Connect with us

Actual

SMURD Constanța are elicopter!

Maria Ionescu

Publicat

la

Într-o postare pe pagina sa de facebook, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, ne informeză că județul a intrat în posesia unui elicopter SMURD. Iată postarea președintelui CJC: ”Am vrut sa ma asigur ca locuitorii judetului au cel mai rapid mijloc de interventie in caz de urgenta medicala. Noul elicopter, inlocuit de asigurator, este mult mai performant. Acesta va fi operat de SMURD Constanta si va deservi judetul. Cred ca misiunea pe care o are aceasta aeronava este una extrem de dificila, dar stiu ca echipajele smurd sunt dedicate suta la suta salvarii vietilor omenesti.” Reamintim că în urmă cu câteva luni s-a finalizat construcția celei mai moderne baze aeromedicale SMURD din România, cea de la Constanța, ridicată pe strada Viilor nr. 1. La inaugurare au participat pe lângă autorități locale și ministrul Raed Arafat. Și el declara la acel moment: ”Vorbim de o investiţie care cuprinde platforma de aterizare, hangarul şi anexele care se ridică la 950.000 de euro, din care 350.000 de euro asiguraţi de OMV Petrom, 350.000 de Exxon Mobile şi restul, fiind investiţia Fundaţiei pentru SMURD, adică a populaţiei, din fondurile strânse prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit. Aici a venit şi SC RAJA SA Constanţa care ne-a sprijinit cu tot ce era necesar pentru utilităţile care se impun pentru a lucra în condiţii decente. Această bază va face activitatea de salvare mai sigură şi mai uşoară. În primul rând, elicopterele nu pot să stea afară, mai ales pe perioada iernii. Un elicopter care stă în hangar are probleme mai puţine, are nevoie de mai puţine reparaţii, deci este mai sigur. În al doilea rând, acum vor putea interveni la operaţiuni de noapte, pe care până acum nu le puteam face, pentru că pe platforma de lângă spital, unde aterizăm acum nu avem autorizaţie pentru aterizare noaptea. Cu această bază vom putea face misiuni de noapte, fiind condiţiile mai sigure“, a declarat Raed Arafat.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Magazin alimentar plin de gândaci, închis la Constanța. Vezi ce amendă a dat OPC

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 15 noiembrie a.c.,  CJCP Constanța a verificat un magazin alimentar din zona km 4-5, în care au fost descoperiți o mulțime de gândaci, inclusiv pe alimente, după cum se poate observa în imagine.

Din acest motiv, inspectorii au dispus măsura de oprire temporară a  magazinului. De asemenea s-au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare în valoare de 288 lei și s-au aplicat 3 sancțiuni, din care două avertismente și o amendă în valoare de 10.000 lei.

În procesul verbal încheiat se menționează că deschiderea magazinului se va face doar cu acordul CJPC Constanța , dacă au fost remediate deficiențele.

Până azi, 20 noiembrie, operatorul economic nu a depus cerere de redeschidere.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Elev înțepat cu cuțitul la Școala nr. 5 din Constanța. A ajuns la spital

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la Școala Gimnazială nr 5 ”Nicolae Iorga” din Constanța, a avut loc un eveniment soldat cu rănirea unui copil și transportarea lui la spital.

Potrivit inspectorului școlar general al ISJ Constanța, Mihai Sorin, un elev de clasa a VII-a l-a înțepat pe un altul cu un obiect ascuțit, respectiv cu un cuțit mic de bucătărie.

La fața locului a ajuns rapid o ambulanță a Serviciului județean Constanța și l-a transportat pe elev la spital.

Se pare că rana copilului este ușoară și nu necesită spitalizare.

Polițiștii au preluat cazul și vor continua cercetările.

Pe de altă parte, și la nivelul ISJ Constanța au demarat investigațiile. Azi a fost trimis un raport , iar conducerea ISJ va demara o anchetă la școală, pentru a stabili cu exactitate cum anume s-au desfășurat lucrurile.

Iată cum s-au desfășurat lucrurile, potrivit IPJ Constanța:

Astăzi, în jurul orei 10.15, polițiștii Secției 1 au fost sesizați cu privire la faptul că doi elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 5 au fost implicați într-un conflict.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un minor, de 14 ani, în urma unui conflict mai vechi, a fost agresat, fiind înțepat cu un obiect tăietor înțepător, în coapsa piciorului drept, de către un alt coleg de clasă, în vârstă de 14 ani, în timp ce se aflau în pauză, pe holul școlii.

Minorul rănit a fost preluat de un echipaj de ambulanță, iar în urma verificărilor medicale s-a constatat faptul că nu i-a fost pusă viața în pericol, acesta nefiind internat.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mesaj nou de vreme severă: se răcește și va ploua. La munte o să ningă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, de la ora 18.00 va intra în vigoare o informare meteorologică, valabilă până în ziua de 23 noiembrie, ora 10.00.

Sunt vizate următoarele fenomene: ploi însemnate cantitativ, răcire, ninsori la munte, precipitații mixte în Moldova, Transilvania și zona deluroasă a Munteniei,  intensificări ale vântului
Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 18:00 – 23 noiembrie, ora 10:00.

În intervalul menționat temporar va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde local se vor acumula cantități de apă care vor depăși 20…25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40…60 l/mp.
Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) și sâmbătă (23 noiembrie) în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.
În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1500 m, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar începând din seara zilei de joi (21 noiembrie), trecător, precipitații mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala și în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei și în dealurile Munteniei.
La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, spulberând trecător zăpada. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi și în zonele mai joase de relief.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: