Conecteaza-te cu noi

Actual

Serghei Lavrov, despre bombardamentul asupra maternității din Mariupol: „Ucraina a atacat-o. Așa e manipulată toată lumea“

Published

on

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a reclamat joi, după negocierile din Ankara, faptul că țările europene trimit ajutor militar Ucrainei, spunând că atitudinea și comportamentul acestora sunt „ extrem de periculoase”. El a precizat că cei care trimit arme în Ucraina trebuie să fie conştienţi că răspund pentru acţiunile lor, ca şi cei care trimit merecenari în Ucraina.

„Nu plănuim să atacăm alte țări, noi nu am atacat nici Ucraina. Am explicat de nenumărate ori. Situația a degenerat în Ucraina, unde era o amenințare directă pentru Federația Rusă, în ciuda a numeroși ani de discuții, propuneri și negocieri. Nu am fost niciodată ascultați, iar președintele Vladimir Putin a vorbit despre asta de foarte multe ori. Faptul că am vrut să eliberăm aceste teritorii ne arată faptul că erau atacuri plănuite asupra oamenilor, chiar în această lună. Sunt foarte multe acțiuni flagrante ale părții ucrainene”, a mai spus Lavrov.

Mai mult decât atât, ministrul de Externe al Rusiei a acuzat că presa manipulează informațiile privind Ucraina.

„Ucrainenii creează arme biologice pe care le pot folosi împotriva Rusiei. Ei trebuie să informeze corect legat de asta. Cei care trimit trupe și arme în Ucraina trebuie să răspundă pentru acțiunile lor. În ceea ce privește maternitatea de ieri, este prima dată când auzim țipete despre atrocitățile din Ucraina, care ar fi fost comise de Rusia. La întrunirea ONU am prezentat date legate de această maternitate. Era evacuată, toate femeile însărcinate, asistentele și femeile însărcinate au fost scoase de acolo, de vină ar fi batalioanele ucrainele radicale. Trageți concluzii despre cum opinia publică este manipulată în toată lumea. Am văzut reportaje emoționante, a declarat Lavrov.

Advertisement

El a mai spus că Ucraina e a Rusiei și ei vor decide ce vor face cu ea.

”Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară. Președintele Putin a explicat foarte clar de ce a ales să pună în mișcare această operațiune specială. Știu că vă este interzis să scrieți așa ceva, dar veți citi și veți afla. Noi vrem o Ucraină prietenoasă, o Ucraină demilitarizată și o țară care să nu fie o amenințare la adresa Rusiei, o Ucraină în care rușii să nu fie persecutați, să nu li se respecte drepturile și să nu se poată vorbi limba rusă. Occidentul a venit în Ucraina și au impus stilul lor de viață și au întors oamenii împotriva Rusiei”, a spus Serghei Lavrov.

Sursa: stiripesurse.ro

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions