Connect with us

Actual

SMURD Constanța are elicopter!

Maria Ionescu

Publicat

la

Într-o postare pe pagina sa de facebook, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, ne informeză că județul a intrat în posesia unui elicopter SMURD. Iată postarea președintelui CJC: ”Am vrut sa ma asigur ca locuitorii judetului au cel mai rapid mijloc de interventie in caz de urgenta medicala. Noul elicopter, inlocuit de asigurator, este mult mai performant. Acesta va fi operat de SMURD Constanta si va deservi judetul. Cred ca misiunea pe care o are aceasta aeronava este una extrem de dificila, dar stiu ca echipajele smurd sunt dedicate suta la suta salvarii vietilor omenesti.” Reamintim că în urmă cu câteva luni s-a finalizat construcția celei mai moderne baze aeromedicale SMURD din România, cea de la Constanța, ridicată pe strada Viilor nr. 1. La inaugurare au participat pe lângă autorități locale și ministrul Raed Arafat. Și el declara la acel moment: ”Vorbim de o investiţie care cuprinde platforma de aterizare, hangarul şi anexele care se ridică la 950.000 de euro, din care 350.000 de euro asiguraţi de OMV Petrom, 350.000 de Exxon Mobile şi restul, fiind investiţia Fundaţiei pentru SMURD, adică a populaţiei, din fondurile strânse prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit. Aici a venit şi SC RAJA SA Constanţa care ne-a sprijinit cu tot ce era necesar pentru utilităţile care se impun pentru a lucra în condiţii decente. Această bază va face activitatea de salvare mai sigură şi mai uşoară. În primul rând, elicopterele nu pot să stea afară, mai ales pe perioada iernii. Un elicopter care stă în hangar are probleme mai puţine, are nevoie de mai puţine reparaţii, deci este mai sigur. În al doilea rând, acum vor putea interveni la operaţiuni de noapte, pe care până acum nu le puteam face, pentru că pe platforma de lângă spital, unde aterizăm acum nu avem autorizaţie pentru aterizare noaptea. Cu această bază vom putea face misiuni de noapte, fiind condiţiile mai sigure“, a declarat Raed Arafat.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Canabis, metadonă și heroină, ridicate din municipiile Constanța și Giurgiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu, au efectuat 8 percheziții domiciliare, în 8 locații din municipiile Giurgiu și Constanța, într-un dosar penal de trafic de droguri.

La data de 9 iulie a.c., în urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate droguri de risc și mare risc (cannabis, heroină și comprimate de metadonă) sau substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, precum și obiecte utilizate în activitatea de dozare, ambalare și comercializare.

De asemenea, au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate.

Față de 4 persoane a fost luată măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Tribunalului Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, persoanele în cauză ar fi început să comercializeze produse sau substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, începând cu luna aprilie a.c.

Produsele sau substanțele respective, cunoscute și sub denumirea de ”etnobotanice” sau ”legale” erau comercializate în doze unor consumatori, majoritatea din rândul tinerilor, cu vârste cuprinse între 16 – 30 ani.

”Activitățile s-au desfășurat cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog și al Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița. La acțiuni au participat și jandarmi din Giurgiu.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Poliției Române.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Controale în stațiunile de pe litoral. Vezi ce amenzi au fost aplicate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pe durata sezonului estival, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa efectuează activităţi specifice în vederea verificării  unităților de turism, restaurante, cluburi și alte obiective.

Astfel, în perioada 07-09 iulie a.c., în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 29 de obiective de turism şi alimentaţie publică, după cum urmează: 28 de unități de turism și un alt tip de obiectiv.

În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 185 deficienţe și 16 obiective care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 183 sancţiuni, respectiv 151 avertismente şi 32 amenzi contravenţionale în valoare totală de 145.000 lei.

Dintre constatările cel mai frecvent menţionate în documentele de control, putem exemplifica: – neîntocmirea şi/sau neavizarea planului de intervenţie, la unele unităţi de turism; – nesolicitarea și neobținerea autorizației de securitate la incendiu; – neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor; – nemenţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor electrice pentru iluminatul de siguranţă pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranţilor interiori de incendiu, cât şi pentru intervenţie în încăperea centralei termice; – lipsa verificării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor existente (stingătoare), aflate în dotarea unor construcţii de turism, în conformitate cu reglementările tehnice; – exploatarea cu defecţiuni şi improvizaţii a instalaţiei electrice aferentă construcţiilor.

”Pe timpul controalelor privind securitatea la incendiu, efectivele inspectoratului au desfășurat și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Constanța, fiind verificate peste 450 de persoane.”, au precizat reprezentanții Compartimentului de Informare și Relații Publice.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Poarta Albă. Trei bărbați au ajuns ieri la închisoare. Vezi pentru ce au fost condamnați

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul IPJ Constanța au depistat 3 persoane care fuseseră condamnate la mai mulți ani de închisoare.  Este vorba despre trei bărbați, care au fost escortați și introduși în Penitenciarul Poarta Albă.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 9 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au identificat un bărbat, de 27 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mizil a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 10 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și furt calificat.

În cursul aceleiași zile, polițiști din cadrul Poliției orașului Murfatlar au identificat un bărbat, de 46 de ani, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Tot ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 29 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 10 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: