Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Specialiștii în economie trag semnalul de alarmă: România ar putea intra în incapacitate de plată

Published

on

România riscă să intre în incapacitate de plată din cauza datoriei uriașe. Potrivit DCNews, datoria guvernamentală este la 49,2% din PIB încă din luna aprilie, iar economiștii avertizează că aceasta este problema reală a României acum, nu creşterea inflaţiei. Din această cauză, se pare, România ar putea ajunge chiar şi în incapacitate de plată, mai spune sursa citată.

“Din punctul meu de vedere, este cel mai mare pericol pentru România acum. E mai mare decât lucrurile de care ne temem noi, cum ar fi inflaţia, seceta, consecinţele Codului Fiscal. Ceea ce se adună şi se adună ca un material exploziv e datoria publică….Datoria publică a României a ajuns la un nivel la care am putea să avem mari greutăţi în a continua să ne îndatorăm. Avem una dintre cele mai mari dobânzi europene şi una dintre primele 5 din lume. Ne îndatorăm cu dobândă între 8 şi 9% acum, unii spun chiar 10%. Nu am datele exacte, dar pe aici înţeleg că ar fi. Asta înseamnă că pentru analiştii internaţionali, cum ar fi FMI, Banca Mondială, apare clar faptul că la un moment dat România nu se va mai putea împrumuta, pentru că cei care o împrumută îşi dau seama că datoria care se rostogoleşte, plus dobânda mare curentă, fac ca România să nu mai poată plăti. Înseamnă că la un moment dat s-ar putea ajunge la incapacitate de plată, pentru că nu mai există sursă de finanţare a bugetului. Asta şi pentru că nu avem niciun program de relansare a activităţii economice. Noi avem un program social, care salvează o parte a populaţiei, dar nu avem un program economic, care să rezolve problemele grave ale României. “, a precizat profesorul de macroeconomie Mircea Coşea, într-o intervenţie în exclusivitate pentru DC NEWS.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions