Connect with us

Politica

Sondaj IMAS: PNL și USR conduc în preferințele electorale. PSD a scăzut sub 20%!

Published

on

Partidul Național Liberal ar fi câștigătorul alegerilor parlamentare dacă acestea ar avea loc duminica viitoare, obținând un scor de 25,5%, potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM.

Pe locul doi s-ar clasa USR, partidul condus de Dan Barna fiind creditat cu 21,4% din opțiunile electorale. Măsurat separat, PLUS, partidul lui Dacian Cioloș, ar obține 6% din voturi.

Un scor istoric negativ ar obține PSD, potrivit sondajului IMAS. Partidul condus de Viorica Dăncilă este creditat abia cu 19,4% din voturi.

Pe locul 4 în preferințele românilor s-ar situa Pro România (9%), urmat de ALDE (7,3%), PLUS (6%), UDMR (4,2%) și PMP (2,9%).

Pentru acest studiu, realizat prin telefon în perioada 15 iulie – 2 august, au fost intervievate 1010 persoane cu vârsta peste 18 ani. Eroarea de eșantionare – plus minus 3,1%.

Sursa: Europa FM

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!