Connect with us

Politica

Senatorul Remus Negoi: „Proprietarii de terenuri și autoritățile locale vor avea de acum pârghii mai eficiente pentru a combate ambrozia“

Published

on

remus negoi

În circuitul legislativ se află un proiectul de modificare a legii privind combaterea buruienii ambrozia, stabilind, între altele, ca proprietarii sau deținătorii de terenuri să efectueze, până la data de 30 iunie a fiecărui an sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment, lucrări de smulgere sau erbicidare a acestei plante, precum şi posibilitatea ca autorităţile locale să poată realiza aceste lucrări pe cheltuiala celor care aveau această obligaţie.

La acest proiect parlamentarii USR au venit cu o serie de propuneri.

„Atunci când vorbim de sănătatea publică a populației, legile trebuie corelate cu realitatea. Ambrozia este una dintre cauzele rinitelor alergice care pot degenera în astm și, din acest motiv, erau necesare măsuri pentru protejarea populației.

Proprietarii de terenuri și autoritățile locale vor avea de acum pârghii mai eficiente pentru a combate ambrozia. Iată modificările aduse Legii 62/2018 privind combaterea ambroziei prin inițiativa USR:

Advertisement

proprietarii de terenuri sunt obligați să facă lucrări de curățare a terenurilor în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment de la poliția locală;

proprietarii de terenuri pot solicita ajutor, contra-cost, de la autoritățile locale pentru distrugerea buruienii;

autorităților locale pot obține ordonanțe președințiale de la tribunal pentru a putea interveni pe terenurile private infestate cu buruiană, în cazul în care proprietarii refuză să o facă.“, a spus senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement