Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Senatorul Remus Negoi: Cetatea Histria îndeplinește toate criteriile pentru a fi introdusă în Patrimoniul UNESCO

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că Cetatea Histria îndeplinește toate criteriile pentru a fi introdusă în Patrimoniul UNESCO, dar, deocamdată, nu s-au făcut demersurile necesare pentru ca dosarul depus deja la INP să fie trimis la Comisia UNESCO.

„Am fost la Cetatea Histria, cel mai vizitat sit arheologic din Dobrogea, aflat pe lista Patrimoniului Cultural European din anul 2007. Voi face tot ce se poate pentru ca acest obiectiv important să poată fi conservat şi protejat, așa cum mă implic și pentru orice alt sit din Dobrogea sau din România, în calitate de vicepreședinte al Comisiei parlamentare reunite pentru relația cu UNESCO. Voi verifica în ce stadiu se află acum dosarul la Institutul Naţional al Patrimoniului şi mă voi implica personal pentru ca autorităţile competente să continue procedura, astfel încât dosarul să ajungă la UNESCO pentru a fi analizat.

Sunt necesare investiţii majore la Cetatea Histria. În prezent, deşi există un muzeu, acesta a fost construit cu mulţi ani în urmă, iar clădirea necesită lucrări de modernizare. Este foarte important ca această cetate să intre în Patrimoniul Mondial, pe de o parte pentru că, în mod cert, are o valoare inestimabilă şi, pe de altă parte, pentru că va atrage şi fonduri pentru conservare şi punere în valoare.“, a declarat Remus Negoi.

Amintim că, senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, este vicepreşedinte Comisiei UNESCO din Parlamentul României.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions