Societate

SNN: Centrala Nucleară de la Cernavodă funcționează la putere nominală

mart. 26, 2018 Mihaela Tîrpan

S.N. Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunta ca Unitatea 2 a CNE Cernavoda a revenit la putere nominala in dimineata zilei de 26 martie 2018.

Reducerea de putere a Unitatii 2 CNE Cernavoda a fost cauzata de necesitatea inlocuirii unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensat, din partea clasica a centralei.

Pe durata reducerii de putere, Unitatea 2 CNE Cernavoda a fost conectata la Sistemul Energetic National si a functionat la o putere de aproximativ 300 MW.

Aceste manevre operationale sunt normale si fac parte din activitatea operationala. Reducerile de putere nu au niciun impact asupra securitatii nucleare sau operarii reactorului, intrucat acesta ramane conectat la Sistemul Energetic National (“SEN”) si functioneaza normal, cu indeplinirea tuturor functiilor de securitate nucleara.

Reducerea de putere a Unitatii 2 si lucrarile de remediere nu au avut impact advers asupra personalului, populatiei si mediului inconjurator, acestea fiind realizate in functie de specificatiile si procedurile centralei. (comunicat de presă Nuclearelectrica)

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!