Connect with us

Politica

Sorin Grindeanu, întors în PSD: “Ludovic Orban, în curând veți redeveni cel mai cunoscut șomer din România”

Publicat

la

Sorin Grindeanu s-a întors în PSD și i-a transmis premierului Ludovic Orban că va redeveni cel mai cunoscut șomer din România, după ce va trece moțiunea de cenzură. Grindeanu le-a cerut colegilor din PSD să nu mai promoveze în funcții oameni cărora pălăria funcției le cade peste ochi.

Iată discursul de la Congres al fostului premier Grindeanu

“Când m-am înscris în PSD acesta era un partid apreciat de toată lumea. Indiferent de criticile împotriva noastră, toți recunoșteau un lucru: PSD știe să administreze cel mai bine România. Sunt mândru că PSD a guvernat bine, Guvernul meu și Guvernul de după au avut cea mai mare creștere economică.

Știu că oamenii buni din PSD sunt în continuare aici și știu că au fost marginalizați în trecut. A fost o greșeală a celor care conduceau partidul atunci, dar nu este cazul să mai scormonim trecutul. Trebuie să privim către viitor și trebuie să vedem faptul că avem oameni foarte buni, oameni buni specialiști, am avut un program foarte bun de guvernare și, dacă nu mă înșel, toți cei care au lucrat la acel program de guvernare sunt în continuare în echipa noastră. Este timpul să arătăm că PSD știe cel mai bine să administreze țara. Urmează alegerile locale și avem cei mai buni primari, altfel nu s-ar mai chinui atât să îi fure cei de la PNL. Cei care pleacă acum nu vor mai fi oameni politici respectați, în PSD sunt oameni cu coloană vertebrală și nu se apleacă la mâna de arginți oferită de guvernare.

Ne acuză cei de la PNL că provocăm instabilitate. Este o minciună! Acum este cea mai mare instabilitate, acum este haos! Oamenii stau în fața spitalelor, au dormit toată vara și cu 3 săptămâni înainte de începerea școlii s-au trezit că vor digitalizarea școlii. Au bulversat copiii și părinții. Doar miniștrii lor cred că se întâmplă lucruri fantastice!

Vă spun cu toată încrederea: PSD nu va mai vota niciodată un Guvern PNL! Domnule Orban, în curând veți redeveni cel mai cunoscut șomer din România!

PSD are 3 garnituri de miniștrii foarte buni. Imediat după trecerea moțiunii de cenzură vom prezenta echipa și programul de guvernare. PSD are cele mai bune soluții, avem cei mai buni profesioniști, avem cei mai mulți profesori, acești oameni trebuie aduși în față. Este momentul unei revoluții în politica noastră de cadre! Nu trebuie să mai aducem în față oameni cărora le cade pălăria funcției peste ochi.”

Comments

comments

Politica

După Novak, pe lista remanierilor lui Ciucă apar miniștrii Dîncu (Apărare) și Popescu (Energie) – surse

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă pregătește o remaniere amplă și trei miniștrii vor fi schimbați în următoarele zile, conform Antena 3.

Primul pe listă ar fi ministrul Sporturilor, Eduard Novak (UDMR), așa cum am anunțat aici:

Remanieri în cabinetul Ciucă: Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, va pleca din guvern

Al doilea pe listă ar fi ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD).

De asemenea, se vehiculează și un al treilea nume și acesta ar fi ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Remanieri în cabinetul Ciucă: Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, va pleca din guvern

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ciucă se pregătește să dea afară miniștrii neperformanţi sau care au fost implicați în scandaluri. Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului va pleca din guvern, spun surse politice. Aceasta este doar unul dintre cei trei miniştri pe care premierul a decis să-i schimbe în urma evaluării făcute. Pe lista celor care pleacă mai sunt unul de la PSD şi un ministru de la PNL.

Cabinetul Ciucă se reînoieşte în urma evaluărilor făcute, iar fiecare partid al coaliţiei – PNL, PSD, UDMR – schimbă câte unul din miniştrii în funcţie.

Eduard Novak, ministrul Sportului este cel pe care-l sacrifică UDMR, deşi liberalii l-ar fi vrut plecat pe Cseke Attila, care are banii de la Dezvoltare.

Novak nu a ieşit prea bine la evaluare, lui se impută mai multe scandaluri în care a fost implicat în cele şase luni de mandat.

Scandalurile în care a fost implicat Eduard Novak

În primul rând, într-o emisiune televizată, ori nu a vrut ori nu a știut, imnul României. Practic a refuzat să să recite versurile.

Un al doilea moment care a ofensat opinia publică a fost cel de după Campionatul de Natație de la Budapest, atunci când, la întoarcerea în țară, Robert Glință nici nu a fost măcar menționat de ministrul Sportului, deși era prezent la aeroport. Acest fapt a determinat-o pe mama sportivului să dea un mesaj extrem de dur la adresa lui Novak.

Surse politice că ministrul nu are o imagine bună nici măcar în interiorul propriului partid, în UDMR, acolo unde a ofensat conducerea formaţiunii.

Un alt moment controversat al mandatului lui Eduard Novak a fost la meciul de hochei dintre România și Ungaria, când a cântat împreună cu tribuna imnul Ținutului Secuiesc.

I se mai impută şi faptul că, de curând, a semnat un ordin controversat prin care obligă echipele și sporturile de echipă ca 40% dintre sportivi să fie jucători români. Ordinul a stârnit nemulțumirea sportului românesc, existând nenumărate luări de poziție din partea sportivilor și conducerilor cluburilor.

sursa: antena3.ro / foto: g4media

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi prezintă activitatea din primele șase luni ale anului în circumscripția Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că, deși cea mai mare parte a muncii de parlamentar este în Legislativ, activitățile sale în cadrul circumscripției electorale Constanţa sunt foarte importantă pentru el.

„Sunt senator de Constanța şi problemele constănţenilor reprezintă o prioritate. Încerc permanent să le soluţionez sau să atrag atenția asupra acestora prin intervenții în Parlament sau prin sesizări adresate autorităţilor competente. În primele 6 luni ale acestui an am înaintat adrese către diverse instituții locale sau centrale cu privire la neregulile semnalate de constănțeni. Pentru că îi reprezint în Parlament pe constănţeni, ţin permanent legătura şi cu autorităţile locale şi am avut întâlniri cu vicepreşedintele CJC, cu viceprimarul sau cu prefectul judeţului cu privire la teme de interes local. În ultimele 6 luni am efectuat şi numeroase vizite în teritoriu, la Spitalul de Boli Infecţioase, pe plaja Corbu unde se ridică un complex rezidenţial pe o arie protejată sau la vama Isaccea unde am acordat sprijin refugiaţilor ucraineni.“, a declarat Remus Negoi.

Senatorul USR afirmă că, tot la Constanța, a organizat o dezbatere privind Codul Patrimoniului în luna februarie şi o dezbatere privind situația de pe plaja Corbu cu reprezentanţii Apelor Române.​ De asemenea, Negoi spune că, în această perioadă, a participat la trei conferințe de presă organizate de USR şi a avut numeroase discuții pe marginea inițiativelor legislative proprii.

„Am continuat, de asemenea, seria stagiilor de practică pentru studenţi la cabinetul parlamentar. De la Universitatea Bucureşti, 12 studenţi ai Facutăţii de Litere, secţia Comunicare şi Relaţii Publice, au desfăşurat orele de practică şi au contriuit la îmbunătăţirea comunicării în cadrul cabinetului. De la SNSPA, o studentă de la secţia Relaţii Intervaţionale şi Studii Europene s-a familiarizat cu activitatea din Senat, a analizat iniţiativele legislative aflate în circuit şi a participat la şedinţele de plen şi la lucrările din comisiile parlamentare. De la Universitatea Babeş-Bolzai din Cluj-Napoca, la al treilea stagiu de practică pentru ştiinţe politice, au fost 6 studenzi masteranzi ai Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Acereştia au analizat iniţiative legislative aflate în circuit, au venit cu propuneri de noi iniţiative, au organizat dezbatri şi au participat la o şedinţă de plen. Voi susţine în continuare astfel de activităţi în cadrul cabinetului parlamentar pentru a-i ajuta pe tineri să aplice în practică noţiunile pe care le învaţă la cursuri.“, afirmă Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: