Connect with us

Politica

Senatorul Negoi acuză: „Proiectele care pot rezolva problema traficului aglomerat către sudul litoralului, ținute în sertar de Grindeanu“

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, acuză că cele două proiecte de infrastructură care pot rezolva problema traficului aglomerat către sudul litoralului sunt ținute în sertar de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Când USR a fost la guvernare, proiectele care vizează Alternativa Techirghiol şi electrificarea căii ferate Constanța – Mangalia au reprezentat o prioritate pentru ministrul USR al Transporturilor, Cătălin Drulă. După septembrie 2021, modul dezastruos în care PNL şi PSD s-au ocupat de cele două proiectele de infrastructură a făcut ca în prezent acestea să fie aproape în stadiul în care au fost lăsate de USR.

Am fost pe teren să vedem cum stau lucrurile cu proiectul Alternativei Techirghiol. Nu doar că nu există constructori pe teren, nu e finalizat studiul de fezabilitate, nu a fost obţinut acordul de mediu şi nu e lansată licitaţia de lucrări.

În ceea ce priveşte electrificarea căii ferate Constanţa – Mangalia, proiect inclus de USR la finanţare în PNRR, s-au acumulat întârzieri, nici până astăzi nu a lansat licitaţia de lucrări, deci contractul de execuţie nu poate fi semnat aşa cum se cere prin PNRR.

Nu ştiu dacă incompetenţa, reaua voinţă sau nepăsarea reprezintă motivul pentru care aceste 2 importante proiecte nu au fost realizate până acum, însă cei care au de suferit de pe urma faptului că acestea sunt ţinute pe loc sunt cetăţenii. Atât constănţenii care locuiesc în sudul litoralului, cât şi turiştii care sunt nevoiţi ca în vacanţă să piardă ore bune în trafic sau în tren.“, spune Negoi.

Mai multe detalii citici aici:

https://www.remusnegoi.ro/2023/03/12/doua-proiecte-importante-de-infrastructura-din-judetul-constanta-uitate-in-sertar-de-ministrul-sorin-grindeanu/?fbclid=IwAR1noiasdYN-8rH-LoC0y3jzJ_BQlvwuACWmwkJzrKkGvAf9-QmOJB0rYes

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta