Connect with us

Politica

Mohammad Murad îi cere demisia primarului Chițac: „Ca să trageți de timp încă doi ani de zile, nu vă ajută la nimic“

Publicat

la

Omul de afaceri Mohammad Murad spune că anul acesta s-a înregistrat cel mai slab sezon estival din ultimii 30 de ani. Murad îl acuză pe primarul Constanței, Vergil Chițac, că a introdus o măsură total de potrivită, aceea de a impune o taxă de aproape 100 de lei/24 de ore pentru un loc de parcare. Investitorul spune că Mamaia va ajunge din ce în ce mai rău dacă nu se schimbă gândirea primarului Chițac și, de aceea, îi cere primarului să plece onorabil din funcție și să nu îi mai chinuie pe constănțeni încă doi ani.

„Astăzi avem cel mai slab sezon estival din ultimii 30 de ani. Numărul de turiști aflați pe litoral este cel mai mic din ultimii 30 de ani. Care sunt motivele? De ce un număr mare de români pleacă peste hotare, în special în Bulgaria și Grecia, și de ce nu pe litoralul românesc. Mamaia, din păcate, așa cum am prevăzut în urmă cu cinci ani, va scădea pentru că a fost transformată într-un cartier de oraș. Mamaia are zeci de blocuri care sunt construite haotic și care nu au spații verzi… Domnul primar Chițac, așa cum se știe, în luna iunie, locul de parcare în Mamaia era de 100 de lei (pentru 24 de ore, n.r.), iar o cameră la trei stele, cu mic dejun inclus, era 200 de lei. Și aici întreb: ce a făcut domnul primar ca să perceapă jumătate din prețul unei camere? Care a fost intenția dânsului ca să vină cu așa decizie în care nici măcar la Paris nu este 20 de euro pe zi un loc de parcare. Din păcate, sunt persoane care nu au gestionat în viața lor nici măcar o curte de 500 de metri și vin cu asemenea aberații care ne-au adus o imagine total neplăcută. Iată că avem un număr mic de turiști și a rămas domnul Chițac cu parcările goale, pentru că nu e normal să dăm 100 de lei pentru un loc de parcare că așa dânsul a visat sau așa i-a spus un consilier. Eu am tot respectul pentru instituțiile militare din România,…oamenii de acolo (Academia Navală Mircea cel Bătrân, n.r) sunt valoroși, de mare bun simț și cu o educație de invidiat. Din păcate, sunt și excepții, iar Chițac este una din excepții…Mamaia va ajunge din ce în ce mai rău dacă nu se schimbă gândirea primarului Chițac. De aceea, decât să-i mai chinuie pe constănțeni încă doi ani, îi propun să își demisia în mod onorabil. Eu așa aș fi făcut în locul lui. Nu e o rușine că nu știi să faci un lucru, e o rușine să nu îl faci. Ca să tragă de timp încă doi ani de zile, nu îl ajută la nimic.“, a declarat Mohammad Murad.

Comments

comments

Politica

Cu tezele de doctorat la vedere! Stelian Ion cere ca lucrările premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu să fie analizate de urgență

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion îi solicită public președintelui Iohannis să intervină în acest conflict cel puțin moral, în care sunt implicați decidenții importanți în elaborarea și promovarea legilor educației – premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sorin Cîmpeanu, care sunt acuzați că au plagiat în lucrările de doctorat.

„Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că se bucură că „Guvernul întreprinde în această perioadă pași concreți pentru implementarea proiectului meu de suflet, România Educată”. O Românie educată cu adevărat nu se poate construi pe suspiciuni de plagiat la cel mai înalt nivel de decizie. De aceea, îi solicit președintelui să nu permită să fie adoptate aceste proiecte în forma lansată în dezbatere publică, ale căror prevederi îi albesc pe cei cu doctorate plagiate. Îi solicit, de asemenea, să se asigure că în aplicarea „proiectului său de suflet” nu intervin interese personale ale unor decidenți politici.

Tezele de doctorat ale premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu trebuie să fie publice și de urgență analizate de CNATDCU, iar rezultatele să fie comunicate public, împreună cu măsurile decise. Orice încercare de a ține ascunse aceste lucrări și de a împiedica, inclusiv prin procese în instanță, evaluarea lor de către specialiștii CNATDCU este o lovitură dură pentru credibilitatea reformei în educației și o subminare a proiectului România educată.“, a declarat Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Explicațiile lui Ciolacu despre schimbarea șefului Portului Constanța: Am găsit un dezastru acolo!

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a încercat să explice de ce a fost schimbat directorul liberal din Portul Constanța cu un PSD-ist. Ciolacu a susținut că mult discutata schimbare a șefului Portului Constanța nu a avut substrat politic, dar că atât el, cât și premierul au fost de mai multe ori la fața locului și au găsit ”un dezastru”. Mai mult, Ciolacu arată faptul că Portul Constanța nu era deloc pregătit pentru a primi un flux mare de mărfuri, așa cum s-a întâmplat după izbucnirea războiului din Ucraina.

”Eu nu am avut niciodată vreo discuție privind împărțirea Portului Constanța. Din ce știu acolo nu sunt posturi politice. Acolo a expirat un mandat și s-a efectuat o înlocuire. Eu îmi aduc aminte că am fost de două ori cu ministrul Transporturilor în Portul Constanța, premierul a fost acolo, am fost cu toții și am văzut cu toții că ne-a prins nepregătiți situația din Ucraina. Era Portul Constanța vreo oglindă? Nu! Am găsit un dezastru acolo!”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul a majorat prognoza de creștere a inflației

Publicat

la data de

Scris de

Comisia Naţională de Prognoză a îmbunătăţit estimările de creştere economică din acest an de la 2,9% la 3,5% pe fondul unei evoluţii mai bune a economiei în prima parte a anului, scrie Ziarul Financiar. PIB-ul în valoare nominală a fost majorat la 1.372,5 miliarde de lei. Inflaţia va creşte la 12,9% în acest an, peste estimarea anterioară de 9,7%. Deficitul comercial, adică diferenţa dintre exporturi şi importuri, se va majora la 32,3 miliarde de euro, un nivel total nesustenabil, arată sursa citată. Exporturile ar urma să crească la 91,1 miliarde de euro, plus 22%, în timp ce importurile ar creşte la 123,4 miliarde de euro, plus 25,5%. Soldul contului curent, care include deficitul comercial plus surplusul înregistrat pe partea de servicii, ar urma să atingă 22 de miliarde de euro, reprezentând 7,9% din PIB. Cursul valutar este estimat la 4,95 lei/euro, evoluţie stabilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: