Conecteaza-te cu noi

Politica

Senatorul USR Remus Negoi a depus o inițiativă legislativă care modifică Legea publicității stradale

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a declarat că a depus, împreună cu colegul său, Sebastian Cernic, inițiativa legislativă pentru modificarea și completarea Legii publicității stradale. Negoi menționează că proiectul completează mijloacele publicitare, definite în Legea nr. 185/2013, supuse identificării și notificării proprietarilor acestora, a căror amplasare nu mai corespunde cu noile reglementări.

„Au fost multe situații nefirești, prin care cei care amplasează mijloace publicitare în spațiul public se eschivau de la multe obligații ce le reveneau, față de autoritățile locale, invocând faptul că acele mijloace publicitare nu erau panouri publicitare. Astfel, autoritățile locale întâmpinau multe probleme. În fapt, se înlocuiește termenul general “panouri” cu toate mijloacele publicitare definite chiar de legea 185/2013. Și pentru că afirm, de fiecare dată când am ocazia, că orice proiect legislativ trebuie să fie discutat sau să vină din partea celor care sunt direct implicați, mulțumesc colegilor implicați și celor care au participat la finisarea acestui proiect Lucian Daniel Stanciu Viziteu – primarul municipiului Bacău și Cătălin Iacob – consilier local municipal USR Constanța.

„LEGE

pentru modificarea și completarea Legii publicității stradale nr. 185/2013

Parlamentul României adoptă prezenta lege:

Articol unic – Legea publicității stradale nr. 185/2013, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, 147 din 15 februarie 2018, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

  1. La articolul IV, alineatul (1), litera a), se modifică și va avea următorul cuprins:
  2. a) pentru panourile afișe, bannere, ecrane publicitare, firme, indicatoare publicitare direcționale (panouri direcționale), mesh-uri, panouri publicitare mobile, panouri publicitare, proiecte publicitare speciale, reclame publicitare, steaguri publicitare, mesh-uri digitale situate pe domeniul public și privat al statului și al autorităților publice locale, care nu sunt autorizate în conformitate cu prevederile legale sau care au fost amplasate fără respectarea prevederilor legale ori care nu au inscripționate informațiile privind denumirea operatorului și codul de identificare fiscală a acestuia se va dispune dezafectarea;
  3. La articolul IV, alineatul (1), litera b) se modifică și va avea următorul cuprins:
  4. b) pentru panourile afișe, bannere, ecrane publicitare, firme, indicatoare publicitare direcționale (panouri direcționale), mesh-uri, panouri publicitare mobile, panouri publicitare, proiecte publicitare speciale, reclame publicitare, steaguri publicitare, mesh-uri digitale situate pe proprietatea persoanelor fizice sau juridice, care nu au fost autorizate sau care nu au contracte de închiriere valabile ori care nu au inscripționate informațiile privind denumirea operatorului și codul de identificare fiscală a acestuia, se va dispune dezafectarea.“, se arată în inițiativă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions