Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

Senatorul Negoi își prezintă raportul de activitate de la începerea mandatului: Peste 170 de luări de cuvânt și 220 de inițiative legislative proprii și co-inițiate

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a tras linie după trei ani și jumătate de la începerea mandatului de parlamentar. Astfel, de la 3,5 de activitate în Senat, Remus Negoi a avut 171 de luări de cuvânt, 51 de întrebări și interpelări, 220 de inițiative legislative proprii și co-inițiate, 39 de legi promulgate din cele co-inițiate, dar și 31 de declarații politice.

Iată câteva dintre intervențiile politice în parlament:

„1. Implementarea bugetării participative la nivel local, un proiect care este deja în derulare la Constanţa datorită consilierilor locali USR, este extrem de benefică pentru comunităţile locale. Am explicat, într-o intervenţie în plenul Senatului, că este recomandat ca autorităţile locale să  aibă autonomia de a stabili suma pe care o consideră de cuviinţă pentru bugetarea participativă.

  1. Ciolacu exceptează de la regulile achiziţiilor centralizate spitalele de urgenţă ale SRI, SIE şi ale Armatei. PSD şi PNL se tem de transparenţă, monitorizare şi control civil. Am explicat într-o intervenţie în plen că acest lucru înseamnă o lipsă de transparenţă, iar aprobarea unei astfel de măsuri permite achiziţionarea unor produse de proastă calitate la preţuri mai mari şi restrânge dreptul agenţilor economici cinstiţi să participe la licitaţii.
  2. Exodul medicilor români în străinătate trebuie oprit! An de an medicii aleg să plece din țară și unul dintre motive este modul în care se fac angajările în sistemul sanitar de stat. Am susținut, în plenul Senatului, inițiativa colegei mele, deputata USR Diana Stoica, ce prevede organizarea unor concursuri naționale pentru ocuparea posturilor vacante de medici în cadrul spitalelor de stat, un mecanism bazat pe transparență si competiție corectă. PCR (Partidul Comasat Român), adică PSD și PNL, au respins proiectul.
  3. Foamea de bani a PSD-PNL, în acțiune. Deşi desfăşoară acelaşi tip de servicii ca cele de stat, ambulanţele private nu mai sunt scutite de la plata taxei de drum începând cu data de 11 martie, în condiţiile în care ambulanţele deţinute de autorităţi sau entităţi publice sunt exceptate în continuare de la plata rovinietei. I-am adresat o interpelare în Senat ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu pe acest subiect şi l-am întrebat ce motive au stat la baza eliminării acestor scutiri doar pentru ambulanţele private.
  4. Pentru USR pacientul este mereu pe primul loc și din acest motiv am venit cu propuneri legislative în interesul pacienților. Este o realitate faptul că mulți dintre pacienții care se adresează sistemului public de sănătate pentru o intervenție chirurgicală sau altă procedură medicală sunt îndrumați de către medicul curant, la externare, spre sistemul medical privat pentru controle sau evaluari post-operatorii sau post-procedurale. Din acest motiv, am susținut în Senat inițiativa colegului meu, deputatul Adrian Wiener, care prevede interzicerea oricărei forme de presiune sau condiționare de către personalul medical sau nemedical din unitățile sanitare publice pentru a determina pacientul să recurgă la servici medicale in unități sanitare private și încadrarea acestui demers ca abatere disciplinară.“

Remus Negoi este membru în Comisia pentru cultură și media, în Comisia pentru comunicații și tehnologia informației, în Comisia de buget, în Comisia reunită penru relaţia cu UNESCO, unde deține funcția de vicepreședinte, și în Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi, unde este președinte.

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions