Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

Senatorul Remus Negoi: „Monstruozitățile de pe plaja Corbu trebuie să dispară din peisaj“

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că monstruozitățile de pe plaja Corbu trebuie să dispară din peisaj, iar terenul trebuie adus la starea inițială.

„Peisajul de pe plaja sălbatică de la Corbu a fost distrus de aşa zisul Sat Pescăresc a cărui construcție a fost începută fără respectarea legii şi ulterior a fost oprită după demersurile întreprinse de presă, societatea civilă şi USR. Acum zona arată dezolant după ce construcțiile din beton au rămas în această rezervație naturală. Sper că în cel mai scurt timp plaja sălbatică de la Corbu să fie adusă la starea inițială, iar aceste monstruozități să dispară din peisaj.“, a spus Negoi.

Parlamentarul constănțean a fost unul dintre cei care au cerut insistent ca lucrările de construcție pe plaja de la Corbu să fie sistate, iar așa-zisul Sat Pescăresc să nu mai fie ridicat.

Amintim că, lucrările de construcție a complexului imobiliar de pe plaja sălbatică Corbu au fost suspendate anul trecut, în urma petiției făcute de senatorul USR Remus Negoi. Astfel, în urma solicitării înaintate de USR, Prefectura Constanța a atacat în justiție autorizația de construire și certificatul de urbanism. Lucrările demarate pentru ridicarea așa zisului sat pescăresc sunt oprite până la soluționarea cauzei.

Advertisement
palaz

„Argumentele pentru care am cerut oprirea lucrărilor sunt următoarele:

Conform Constituției, este interzisă înstrăinarea plajelor, care fac obiectul exclusiv al proprietății publice, către un particular;

Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 202/2002, este interzisă amplasarea oricăror construcții pe terenuri acoperite de dune

A fost intabulat în mod nelegal terenul pe care se ridică acest complex rezidențial de către administrația publică locală în august 2005, fiind parte integrantă a Plajei Corbu, care este o zonă protejată Natura 2000 și parte a Rezervației Biosferei „Delta Dunării”;

ARBDD a avizat favorabil acest proiect imobiliar cu încălcarea prevederilor legale și ignorarea completă a modului în care această construcție va afecta ecosistemul natural.“, notează senatorul.

Advertisement
palaz

„Salut decizia Instituției Prefectului de a ataca în contencios administrativ construirea ansamblului imobiliar de pe plaja virgină Corbu. Este semnalul clar că presiunea publică asupra tuturor nenorocirilor urbanistice funcționează și că, atunci când aducem argumente concrete, aceste dezastre imobiliare trebuie să înceteze. Așteptăm acum cu nerăbdare decizia instanțe“, a mai precizat Remus Negoi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions