patru candidaţi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă: „Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale“

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, chiar este convins că Guvernul pe care îl conduce și aleșii liberali sunt performanți. Ciucă a declarat, astăzi, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, că faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor aleşilor locali liberali, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. El a arătat că primarii PNL sunt modele de performanţă administrativă şi politică.

„Vreau să vă tramsmit două mesaje, primul, al deschiderii către soluţiile care vin dinspre dumneavoastră şi mesajul de încredere în capacitatea de a rerula proiecte şi a-i convinge pe cetăţenii localităţilor pe care le administrează că nu şi-au irosit votul. Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale.” , a spus Ciucă, citat de stiripesurse.ro.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: