Actual

Și-a plimbat câinele în parc și s-a ales cu o amendă serioasă! Iată de ce

apr. 03, 2018 Maria Ionescu

În cursul zilei de ieri, profitând de vremea frumoasă de afară, mulți stăpâni de câini i-au scos la plimbare prin parcuri. Numai că una dintre ei, o proprietară a unui Rottweiler s-a ales cu o amendă de 500 de lei deoarece polițiștii locali au văzut, în parcul Tăbăcărie, că animalul nu are botniță. Plecând de aici, au început să efectueze verificări și au constatat că nici nu fusese declarat la secția de poliție competentă teritorial.

Deținătorul legal al patrupedului a fost sancționat contravențional cu suma de 500 lei pentru neîndeplinirea obligației de a depune la secția de poliție în a cărei rază este situat imobilul în care este deținut câinele o adeverință în fotocopie, eliberată de Asociația Chinologică Română, așa cum este stipulat în dispozițiile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinlor periculoși sau agresivi.

”Pe această cale, aducem la cunoștința opiniei publice totodată că nerespectarea normelor legale privind plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului patrupedului cu amendă de la 500 -1.000 lei.”, precizează Biroul de presă al Poliției Locale.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!