Connect with us

Actual

Constanța: S-a înființat Colegiul Național Militar A.I. Cuza! A început recrutarea candidaților

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale: ”Astăzi am semnat Ordinul pentru înființarea Colegiului Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza”. Acest Colegiu de la Constanța preia frumoasa tradiție a Școlii copiilor de marină, din 1881. Decizia de astăzi este un pas extraordinar de important pentru sistemul de formare a viitorilor noștri marinari militari. Vânt bun din pupa, CNM Alexandru Ioan Cuza!”, a postat pe pagina sa de facebook ministrul Fifor.

Centrul Zonal de Selecție și Orientare Constanța a postat pe pagina sa, în cursul zilei de ieri, următorul text: În perioada 02-20.04.2018 se desfășoară recrutarea candidaților pentru Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza” Constanța. Selecția candidaților se va desfășura în perioada 24.04-04.05.2018 la centrele zonale de selecție și orientare.  Candidații declarați ”admis” la selecție vor susține concursul de admitere (testul grilă de verificare a cunoștințelor) la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale ”Amiral Ion Murgescu”, cu sediul în Constanța, str. Dezrobirii nr. 80 (prezentarea candidaților se va face în data de 17.05.2018, ora 18.00).

Candidații care au optat pentru celelalte colegii naționale militare și care au fost declarați ”admis” la probele de selecție vor fi informați de către birourile informare recrutare despre posibilitatea reorientării acestora către Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

Candidații care au optat pentru celelalte colegii naționale militare și care nu au susținut încă probele de selecție, se vor putea reorienta către această instituție, la sediul centrului zonal de selecție și orientare unde vor susține probele de selecție.
Candidații care au susținut probele de selecție pentru colegiile naționale militare și au fost declarați ”respins” nu pot participa la procesul de recrutare pentru acest colegiu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Castelu: Un bărbat a căzut într-o stație adâncă de 5 metri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În  această seară, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Castelu pentru a salva viața unui om căzut într-o fostă stație de apă, adâncă de 4-5 metri.

La  fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de stingere cu opt pompieri și un SMURD B, care încearcă să-l scoată pe bărbat.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din fericire, bărbatul a fost scos viu de către pompieri și predat unei ambulanțe a saj pentru a fi transportat la spital.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, el are aproximativ 40 de ani, este necunoscut și a fost găsit în stare de comă. A fost transportat de echipajul Smurd C, la spitalul județean.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier la Olimp! Trei persoane au fost rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, pe DN 39, într-o curbă din apropierea intersecției cu drumul spre stațiunea Olimp, a avut loc un eveniment rutier grav, în care a fost implicată o familie.

Potrivit Serviciului de Ambulanță Constanța, au fost trei victime – mama, tata și fiica lor  – care sunt conștiente.

Mama se simte bine și a refuzat consultația, tatăl – care era și șoferul mașinii –  a suferit un atac de panică iar fiica a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul Județean Constanta deoarece are un traumatism la umărul stâng.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bunuri de aproape 3 milioane de lei, descoperite în portul Constanța Sud Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii   vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, în două containere sosite din China, articole de încălțăminte și jucării în valoare de peste 2.870.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 19.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Astfel, la cercetări s-a stabilit că administratorul societăţii comerciale este un cetăţean chinez, în vârstă de 33 de ani, având reședința pe raza județului Ilfov.

De asemenea, în urma controlului au fost descoperite 5.760 perechi de încălţaminte susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 2.803.210 lei.

Totodată, în data de 18.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București, al cărei administrator este un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani, care are domiciliul pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 7.740 jucării (mașinuțe, cărți de colorat și jocuri creative) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 70.700 lei.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează în ambele cazuri cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: