Conecteaza-te cu noi

Actual

S-a dublat numărul de locuri pentru învățământul superior medico-militar

Published

on

În urma analizelor privind resursa umană specializată în domeniul medico-militar, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a dispus dublarea numărului de locuri pentru formarea medicilor militari. În anul de învățământ 2018-2019, 100 de locuri vor fi scoase la concurs la admiterea în Institutul Medico-Militar, în loc de 50 de locuri deja cuprinse în planul de școlarizare. În context, ministrul Mihai Fifor a discutat cu Liviu Pop, ministrul Educației Naționale, care a înțeles demersul MApN și a oferit tot suportul necesar. Locurile vor fi repartizate după cum urmează: 80 pentru specialitatea medicină de familie, 10 locuri pentru farmacie și 10 pentru stomatologie. În cazul în care cele două catedre ale Institutului Medico-Militar, București și Târgu-Mureș, nu vor putea asigura formarea celor 100 de medici militari, atunci se va lua în calcul colaborarea și cu alte centre universitare de prestigiu din România. Această măsură vine, în principal, să acopere necesitățile operaționale ale Armatei României și oferta scăzută de specialişti în domeniul medical la nivel național. Pentru formarea unui medic specialist militar este nevoie de 10-15 ani de pregătire (6 ani facultate, 4-7 ani rezidențiat, la care se adaugă modulele de pregătire medicală de urgență și operațională). Încă de la preluarea mandatului ministerial, Mihai Fifor a declarat în numeroase rânduri că domeniile sănătății și învățământului militar devin teme esențiale pentru Ministerul Apărării Naționale, în vederea creșterii capabilității medicale operaționale și reașezării în noi paradigme a sistemelor mai sus menționate.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions