Conecteaza-te cu noi

Politica

Shhaideh a cerut numirea secretarului general și a secretarilor generali adjuncți pentru deblocarea situației de la MDRAPFE

Published

on

Sevil Shhaideh, ministrul demisionar al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a solicitat numirea “în regim de urgență” a secretarului general și a secretarilor generali adjuncți ai MDRAPFE, pentru “deblocarea imediată” a situației de la minister.

“Pentru deblocarea imediată a situației create la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin demiterea, alături de secretarii de stat, și a secretarului general și a secretarilor generali adjuncți, (…) viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a solicitat numirea și emiterea deciziilor privind exercitarea cu caracter temporar a celor trei funcții publice vacante din categoria înalților funcționari publici, în regim de urgență, până astăzi la orele 12,00”, se arată într-un comunicat al MDRAPFE transmis AGERPRES.

Conform Legii 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului și a ministerelor, acești înalți funcționari publici “asigură stabilitatea funcționării ministerului, continuitatea conducerii și realizarea legăturilor funcționale între structurile ministerului; (…) colaborează cu compartimentele de specialitate din cadrul Secretariatului General al Guvernului, cu secretarii generali din celelalte ministere (…); primesc și transmit spre avizare ministerelor proiectele de acte normative inițiate de minister și asigură avizarea actelor normative primite de la alți inițiatori (…); coordonează întregul personal al ministerului”, se mai spune în comunicat.

Această solicitare de urgență a survenit ca urmare a convocării luni, ora 12,30, a ședinței pregătitoare de Guvern, la care persoanele abilitate conform legii să participe sunt fie secretarul de stat desemnat, fie secretarul general, se mai arată în comunicat.

Advertisement

Solicitarea lui Sevil Shhaideh a venit în contextul în care premierul Sorin Grindeanu a anunțat că a semnat duminică ordinele de demitere pentru toți secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și pentru secretarii adjuncți, în legătură cu lansarea programului PNDL 2.

“Nu accept ca PNDL 2 să fie folosit în scopuri politice”, a afirmat premierul, la Palatul Victoria.

El a mai spus că luni o așteaptă la discuții pe această temă pe Sevil Shhaideh.

Sevil Shhaideh a ajuns luni, în jurul orei 12,40, la Palatul Victoria.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions