Connect with us

Politica

Senatul a votat majorarea indemnizațiilor președintelui, miniștrilor, parlamentarilor și aleșilor locali

Published

on

Plenul Senatului a votat, astăzi, un proiect de aprobare a unei Ordonanțe în care a fost introdus un amendament care prevede majorări ale indemnizațiilor demnitarilor, începând cu Președintele, miniștrii și parlamentarii și până la aleșii locali, potrivit News.ro. Proiectul a fost votat cu 91 de voturi pentru (PSD – 39, PNL 31, AUR – 12, UDMR – 7 și neafiliați – 2), 22 împotrivă (USR), împotrivă şi 4 abţineri (neafiliați).

Măsura vine la doar câteva ore după ce Curtea Constituțională a României admisese sesizările USR pe proiectele de lege privind majorările din sistemul public, care prevedeau creșterea indemnizațiilor parlamentarilor. Senatul este primă Cameră sesizată, astfel că votul final va fi dat de Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a primit raport de admitere în comisia de muncă din Senat.

Propunerea de majorare a indemnizațiilor demnitarilor a fost criticată de senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, care a votat împotriva proiectului.

Advertisement

„O nouă ticăloșie a coaliției PSD-PNL-UDMR, cu ajutor AUR. Au introdus ieri, șmecherește, un amendament care făcea referire cu 25% a salariilor demnitarilor în comisia de administrație. Azi, tot șmecherește, au invocat necesitatea măririi salariilor primarilor, dar au votat cu două mâini și mărirea salariilor parlamentarilor. În condițiile în care se bâlbâie să mărească pensiile și nu le măresc. Doar pe cele speciale. Altfel, se bat cu pumnii în piept că țin cu românii. De fapt PSD-PNL-UDMR sunt dușmanii românilor.“, spune Negoi.

(Sursa: stiripesurse.ro)

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement