Connect with us

Politica

Senatorul Chițac a omis să-și declare șefia Asociației “Constanța Altfel”. Cum explică

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Nu este nicio noutate că senatorul constănțean Vergil Chițac, fost candidat din partea PNL la fotoliul de primar al municipiului Constanța, este președintele Asociației “Constanța Alfel”. Da, știm toți, însă parlamentarul constănțean nu a trecut acest aspect și în declarația de interese.

Marți seară, Vergil Chițac a scris pe pagina de Facebook a Asociației faptul că ar fi fost reclamat la Agenția Națională de Integritate pentru acest aspect. Chiar și în aceste condiții, senatorul Chițac e decis să nu renunțe la nimic din ce și-a propus pentru următoarea perioadă.

Redăm integral mesajul pe care senatorul Vergil Chițac l-a postat pe pagina de Facebook a Asociației “Constanța Altfel”:

Mea Culpa…
Dintr-o neatenție și fără nici o intenție, atunci când am completat declarația de interese la sfârșitul lunii mai 2018, am omis să declar că între timp devenisem președintele Asociației Civice “Constanța Altfel”.
Nu am ascuns niciodată aceast lucru ba din contră, în zeci de emisiuni, declarații interviuri, conferințe de presă; am prezentat cu satisfacție activitatea asociației. Nu e puțin lucru să te bați cu un întreg sistem mafiot construit în 20 de ani, format din “ciocoi imobiliari”, Primărie, Consiliu Local, Inspectoratul de Stat în Construcții, Agenția pentru Mediu și alții. Nu am avut, nu am și nu voi avea nici un interes material sau beneficiu dimpotrivă, îmi consum timp și energie, să apăr viața tihnită și interesele unor oameni care, așa… peste noapte, când se trezesc a doua zi, în loc să vadă parcul Tăbăcărie cum erau obișnuiți de zeci de ani, văd zidul unui bloc construit de “ciocoi” pe spațiile verzi, cu complicitatea celor de mai sus. Așadar am greșit în litera legii și nu în spiritul ei.
Astăzi, am aflat de la un jurnalist care a primit o informație “pe surse”, că am fost reclamat la Agenția Națională de Integritate. În regulă, e “mea culpa” și mă voi apăra dacă va fi cazul. Dacă detractorii mei cred că în felul acesta mă vor face să renunț, se înșeală amarnic.
Nava a plecat la luptă și eu sunt la bordul ei cu întregul echipaj! Să vedem cine pe cine scufundă!

Președintele Asociației Constanța Altfel,
Vergil Chițac

Comments

comments

Politica

Referendumul lui Iohannis a fost ÎN VAN. CORUPȚII pot beneficia de grațiere și amnistie, spune CCR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea Constituțională a României a respins, astăzi, ambele inițiative legislative de revizuire a Constituției depuse de putere și de opoziție în urma referendumului din 26 mai, au declarat surse participante la dezbateri pentru G4Media.ro. JUDECĂTORII AU DECIS CU UNANIMITATE DE VOTURI că propunerea referitoare la interdicția amnistierii sau grațierii corupților încalcă limitele revizuirii Constituției, au explicat sursele citate. Potrivit acestora, ”exceptarea infracțiunilor de corupție de la grațiere sau amnistie este neconstituțională”.

”Nu poți separa un grup de infracțiuni prin Constituție. O poți face prin lege, dar nu prin Constituție pentru că se încalcă limitele revizuirii, se încalcă principiul egalității în drepturi”, au declarat surse participante la dezbateri pentru G4Media.ro.

Celelalte prevederi ale inițiativelor de revizuire – interzicerea ordonanțelor de urgență în domeniul justiției și oferirea posibilității și altor instituții de a ataca OUG-urile la CCR – au primit undă verde de la Curte. Sursa: g4media.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mihai Fifor dă din casă: “Era o ruptură între Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, dă cărțile pe față și declară că între Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă era o ruptură și o tensiune foarte mare. Liderul PSD susține că tensiunea exista din cauza faptului că Dragnea dorea modificarea legilor justiției, în timp ce Dăncilă a refuzat.

“Premierul era cumva izolat în Palatul Victoria. În momentul în care premierul s-a opus Ordonanțelor, pentru că Viorica Dăncilă a refuzat să facă această mișcare și a spus că nu intervine pe Ordonanțe pe Justiție. Lucrul acesta a deranjat, pentru că multă lume se aștepta să execute, să răspundă la comanda aceasta. Am avut o discuție cu doamna premier care a spus că preferă să fie un om onest și corect față de țară. Interesant de analizat e ce ar fi fost dacă… Era o ruptură, o chestiune foarte ciudată între președintele partidului și premier, era o situație extrem de tensionată, undeva trebuia să existe un debușeu și nu-mi dau seama care ar fi fost, a fost o presiune fenomenală pe Guvern”, a afirmat Mihai Fifor, la TVR 1.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mircea Geoană, numit secretar general adjunct al NATO

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ar urma să îl numească drept secretar general adjunct al Alianței pe fostul ministru de externe al României, Mircea Geoană. Anunțul ar urma să fie făcut în cursul zilei de miercuri, au declarat pentru Digi24.ro surse politice.

Discuțiile despre plecarea lui Mircea Geoană pe postul de la NATO se desfășoară de câteva luni, au explicat sursele citate.

La scurt timp, informația a fost confirmată chiar de fostul premier Mircea Geoană. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

“Sunt mandru sa fiu desemnat de catre Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca urmatorul Secretar General Adjunct. Este, deopotriva, o uriasa provocare si o oportunitate de a reprezenta interesele Aliantei noastre, care asigura securitatea a peste 1 miliard de cetateni. De-a lungul carierei mele diplomatice si politice am promovat legatura transatlantica si integrarea euro-atlantica a Romaniei. Sunt profund onorat sa fiu desemnat pentru aceasta pozitie cheie ce reprezinta, de asemenea, o recunoastere a importantei contributii a Romaniei in cadrul NATO. Apreciez, in mod deosebit, sustinerea politica si institutionala trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: