Connect with us

Politica

Septimiu Bourceanu, atac dur la adresa lui Horia Țuțuianu: “Mihai Lupu îl va scuti de o povară pe care nu poate să o ducă”

Publicat

la

Alocarea fondurilor pentru primăriile din județul Constanța a iscat un adevărat război între președintele CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu, și liberali, consilieri sau lideri locali. Dacă aleșii județeni i-au reproșat în mod direct șefului administrației județene tot ce avea pe suflet, Septimiu Bourceanu, prim-vicepreședintele PNL Constanța, a scris pe contul său de Facebook faptul că Țuțuianu nu mai are susținerea primarilor PSD, edili pe care, scrie Bourceanu, a încercat cândva să îi câștige cu bani. Mai mult, liderul PNL Constanța transmite că timpul rămas până la alegerile locale s-a scurtat, așa încât Mihai Lupu (candidatul PNL Constanța pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța – n.r.) “îl va scuti de o povară pe care se vede clar că nu poate să o ducă”.

Iată mesajul complet:

Am asistat la un episod trist din saga unui, teoretic, președinte de Consiliu Județean. Și spun teoretic pentru că, așa cum s-a și văzut de altfel, Horia Marius Țuțuianu este președinte al C.J.C. doar cu numele. Nu are niciun fel de susținere din partea primarilor P.S.D. pe care odata la un timp încearcă să-i câștige cu ceva bani și nici acest lucru nu îi reușește. A demonstrat că nu are experiență în gestionarea unui județ și nici maturitate politică.
Noi, liberalii, i-am arătat lui H.M.Ț. cum ar trebui să arate o alocare bugetară corectă și eficientă conform cu nevoile fiecărei localități. Rețeta unui astfel de document bine întocmit este foarte simplă dar ignorată constant de Țuțuianu în propriul său partid. În primul rând sunt consultați primarii și sunt întrebați care sunt prioritățile și care este necesarul pentru buna desfășurare a activității în localitățile pe care le conduc. Apoi, pe baza relatărilor edililor, specialiștii în finanțe publice realizează o simulare care să reflecte exact cum trebuie alocați banii pe localități.
Așa se întâmplă la P.N.L. Constanța, domnule președinte al Consiliului Județean. Ne consultăm cu primarii de fiecare dată când luăm decizii importante. În caz că H.M.Ț. a uitat, primarii sunt aleși, spre deosebire de el, și știu foarte bine să gestioneze soarta unei localități. Edilii sunt primii care ar trebui consultați atunci când avem de luat decizii importante pentru oameni.
Din fericire ne mai desparte puțin timp până la alegeri și colegul meu, Mihai Lupu, îl va scuti pe Horia Marius Țuțuianu de o povară pe care se vede clar că nu poate să o ducă, o povară numită președinția Consiliului Județean Constanța.

Comments

comments

Politica

Chițac a pierdut alegerile pentru postul de vicepreședinte pe apărare din PNL

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PNL și-au ales conducerea. Lucian Bode devine astfel secretar general (606 voturi pentru și 40 anulate), Dan Motreanu prim-vicepreședinte (736 voturi pentru și 5 anulate), iar vicepreședinte pe apărare a fost ales Virgil Guran (459 voturi pentru; contracadidatul său, Virgil Chițac a avut 129 voturi pentru și 50 anulate). Alegerile interne din PNL au fost marcate de două valuri de retrageri. Sursa: stiripesurse.ro.

Amintim că, în momentul în care Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, Chițac a fost printre primii liberali care și-au arătat susținerea față de premier. La fel a procedat edilul Constanței și când fostul premier Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. Iată că, strategia lui Vergil Chițac de a se „lipi“ se șefii PNL nu a dat roade.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lucian Bode: „PNL trebuie să câștige toate alegerile din 2024“

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, astăzi, că partidul pe care îl reprezintă vrea să câștige toate alegerile din 2024.

„Anul 2024 va fi greu din punct de vedere electoral. O să fie alegeri. Vestea bună e că PNL e singura forță de dreapta și cel mai mare de pe eșichierul politic. PNL trebuie să fie pregătit să câștige pe linie în 2024”, a spus Bode.

Conducerea PNL s-a reunit, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei sunt aleşi secretarul general al partidului, unde este o singură candidatură: Lucian Bode, un prim-vicepreşedinte, unde s-au înscris două candidaturi, ale lui Virgil Popescu şi Dan Motreanu şi un vicepreşedinte, unde sunt patru candidaţi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă: „Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale“

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, chiar este convins că Guvernul pe care îl conduce și aleșii liberali sunt performanți. Ciucă a declarat, astăzi, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, că faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor aleşilor locali liberali, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. El a arătat că primarii PNL sunt modele de performanţă administrativă şi politică.

„Vreau să vă tramsmit două mesaje, primul, al deschiderii către soluţiile care vin dinspre dumneavoastră şi mesajul de încredere în capacitatea de a rerula proiecte şi a-i convinge pe cetăţenii localităţilor pe care le administrează că nu şi-au irosit votul. Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale.” , a spus Ciucă, citat de stiripesurse.ro.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: