Connect with us

Politica

Sondaj CURS – În cine mai au încredere românii cu drept de vot

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS a dat publicității datele celui mai nou sondaj de opinie la nivel național. Cercetarea este făcută pe un eșantion reprezentativ de 1500 de respondenți pe bază de interviuri față în față la domiciliul acestora.

Potrivit cercetării efectuate în perioada 5 aprilie – 28 aprilie dacă duminică ar fi organizate alegerile europarlamentare, PSD ar fi votat de 32% din cei care au indicat o opțiune de vot, PNL de 25%, Alianța 2020 (USR+PLUS) de 12%, ALDE cu 10%, Pro România cu 9% și PMP și UDMR cu câte 5%.

Sondajul a fost realizat la nivel național pe un volum eșantion de 1500 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 2,5% la un nivel de încredere de 95% prin interviuri față în față la domiciliul respondențilorPerioada: 5 aprilie – 28 aprilie 2019.

Comments

comments

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Actualul șef al CJ Constanța culege ce a semănat“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Scandalul din ultimele zile legat de repartizarea banilor către primării a fost comentat și de Răzvan Filipescu – candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Acesta a declarat că actualul șef al CJC, Horia Țuțuianu, culege ce a semănat.

„Până acum, făcea alianță cu PMP, care îi asigura majoritatea în Consiliul Județean. Acum lucrurile s-au schimbat. Este exact ca în antreprenoriat‎. Când pornești la drum să îți faci o fermă de șerpi, chiar dacă o faci în scop medicinal, te aștepți să te muște din când în când și șarpele. Cam asta se întâmplă la nivelul Consiliului Județean. Unii se reorientează, alții…, iar din cauza asta comunele suferă. Sunt primari care sunt disperați. Problema este că atât la nivelul PSD Constanța, cât și la nivelul PNL Constanța, nu se înțelege ce înseamnă urgența luării unor decizii. La fel și cu agricultura, la fel și cu repartizarea banilor. Și o primărie și un fermier au nevoie acum, nu când vor ei. E clar că e nevoie de transparență. Ei trebuie să înțeleagă astea, dincolo de jocurile politice“, a spus Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PRO România și-a prezentat candidații la primăriile din Cernavodă, Amzacea și Topraisar

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Organizației Județene Constanța a PRO România a prezentat, astăzi, noi candidați la funcțiile de primar din județ. Deputatul Mircea-Titus Dobre, candidat la Primăria Constanța, și Răzvan Filipescu – candidat la Consiliul Județean Constanța, au anunțat candidații la Primăriile Amzacea, Cernavodă și Topraisar. Astfel, PRO România merge la Primăria Amzacea pe mâna lui Adrian Gobeajă, de profesie inginer agronom. Acesta a spus că vine cu o echipă tânără în spate care nu a mai făcut politică niciodată. El a spus că a luat decizia de a candida deoarece comuna „arată jalnic“. La Cernavodă, PRO România îl va avea candidat la funcția de primar pe fostul manager al Spitalului din localitate dr. Salem Zahra, care a fost până în prezent consilier local din partea PNL. Medic de chirurgie și ortopedie pediatrică, Salem Zahra este director medical al Spitalului din Fetești. El a spus că a fost determinat să plece de la PNL deoarece proiectul pe care PNL și l-a propus la începutul actualului mandat, în 2016, nu și-a atins scopul. În fine, la Primăria Topraisar, PRO România îl are ca și candidat pe Vladimir Scânteie, fost consilier PSD. El a spus că a luat decizia de a pleca din PSD pentru că tot ceea ce s-a făcut în comuna Topraisar a fost de mântuială.

„Canalizarea este praf, apa vine cu țârâita. Actualul primar nu ascultă decât de consilierii pe care poate să îi manipuleze. În satele arondate comunei nu avem terenuri de sport și parcuri. Oamenii spun că și locuitorii aceste sate spun că și ei sunt plătitori de taxe și vor condiții decente de trai. After-school-ul, terminat de 3 ani, stă închis. Au fost mărite taxele și impozitele, deși am spus că nu este normal pentru faptul că oamenii sunt săraci. Mi s-a răspuns că trebuie mărite salariile angajaților din Primărie“, a declarat Vladimir Scânteie.

Candidatul PRO România a spus că ori de câte ori a încercat să îi aducă la cunoștință primarului Gheorghe Stelian problemele din localitate, acesta le-a ignorat. Deputatul Mircea-Titus Dobre a spus, la rândul său, că cei care au de fel funcții de președinți la PSD se cred un fel de mafalda, adică le știu pe toate.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mesajul lui Palaz de la PMP pentru Țuțuianu, șeful Consiliul Județean Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

“PMP va susține doar o repartizare echilibrată a banilor către Primării”, transmite Claudiu Palaz, șeful PMP Constanța, printr-un comunicat remis redacției.

Partidul Mișcarea Populară, prin președintele, Claudiu-Iorga Palaz, aduce la cunostina referitor la repartizarea banilor de la Consiliul Județean Constanța către Primăriile din județul Constanța, sume care vor avea destinația „dezvoltare locală, arierate, restanțe, drumuri județene sau drumuri comunale”, facem următoarele precizări:

Consilieri județeni ai PMP Constanța, în urma consultărilor, am hotărât că vom susține așa cum am menționat și în cadrul ședinței CJC, doar o repartizare a sumelor de bani către Primăriile din județ făcută echilibrat și nu pătimaș! Susțin ideea că anularea hotărârii de CJC care avea ca rol repartizarea  transparentă a acestor sume, a fost o decizie nefericită și care a dus la repercursiunile de azi din CJC, dar acum este prea târziu și nu mai putem întoarce timpul. Putem doar să reparăm și asta fără patimă. Este o perioadă grea prin care trecem toți, cetățeni sau instituții. Primăriile în perioada aceasta au suferit cumplit iar banii sunt puțini. Susținem ideea ca în alte condiții poate ar fi trebuit o lecție pentru deciziile subiective și pătimașe, dar asta nu acum! Nu suntem nici judecători, nici preoți, suntem politicieni care trăim din încrederea cetățenilor și din votul lor. Sunt sigur că aceștia îi vor judeca așa cum trebuie pe cei vinovați în alegerile ce vor urma. Dar nu azi! Azi trebuie să gândim fără culoare politică, pentru că în fiecare localitate sunt și votanți PNL, PSD și PMP! Ei nu au nicio vina, ei așteaptă ajutor de la noi cei care am promis multe dar am făcut poate prea puține! Susțin dezbaterile și amendamentele pertinente pentru propunerile din ședința următoare și consider că asta înseamnă democrație!  Față de cele menționate, PMP va susține un buget echilibrat și nu va fi de acord cu încă o amânare a ședinței CJC”, a declarat Claudiu Palaz.

Download (PDF, 642KB)

Download (PDF, 258KB)

Download (PDF, 729KB)

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: