Societate

Siguranţa pe internet şi prevenirea violenţei, teme discutate cu elevi constănţeni

apr. 16, 2018 Maria Ionescu

Luni, 16 aprilie, la Liceul Teoretic Lucian Blaga Constanța a avut loc o activitate educativă în colaborare cu Poliția Română. Doi polițiști ai I.P.J. Constanța au prezentat elevilor de clasa a V-a și a VI-a teme cum ar fi siguranța pe internet  și prevenirea violenței.

Astfel, elevii au fost informați despre prevenirea criminalității informatice, a consumului și traficului de substanțe interzise sau consecințele comportamentului violent în mediul școlar.

Polițiștii au prezentat filme educative, au discutat cu elevii, oferindu-le sfaturi și răspunsuri la întrebări, totodată găsind împreună cu aceștia alternative de comportament pentru prevenirea violenței și soluții pentru petrecerea timpului liber în siguranță pe internet.

Discuțiile au fost pe înțelesul și chiar în limbajul familiar al copiilor, pliantul oferit conținând sfaturi cum ar fi: Este ,,cool’’ să respecți regulile! Este ,,cool’’ să fii tolerant! Fii ,,cool’’ și spune stop violenței! Evită prietenia persoanelor violente! Este ,,cool’’ să ai propria ta părere! Este ,,cool’’ să refuzi să consumi alcool, tutun sau droguri!

Directorul liceului, prof. Iuliana Linea consideră că activităţile educative organizate în colaborare cu Secţia 5 de Poliţie şi Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au un rol important în preîntâmpinarea actelor de violenţă în mediul şcolar, în reducerea agresiunilor verbale şi fizice care afectează dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor şi în creşterea siguranţei elevilor prin evitarea transmiterii în mediul online a unor date cu caracter personal sau a unor detalii din viaţa privată.

(Foto: Arhivă)

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!