Connect with us

Politica

Septimiu Bourceanu, atac dur la adresa lui Horia Țuțuianu: “Mihai Lupu îl va scuti de o povară pe care nu poate să o ducă”

Publicat

la

Alocarea fondurilor pentru primăriile din județul Constanța a iscat un adevărat război între președintele CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu, și liberali, consilieri sau lideri locali. Dacă aleșii județeni i-au reproșat în mod direct șefului administrației județene tot ce avea pe suflet, Septimiu Bourceanu, prim-vicepreședintele PNL Constanța, a scris pe contul său de Facebook faptul că Țuțuianu nu mai are susținerea primarilor PSD, edili pe care, scrie Bourceanu, a încercat cândva să îi câștige cu bani. Mai mult, liderul PNL Constanța transmite că timpul rămas până la alegerile locale s-a scurtat, așa încât Mihai Lupu (candidatul PNL Constanța pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța – n.r.) “îl va scuti de o povară pe care se vede clar că nu poate să o ducă”.

Iată mesajul complet:

Am asistat la un episod trist din saga unui, teoretic, președinte de Consiliu Județean. Și spun teoretic pentru că, așa cum s-a și văzut de altfel, Horia Marius Țuțuianu este președinte al C.J.C. doar cu numele. Nu are niciun fel de susținere din partea primarilor P.S.D. pe care odata la un timp încearcă să-i câștige cu ceva bani și nici acest lucru nu îi reușește. A demonstrat că nu are experiență în gestionarea unui județ și nici maturitate politică.
Noi, liberalii, i-am arătat lui H.M.Ț. cum ar trebui să arate o alocare bugetară corectă și eficientă conform cu nevoile fiecărei localități. Rețeta unui astfel de document bine întocmit este foarte simplă dar ignorată constant de Țuțuianu în propriul său partid. În primul rând sunt consultați primarii și sunt întrebați care sunt prioritățile și care este necesarul pentru buna desfășurare a activității în localitățile pe care le conduc. Apoi, pe baza relatărilor edililor, specialiștii în finanțe publice realizează o simulare care să reflecte exact cum trebuie alocați banii pe localități.
Așa se întâmplă la P.N.L. Constanța, domnule președinte al Consiliului Județean. Ne consultăm cu primarii de fiecare dată când luăm decizii importante. În caz că H.M.Ț. a uitat, primarii sunt aleși, spre deosebire de el, și știu foarte bine să gestioneze soarta unei localități. Edilii sunt primii care ar trebui consultați atunci când avem de luat decizii importante pentru oameni.
Din fericire ne mai desparte puțin timp până la alegeri și colegul meu, Mihai Lupu, îl va scuti pe Horia Marius Țuțuianu de o povară pe care se vede clar că nu poate să o ducă, o povară numită președinția Consiliului Județean Constanța.

Comments

comments

Politica

Guvernul Cioloş prinde contur. Iată lista de miniștri pregătită de USR

Publicat

la data de

Scris de

Premierul desemnat Dacian Cioloş şi USR PLUS au susţinut, astăzi, o şedinţă în care au pus la cale un plan de guvernare pentru noul cabinet, plan ce urmează să fie prezentat în Parlamentul României.

Lista posibililor miniştri din noul Guvern Cioloş:

Ministerul Finanţelor – Dragoş Pîslaru (fost ministru al Muncii în primul Guvern Cioloş – 2016);

Ministerul Afacerilor Interne – Alin Stoica (fost prefect al Capitalei);

Ministerul Afacerilor Externe – Dan Barna (fost vicepremier, co-preşedinte al USR PLUS);

Ministerul Justiţiei – Stelian Ion (fost ministru al Justiţiei; ministrul demis de Florin Cîţu de la care a pornit criza politică);

Ministerul Apărării Naţional – Nicu Fălcoi (senator între 2016-2020, actual deputat);

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului – Claudi Năsui (fost ministru al Economiei);

Ministerul Energiei – Cristina Prună (deputat din anul 2016);

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii – Cătălin Drulă (fost ministru al Transporturilor);

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – George Căţean (fermier şi membru al USR-PLUS);

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Mihai Goţiu (jurnalist, scriitor, fost senator);

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Cristian Ghinea (fost europarlamentar, fost ministru al Fondurilor Europene);

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale – Oana Ţoiu (deputat PLUS);

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Ionuţ Moşteanu (deputat reales, purtător de cuvânt al USR PLUS);

Ministerul Sănătăţii – Ioana Mihăilă (fost ministru al Sănătăţii);

Ministerul Educaţiei – Corina Atanasiu (fost secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene);

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – Cosette Chichirău (deputat de Iaşi);

Ministerul Culturii – Marius Manole (actor, simpatizant USR-PLUS);

Ministerul Tineretului şi Sportului – Tudor Pop (deputat USR PLUS).

Sursa: antena3.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După ce Cîțu a anunțat că bunăstarea românilor se simte deja, PSD a reacționat: „Ei se laudă și economia se scufundă“

Publicat

la data de

Scris de

PSD a reacţionat, printr-o postare pe Facebook, după ce premierul demis, Florin Cîţu, a declarat, astăzi, că „bunăstarea românilor se simte deja”.

„EI SE LAUDĂ ȘI ECONOMIA SE SCUFUNDĂ!

5 REALITĂȚI ale economiei românești pe care Guvernul demis „uită” să le spună!

  1. România – Campioană europeană la creșterea prețurilor la energie.

40% dintre gospodării deja nu își pot achita facturile la întreținere!

  1. România – Cea mai mare inflație din ultimii 11 ani.

Puterea de cumpărare a scăzut cu 14%!

  1. România – record istoric la îndatorare.

Peste 57 miliarde euro împrumutați în 2 ani de guvernare!

  1. România – record istoric la deficitul comercial.

14,6 miliarde euro deficit la 8 luni din 2021 (+ 3 miliarde față de perioada similară din 2020)!

  1. România – Campioana europeană la dobânzile împrumuturilor.

Dobânzi de 10 ori mai mari decât media UE!”, a scris PSD pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lui Cîțu și Vîlceanu le duduie economia în cap: „Evaluările ne obligă să nu lăsăm România pe mâna demagogilor și populiștilor“

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu și ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, jubilează după ce Agenția de rating Moody’s îmbunătățește perspectiva României de la NEGATIVĂ la #STABILĂ, iar agenția de rating Standard & Poor’s reconfirmă perspectiva #STABILĂ. În timp ce românii nu mai fac față cheltuielilor din cauza exploziei de prețuri, la alde Cîțu și Vîlceanu le duduie economia în cap și spun că ei merită cu prisosință să conducă această țară.

„Agenția de rating Moody’s îmbunătățește perspectiva României de la NEGATIVĂ la #STABILĂ, iar agenția de rating Standard & Poor’s reconfirmă perspectiva #STABILĂ. Acesta este un criteriu după care, cred eu, un guvern trebuie judecat. Nu după părerea tuturor politicienilor, care pentru diferite interese aruncă în spațiul public multe neadevăruri și produc mult zgomot. Guvernul Cîțu este apreciat pentru modul serios și profesionist în care a guvernat și a pus în practică obiectivele de reformă și de consolidare fiscală pe care și le-a asumat. Este unul din motivele pentru care Florin Cîţu trebuie să rămână premierul României.“, a scris Dan Vîlceanu pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu, spune, la rândul său, că felicită echipa guvernamentală și oamenii profesioniști care l-au susținut în implementarea măsurilor de răspuns la criză și a punctat faptul că „evaluările ne obligă să nu lăsăm guvernarea României pe mâna demagogilor și populiștilor”.

„Suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți bunăstarea. Deja începem să simțim bunăstarea. Avem resurse pe care le-am investit fără să creștem deficitul. Toate acestea se văd”, a declarat Florin Cîțu.

Sursa: stiripesurse.ro, ziare.com

Foto: INQUAM Photos

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: