Connect with us

Politica

Dăncilă sare la gâtul lui Iohannis: „Președintele dezinformează și face declarații iresponsabile“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

După ce președintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge legea bugetului de stat pe 2019, aducând mai multe critici dure Executivului PSD-ALDE, premierul Viorica Dăncilă a reacționat dur. La începutul ședinței de Guvern de marți, 12 martie, premierul a declarat că declarațiile șefului statului sunt iresponsabile și că primul om în stat nu face decât să dezinformeze.

„Am constatat ieri (luni, 11 martie, n.r.), pentru a nu știu câta oară, că președintele Iohannis nu are nicio limită. Am avut senzația ca ne-am întors în timp, în 2013, când un alt președinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale de stat cu aceleași minciuni. Președintele României (Iohannis, n.r.) îi dezinformează din nou pe români, inventând explicații ridicole de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului pentru anul 2019. Este, în mod evident, un joc electoral pe care îl face însă pe spatele românilor. Domnul președintele Iohannis dovedește că nu cunoaște lucruri elementare, când a afirmat că lipsesc 1,4 miliarde de lei de la bugetul de pensii. În realitate, după foarte mulți ani, în 2019, bugetul va avea un excedent de 1,7 miliarde lei, ca urmare a măsurii transferului contribuțiilor de la angajator la salariați – o altă măsură pe care domnul președintele Iohannis a criticat-o, măsură care însă și-a arătat eficiența.

O altă dezinformare pe care președintele României a aruncat-o cu nonșalanță în spațiul public este legată de mărirea pensiilor. Domnul președinte ar trebui să citească cu atenție măsurile pe care le-a luat Guvernul României. Pentru ca am mărit anticipat pensiile, începând cu 1 iulie 2017 pentru anul 2018 și la 1 iulie 2018 pentru anul 2019, cu mai mult decât rata inflației și creșterea reală a salariului mediu brut. Dacă am fi făcut ce cere domnul președinte Iohannis și partidul său, pensiile românilor ar fi fost mult mai mici acum“, a declarat Dăncilă.

Premierul a afirmat că Iohannis se joacă cu sentimentele oamenilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări că nu există bani de pensii, „afirmație care nu are nicio bază reală“.

„Oare ce urmărește domnul președintele prin insistența pe temele care induc nesiguranță în rândul pensionarilor? Pregătește terenul pentru vreo decizie de amputare a drepturilor pensionarilor din partea formațiunilor politice pe care le susține pe față, cum s-a mai întâmplat în trecut? O spun cu fermitate: Pensionarii nu au niciun motiv să-și facă griji. Așa cum ne-am angajat, vom continua majorarea pensiilor, prevăzută pentru 1 ianuarie 2020, de la 1 septembrie anul acesta, așadar cu 3 luni mai devreme decât stabilisem inițial. Guvernul României are bani pentru plata pensiilor și pentru asigurarea tuturor drepturilor stabilite prin lege. De altfel, astăzi, adoptăm hotărârea de Guvern prin care pensionarii vor beneficia și în acest an de aproximativ 60.000 de bilete de tratament balnear, care se vor acorda prin casele județene de pensii publice. Guvernul a asigurat finanțarea acestor drepturi și a alocat peste 335 de milioane de lei pentru biletele de tratament balnear“, a mai punctat premierul.

sursa foto: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Economistul Dumitru Caragheorghe, noul președinte al Organizației Municipale Constanța a USR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Aproximativ 100 de membri ai Organizației Municipale Constanța a Uniunii Salvați România (USR) s-au întâlnit într-o ședință pentru a-și alege noua conducere.  În urma scrutinului, noul birou local al USR Constanța este format din șapte membri: Dumitru Caragheorghe – președinte, Laura Tănase și Mihai Ochiuleț – vicepreședinți, Stelian Ion, Remus Negoi, Anca Mănăilă și Florin Cocârgeanu – membri. Proaspătul președinte al Organizației Municipale a USR, Dumitru Caragheorghe, este directorul Cardinal Motors Constanța și implicat în mai multe activități civice  în Constanța. Caragheorghe îl înlocuiește la organizația municipală a USR pe Remus Negoi, care rămâne președinte interimar al Organizației Județene Constanța a USR.

„La începutul anului 2016, împreuna cu Stelian Ion și alături de alți apropiați, am fondat VERDE URBAN. Motivele pentru care s-a născut această organizație pot fi regăsite ușor în pagina de Facebook pe care, la fel, vă rog să o urmăriți și să o apreciați în măsura în care considerați util acest lucru“, spunea Caragheorghe într-un interviu acordat newsdaypro.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

USR avertizează: „Delta Dunării ajunge pe mâna baronilor PSD“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Reprezentanții USR au transmis, sâmbătă, că dezaprobă ferm numirea lui Cătălin Țibuleac, fost șef al SRI Tulcea, în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, acuzând-o pe Viorica Dăncilă că face numiri după criteriul apropierii de baronii PSD.

„Horia Teodorescu, baron local PSD și președinte al Consiliului Județean Tulcea, care mai ieri se plângea pe la televizor că a fost captiv în epoca Dragnea, s-a asigurat că premierul Viorica Dăncilă îl numește pe Cătălin Țibuleac guvernator al Rezervației Biosfera Delta Dunării. Cătălin Țibuleac, fost șef al SRI Tulcea, este un apropiat al lui Horia Teodorescu și a condus în ultimii ani un ONG controlat de CJ Tulcea, ONG finanțat din banii primăriilor printr-o taxă lunară de 500 de euro. Îi cerem public premierului Viorica Dăncilă să revină asupra decizie de numire și să demonstreze că interesele de partid și campania internă din PSD nu sunt mai importante decât protejarea Rezervației Biosfera Delta Dunării. Vestea numirii domnului Țibuleac în fruntea ARBDD a generat un val de mesaje către USR, în care cetățenii ne semnalau manevrele legate de complicitatea ARBDD în menținerea afacerilor agricole chimizate în Deltă și nu numai. Ne bucură faptul că cetățenii au încredere în USR și apelează la noi, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunării astfel încât să nu fie distrus de baronii locali PSD“, spun cei de la USR într-un mesaj postat pe Facebook.

Sursa foto: Facebook/USRNational

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PNL Constanța are un nou secretar general. Vezi cine i-a luat locul lui Boroianu!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

La sediul filialei PNL Constanța a avut loc ședința Biroului Poltic Județean Constanța, în cadrul căreia a fost votată ocuparea funcției vacante de secretar general, prin numirea lui Marian Crușoveanu, consilier județean. Alegerea lui Crușoveanu vine după ce, în urmă cu o săptămânii, deputatul Robert Boroianu a fost revocat, din funcția de secretar general al PNL Constanța, Organizația județeană. Cu 22 de voturi “pentru” revocare, unul anulat și in vot “împotriva”, Boroianu părăsește conducerea organizației județene a liberalilor constănțeni. Potrivit unor surse, lui Boroianu i s-a reproșat neimplicarea in activitatea politica a partidului, în ultimul an. Mai exact, activitatea din Parlament și afacerile i-au ocupat timpul deputatului constanțean.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: