Connect with us

Actual

Sindicatul Sanitas Constanţa: ,,Protestul tăcerii”

Avatar

Publicat

la

Ca formă de protest sindicaliştii au ales să picheteze astăzi sediul Prefecturii Constanţa, sperând că nemulţumirile lor vor fi transmise Guvernului, prin intermediul reprezentanţilor din teritoriu. La această acţiune denumită ,,Protestul tăcerii”, participanţii vor purta măşti pentru a-şi arăta dorinţa de a vorbi mai puţin şi de a face mai mult.

Salariaţii din unităţile sanitare şi de asistenţă socială doresc elaborarea unei legi a salarizării coerente şi corecte. Ei solicită creşteri salariale reale în anul 2016 pentru toţi salariaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială. De asemenea membrii de sindicat sunt nemulţumiţi că nu au fost eliminate inechităţile salariale, nu au fost luate măsuri pentru deblocarea posturilor pierdute în perioada 2010-2013, nu a fost aprobat un regulament de sporuri şi multe altele.

Sindicatul Sanitas are mai multe revendicări:

 • eliminarea inechităţilor salariale pentru toţi angajaţii din sistemul sanitari şi de asistenţă socială;
 • creşterea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială cu 25 % şi în anul 2016;
 • acordarea sporurilor specifice medicilor şi pentru perioada orelor de gardă;
 • acordarea sporurilor la salariul de bază actual pentru întreg personalul din sistemul sanitar şi de asistenţă socială;
 • adoptarea unui nou Regulament de Sporuri pentru sistemul sanitar şi de asistenţă socială;R
 • respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar şi adoptarea unui regulament specific pentru asistenţă socială;
 • deblocarea şi finanţarea posturilor de specialitate din sistemul sanitar şi de asistenţă socială;
 • reglementarea cadrului legislativ pentru echivalarea studiilor asistenţilor medicali;
 • reglementarea unei forme unice de pregătire pentru asistenţii medicali;
 • creşterea tarifelor prestaţiilor medicale;
 • alocarea procentului de 6% din PIB pentru SĂNĂTATE

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Restricţii de circulaţie pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând de astăzi, 24 noiembrie, s-au instituit restricții de viteză pe autostrada A2 București-Constanța, pe sensul către Capitală, la kilometrul 51+035 de metri, în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Călărași, cu limitare de viteză  de 40 de km/h. S-a luat această măsură întrucât, în urma unei revizii tehnice, grinda de rezistență a dispozitivului de acoperire a rostului de dilatație a suferit degradări majore. Restricțiile sunt semnalizate corespunzător. Lucrările vor dura aproximativ o săptămână.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte semnificația semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Poliţiştii Gărzii de Coastă au confiscat 200 kg de peşte

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au depistat, în zona de competență, plase de tip monofilament și fir textil în care se afla capturată cantitatea de aproximativ 200 kg pește.

În data de 22.11.2020, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control pe lacul Babadag, judeţul Tulcea, o ambarcațiune în care se afla un cetățean român, în vârstă de 38 de ani.

În urma verificărilor, au fost descoperite, în apă, plase de tip monofilament și fir textil,  în lungime de 170 de metri, în care se afla capturată cantitatea de aproximativ 200 kilograme de peşte.

“Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, producerea, importul, deținerea, comercializarea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor și furt calificat, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.”, au precizat reprezentanţii Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un şofer beat s-a răsturnat cu maşina în apropiere de Lumina

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 18.00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 22, în afara localității Lumina. Este vorba despre un autoturism  care s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Ajunşi la locul evenimentului rutier, poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest. A rezultat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, aşa că şoferul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului de 60 de ani, care se afla singur în autoturism.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: