Connect with us

Energie&Mediu

SNN: Unitatea 2 a CNE Cernavodă funcționează la putere nominală

Published

on

SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă funcționeaza la putere nominală începând din seara zilei de 21.01.2018, ora 22:15.

Amintim că puterea Unitatii 2 CNE Cernavodă a fost redusă în dimineata zilei de 21.01.2018 cu 27%, aceastaă reducere de putere fiind necesară în vederea asigurării condițiilor de lucru pentru realizarea unor lucrări de remediere la unul din sistemele de proces ale părții clasice a Unității 2, după cum a informat conducerea companiei prin intermediul unui document de presă.

“Pe durata efectuării lucrărilor de remediere în partea clasică a Unității 2,  aceasta a rămas conectată la Sistemul Energetic Național, funcționând la o putere de circa 500 MWe. Lucrările de remediere și reducerea de putere nu au avut niciun impact advers asupra personalului, populației și mediului înconjurator, acestea realizându-se în conformitate cu procedurile specifice ale centralei”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Cosmin Ghiță, directorul general al SN Nuclearelectrica SA.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!