Connect with us

Actual

SNN, contract de peste 500.000 de lei cu Centrul Meteorologic Regional Dobrogea

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. (“SNN”) informeaza actionarii si investitorii asupra incheierii in data de 29.12.2017 a unor acte juridice, cu valoare cumulata mai mare de 50.000 de euro, cu Administratia Nationala de Metereologie prin Centrul Metereologic Regional Dobrogea si respectiv cu Regia Autonoma Tehnologii pentru Energia Nucleara – Institutul de Cercetari Nucleare Pitesti (« RATEN ICN »), persoana implicata cu statul roman, actionar majoritar al SNN.

Detalii privind contractele incheiate de SNN, in calitate de beneficiar, continand informatii cu privire la obiectul contractului, valoarea totala, creante reciproce, garantii constituite, termene si modalitati de plata, sunt prezentate in Anexa 1.

În respectivul document, Cosmin Ghiță, directorul Nuclearelectrica SA precizează că SNN a încheiat cu Administrația Națională de Meteorologie prin Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în data de 29 decembrie 2017 contractul nr. 1381 care are ca obiect “Servicii de Prognoza/Diagnoza/ Avertizare meteorologica pentru zona CNE Cernavoda/Dobrogea si de supraveghere statii fixe de prelevare probe de aer (CAS)”, în valoare de 501.376 lei.

De asemenea, cel de-al doilea contract încheiat de conducerea companiei nucleare are nr. 1315, a fost încheiat cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) – Institutul de Cercetări Nucleare Pitești (ICN)  și are ca obiect de activitate “Servicii de efectuare a masuratorilor continutului de C-14 si SR-90 din efluentii lichizi de la CNE Cernavoda”, în valoare de 432.864 lei. 

Detalii, aici:

SNN 20180105165100 Raport Curent Meteo Si RATEN

Comments

comments

Actual

Cum explică Poliția și Jandarmeria incidentele de la Biserica din cartierul constănțean Tomis Plus

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, la sediul IPJ Constanța a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii mass-media, la care au participat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanţa, precum şi Răzvan Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Constanța. Cei doi au susținut o declarație de presă referitoare la ceea ce s-a întâmplat în cursul zilei de ieri la Biserica Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina din cartierul Tomis Plus.

Iată ce au declarat:

Subinspector de poliţie Andreea Iliescu:

„Traversăm o perioadă dificilă. O perioadă în care, cu toții, forțe de ordine și cetățeni, trebuie, mai mult ca niciodată, să formăm o singură echipă, în lupta împotriva acestui nou virus.

Toate activitățile desfășurate de Poliția Română, Jandarmeria Română, precum și de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au rolul de a proteja cetățenii, de a ne proteja pe noi, de a ne proteja părinții, bunicii, copiii și…pe toți cei dragi nouă. Din păcate, așa cum bine știți, cu toate eforturile depuse de autorități și de medici, nu toți au câștigat această luptă cu noul Coronavirus, această luptă pentru viață.

Aceste măsuri luate pentru protejarea sănătății oamenilor sunt măsuri dispuse la nivel european și internațional, implicit și în țara noastră. Este, așa cum spuneam, o perioadă dificilă, peste care putem trece, doar împreună. Se apropie Sărbătorile de iarnă. Dacă respectăm aceste măsuri de protecție sanitară, putem petrece acasă, sănătoși, aceste sărbători, în loc să stăm singuri, pe un pat de spital.

Nu sunt doar cuvinte mari!

Aceasta este realitatea cu care ne confruntăm, iar fiecare dintre noi poate participa în mod direct la câștigarea luptei cu noul Coronavirus, printr-un mod simplu: Respectarea măsurilor de protecție sanitară! Nimeni nu dorește sancționarea oamenilor, ci scopul este acela de a-i face pe toți să conștientizeze pericolul la care își supun sănătatea lor și pe a celor dragi lor, dacă nu respectă aceste reguli simple.

Cu privire la evenimentul de ieri, vă comunicăm faptul că, la ora 9.30, polițiștii Secției 2 Constanța au fost sesizați, prin Tel Verde, cu privire la faptul că, la o biserică  din cartierul Tomis Plus, se desfășoară o slujbă religioasă, cu participarea persoanelor în interiorul bisericii și cu nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

La fața locului a fost direcționată o patrulă de Poliție de la Secția 2, iar ulterior, având în vedere numărul mare de participanți la slujba religioasă, au fost solicitate echipaje suplimentare, în sprijin. – O patrulă de la Secția 1 (mixtă, formată din polițist și jandarm Gruparea de Jandarmi Mobilă), o patrulă de Poliție de la Secția 2 și un echipaj de intervenție din cadrul I.J.J. Constanța.

De asemenea, pentru gestionarea și coordonarea activităților, la fața locului s-au deplasat șeful Secției 2 Poliție și ofițerul de ordine publică din cadrul Secției 2.

Având în vedere sesizarea Telverde, de nerespectare a normelor legale referitoare la prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, polițiștii și jandarmii au pătruns în interiorul bisericii, pentru a evalua situația, constatând faptul că, în incinta acesteia, formată din două încăperi care comunică prin intermediul altarului, se aflau aproximativ 60 de persoane, printre care și minori.

Doresc să subliniez că, la vederea colegilor mei, o parte dintre persoanele prezente au părăsit încăperile, din proprie inițiativă.

Echipajele care s-au deplasat la această sesizare, au luat legătura cu reprezentanții bisericii, cărora le-au adus în atenție prevederile legale, în ceea ce privește oficierea slujbelor religioase.

După ce forțele de ordine au reiterat că slujba oficiată la interior reprezintă o încălcare a legislației actuale și, în principal, un pericol iminent în ceea ce privește sănătatea publică, un reprezentant al bisercii a manifestat o atitudine ofensivă, refuzând să colaboreze cu autoritățile.

Deoarece oficierea slujbelor în perimetrul lăcașului de cult este permisă, forțele de ordine l-au îndemnat să continue slujba în exterior, cu respectarea normelor legale în ceea ce privește distanțarea socială. Acesta a refuzat, în continuare, să colaboreze, continuând slujba în interiorul bisericii. Concomitent, persoanele care se aflau în interior au fost rugate să părăsească incinta, fiind, totodată, legitimate de polițiști și jandarmi.

Așa cum am precizat și anterior, scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a proteja sănătatea oamenilor. Drept urmare, dintre cele 60 de persoane prezente în biserică, 30 au fost sancționate cu Avertismente scrise, și doar 9 au fost sancționate contravențional, cu amendă, la cuantumul minim, care putea fi aplicat, respectiv 500 de lei.”

La rândul său, lt. col. Răzvan Ivan a precizat:

„Așa cum a spus și colega mea, nu suntem în tabere diferite: cetățeni versus forțe de ordine. Suntem în aceeași echipă, în lupta cu noul Coronavirus. Scopul activităților noastre nu este acela de a aplica sancțiuni, ci avem un rol preventiv. Lucru întărit și de maniera de abordare a sesizării prin Tel Verde, de ieri.

Vreau să subliniez, din nou, faptul că, din totalul de 60 de persoane prezente în biserică, au fost aplicate 30 de avertismente scrise, și doar 9 sancțiuni contravenționale, cu amenda minimă, de 500 de lei.

Pe această cale, facem un apel către toți cetățenii, să respecte aceste norme de protecție sanitară, facem apel la înțelegere și la rațiune. Aceste măsuri au rolul de a ne ajuta să câștigăm lupta cu noul Coronavirus.

Oameni buni! Vă rugăm să vă protejați sănătatea! Sănătatea dumneavoastră și a celor dragi dumneavoastră.

Doar împreună putem trece cu bine și peste asta!”

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Zeci de angajări, FĂRĂ CONCURS, la Spitalul Judeţean Constanţa. Vezi pe ce posturi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, pe pagina oficială a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa a fost postat un anunţ potrivit căruia se fac zeci de angajări, fără concurs, pe perioadă determinată de cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

Iată ce posturi sunt disponibile:

 • două posturi asistent medical – Secţia Nefrologie
 • două posturi asistent medical -Secţia Chirurgie Plastică
 • două posturi asistent medical – Secţia TBC Agigea
 • un post asistent medical – Secţia Chirurgie 2
 • un post asistent medical – Secţia Oftalmologie
 • 6 posturi asistent medical – Secţia Neonatologie
 • un post asistent medical – Secţia Urologie
 • 4 posturi registratori medicali – Secţia ATI
 • un post infirmieră – Secţia Chirurgie 2
 • un post infirmieră – Secţia Nefrologie
 • un post infirmieră – Secţia Pediatrie
 • 6 posturi infirmieră – Secţia Neonatologie
 • un post brancardier – Secţia Chirurgie 1
 • un post brancardier – Secţia Pediatrie
 • 2 posturi brancardier – Secţia ATI

În vederea ocupării, fără concurs, a posturilor vacante, candidatul va depune dosarul la sediul Registraturii spitalului, până în data de 27 noiembrie.

Din pdf-ul de mai jos puteţi afla toate datele referitoare la condiţiile generale precum şi la cele specifice pentru depunerea dosarelor.

Este important de precizat că NU se admit completări, iar dosarele incomplete vor fi respinse.

Proba de interviu va avea loc în data de 3 decembrie, ora 9.00, pentru asistenţii medicali, şi în 4 decembrie, pentru registratori, infirmiere şi brancardieri.

Rezultatul selecţiei va fi publicat în data de 7 decembrie.

Angajarea pe post se va face la finalizarea selecţiei, contractul individual de muncă fiind încheiat pentru cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

Relaţii suplimentare  se pot obţine la Serviciul RUNOS, telefon 0241-503460.

Anunt Angajare Fără Concurs Asistenți Registratori Infirmiere Si Brancardieri

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mesaj nou de vreme severă imediată în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj nou de vreme severă imediată în Dobrogea. Este cod galben  de ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, în judeţele Constanţa şi Tulcea. Codul este în vigoare de la ora 10.00 până la ora 12.00.

Iată localităţile vizate:

În județul Constanta: Medgidia, Cernavodă, Ovidiu, Murfatlar, Hârșova, Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Valu lui Traian, Ostrov, Nicolae Bălcescu, Topraisar, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Rasova, Lipnița, Ciobanu, Crucea, Peștera, Oltina, Aliman, Ciocârlia, Ghindărești, Cuza Voda, Saligny, Adamclisi, Seimeni, Ion Corvin, Topalu, Gârliciu, Bărăganu, Pantelimon, Târgușor, Tortoman, Siliștea, Saraiu, Horia, Vulturu.

În județul Tulcea: Măcin, Jijila, Greci, Topolog, Cerna, Carcaliu, Turcoaia, Casimcea, Dăeni, Ostrov, Văcăreni, Peceneaga, Dorobanțu, Smârdan, I.C. Brătianu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: