Connect with us

Politica

Senatorul Ștefan Mihu de la PSD Constanța este noul trezorier al partidului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Liderii PSD au decis miercuri seară, la Vila Lac, să înceapă analiza rezultatului la alegerile europarlamentare, unde partidul și-a înjumătățit scorul electoral față de precedentele alegeri, exemplu fiind dat scorul de la parlamentarele din 2016, după cum informează jurnaliștii de la Mediafax.ro.

Astfel, o echipă centrală va merge în fiecare filială județeană pentru a analiza problemele din alegeri și pentru a cauta soluții. E posibil ca prima destinație a echipei de analiză a PSD să fie județul Brăila, unde Pro România a obținut un scor ‘bombă’: peste 22% din voturi cu ajutorul mai multor primari PSD care au jucat cu Mihai Tudose.

Este pentru prima oară în ultimii ani când analiza alegerilor nu se mai face la centru și liderii merg în județe, mai transmit jurnaliștii de la Mediafax, conform informațiilor pe care le-au obținut din ședința social democraților de aseară.

La CEX s-a mai stabilit să se organizeze alegeri în mai multe filiale județene unde sunt lideri interimari, printre care Cluj, Sibiu și Harghita.

Noul lider PSD din Senat o să fie Lucian Mazilu, senator de Mehedinți, în locul lui Șerban Nicolae.

Trezorierul PSD o să fie Ștefan Mihu, senator PSD de Constanța.

Alte decizii în CEX, potrivit Mediafax:

  • A fost demarat auditul financiar pe care l-a propus Viorica Dăncilă, la scurt timp după condamnarea lui Liviu Dragnea. Auditul este unul extern, făcut de o firmă, iar din primele date bugetul PSD „arată rău”
  • PSD vrea să construiască o autostradă și optează între Iași-Târgu Neamț și Comarnic-Brașov
  • Președintele PSD a cerut, în CEx, să îi fie propuși secretari de stat pentru Ministerul Justiției, pentru că nu găsește persoane pe care să le numească. La Ministerul Justiției sunt două posturi de secretar de stat disponibile. Ultimul secretar de stat de la MJ eliberat din funcție, la cerere, de către premier a fost Mariana Moț, potrivit unei decizii publicate în MO.

Comments

comments

Politica

Președintele Klaus Iohannis: Ludovic Orban şi-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Convoc pentru miercuri consultări cu partidele

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că Ludovic Orban şi-a depus în această seară mandatul de prim-ministru desemnat şi că a convocat pentru miercuri consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier.

”Domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Motivația, pe cât de simplă, pe atât de clară: regulamentul activităților din Cameră și Senat prevede un termen de 15 zile în care trebuie să se pronunțe. Aceste 15 zile s-au epuizat. Această situație se datorează PSD, care a boicotat ședința de vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj și e ultimul lucru pe care ni-l dorim, de aceea am acceptat.”, a declarat Klaus Iohannis.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Şerban Nicolae, candidatul PSD pentru şefia Senatului

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PSD a stabilit care va fi candidatul partidului la șefia Sernatului. Senatorul PSD Florian Bodog a anunțat că Șerban Nicolae este propunerea PSD pentru președinția Senatului. El a câștigat bătălia internă cu 35 de voturi “pentru” în fața contracandidatului său Radu Oprea, care a obținut doar 26 de voturi, notează România TV, care citează Agerpres. Alegerile la grupul PSD s-au desfăşurat în două tururi de scrutin. În primul tur au candidat Şerban Nicolae, Titus Corlăţean şi Radu Ştefan Oprea, iar primii clasaţi pentru turul doi au fost Şerban Nicolae şi Radu Ştefan Oprea. Amintim că Teodor Meleşcanu a demisionat de la şefia Senatului la începutul lunii februarie după ce CCR a decis, pe 22 ianuarie, că alegerea sa este neconstituţională.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Paleologu: “Am avut 100% dreptate, avem nevoie de o nouă constituție, iar CCR trebuie desființată”. Ce spune despre Iohannis

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Curtea Constituțională a României admis, luni, 24 februarie a.c., sesizarea PSD în privința conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier.

Theodor Paleologu, fost candidat din partea PMP la alegerile prezidețiale a postat pe contuă său de Facebook un mesaj tranșant prin care transmite că România are nevoie de o nouă constituție și se impune desființarea Curții Consituționale. De altfel, aceste principii, Paleologu le-a susținut amplu în campania electorală de la alegerile prezidențiale.

Iată mesajul:

“Recentele evoluții de pe scena politică dovedesc că am avut 100% dreptate: avem nevoie de o nouă constituție, iar CCR trebuie desființată. Din păcate, președintele își propune obiective prea mărunte și se încurcă în ițele micilor sale machiaverlîcuri.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: