Connect with us

Actual

Start la închirierea plajelor

Publicat

la

Sectoarele de plajă libere şi cele pe care se pot amplasa baze de agrement nautic cu motor/fără motor vor fi închiriate, în urma unei licitaţii publice organizată de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral. Cei interesaţi să dezvolte o afacere pe timpul sezonului estival trebuie să achiziţioneze caietele de sarcini, contra sumei de 270 de lei (inclusiv TVA), de la sediul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, iar ofertele pentru licitaţie trebuie depuse până la data de  28.04.2016, ora 16.30.

Deschiderea ofertelor va avea loc la sediul ABA Dobrogea-Litoral astfel:

  • 04.2016, ora 09.00, pentru sectoarele de plajă aferente staţiunilor Mamaia, Eforie, Olimp, Venus, Mangalia şi vama Veche;
  • 05.2016, ora 09.00, pentru sectoarele de plaja aferente staţiunii Navodari.

Valabilitate ofertelor este de 60 de zile de la data deschiderii acestora.

Iată doar câteva dintre zonele de plajă ce fac obiectul licitaţiei:

  • Năvodari – între digul de Nord Midia şi zona de nord a taberei de copii, zona salvamar şi centrul de prevenţie, zona vilelor BCR;
  • Mamaia– în zonele hotelurilor Selena, Orfeu, Rex, Mamaia;
  • Eforie – în zonele hotelurilor Capitol, Splendid şi zona Cosmos.

Numai pe unele dintre sectoarele de plajă scoase la licitaţie, conform PUZ, este permisă amplasarea beach – barurilor. Lista integrală cu zonele de plajă scoase la licitaţie şi staţiunile în care acestea sunt amplasate poate fi vizualizată aici.

Comments

comments

Actual

Patru tineri, reținuți pentru tâlhărie calificată. Victima este un bărbat de 83 de ani, din Aliman

Publicat

la data de

Scris de

Patru tineri sunt cercetați sub acuzația comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată. Unul dintre ei a fost arestat, pentru doi dintre ei a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, iar cel de-al patrulea este cercetat în stare de libertate.

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă au identificat 4 tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

”Astfel, la data de 12 ianuarie a.c., persoanele în cauză ar fi mers în locuința unui bărbat, din localitatea Aliman, cu care ar fi consumat băuturi alcoolice, iar la un moment dat aceștia ar fi sustras, prin violență, portofelul gazdei de 83 de ani.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

În urma administrării probatoriului în cauză, la data de 15 ianuarie a.c., instanța de judecată a emis măsura arestării preventive a tânărului de 24 de ani. Totodată, în cursul zilei de ieri, 17 ianuarie a.c., alți doi tineri, de 15 și 16 ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, iar astăzi, 18 ianuarie a.c., pe numele acestora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Un alt minor, de 15 ani, este cercetat în stare de libertate.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Hârșova. 9.000 de lei amendă pentru trei tineri care nu au au respectat carantina la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Persoanele care nu respectă măsura carantinării la domiciliu riscă să primească amenzi foarte mari.

În cursul zilei de ieri, 17 ianuarie, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au desfășurat activități pentru verificarea respectării prevederilor legale în ceea ce privește măsura carantinei la domiciliu.

În urma activităților, s-a stabilit faptul că trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, față de care a fost dispusă măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs, nu au fost găsiți la adresele de domiciliu declarate.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 9.000 de lei.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a ajuns în spatele gratiilor de la penitenciarul Poarta Albă pentru proxenetism

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 17 ianuarie, polițiștii constănțeni au pus în aplicare un mandat.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat, în municipiul Constanța, un bărbat de 33 de ani, pe numele căruia Judecătoria Brăila a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism.

Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: