Connect with us

Politica

”Sper ca, după aceste alegeri, să cadă capete la Constanța, iar PMP să își câștige importanța de partid politic, critic la adresa PSD”

Published

on

E scandal uriaș în județul Constanța, după ce liberalii au votat împotriva unui proiect de hotărâre promovat de liderii Partidului Mișcarea Populară, respectiv cel privind organizarea Festivalului Berii. Evenimentul se desfășoară în acest sfârșit de săptămână, însă de trei săptămâni, de atunci când proiectul a intrat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean, tema face parte din agenda publică. Tot de atunci, aleșii județeni din partea Partidului Național Liberal vin cu variante pentru modul în care ar fi trebuit cheltuit bugetul propus, alocat și aprobat de PSD și PMP pentru această activitate. Astfel, liberalii au transmis că ar fi fost potrivit ca bugetul evenimentului să fie transformat în investiții la Spitalul Județean Constanța ori în infrastructura drumurilor județene. Iar faptul că liderii PMP Constanța au anunțat vizita fostului președinte Traian Băsescu în județul Constanța, în acest weekend, este un bun prilej pentru colegii de la PNL să îi transmită mesaje fostul șef al statului. În acest sens, consilierul județean Marian Crușoveanu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin intermediul căruia îl întreabă pe Traian Băsescu dacă a lăsat PMP Constanța să se transforme “într-o organizație total supusă PSD-ului”. Mai mult, același lider al liberalilor constănțeni își exprimă speranța că, după alegerile europarlamentare, să “cadă capete la Constanța, iar PMP să își câștige importanța de partid politic, critic la adresa PSD”.

Iată mesajul complet semnat de consilierul județean PNL, Marian Crușoveanu:

În atenția fostului Președinte al României, domnul Traian Băsescu

DOMNULE PREȘEDINTE,

Prin intermediul mass mediei locale, am aflat că, în cursul zilei de mâine, veți avea o vizită electorală în județul Constanța.
În calitatea mea de consilier județean, îmi pare bine că pe agenda Domniei Voastre se află și județul Constanța, mai ales că sunt convins că locuitorii municipiul și județul v-au fost mereu dragi. Este bine cunoscut și faptul că județul Constanța a avut, în trecut, un rol important în bătăliile electorale pentru câștigarea mandatului prezidențial.
În Constanța, de aproape 3 ani, are loc un fenomen neplăcut, din perspectivă politică. Nu știu cât de mult vă este cunoscut, dar, la nivel de județ și municipiu, Organizația PMP Constanța, nu doar că este subordonată și este o porta-voce a PSD-ului, dar este și o anexă, fapt total contrar a ceea ce Domnia Voastră afirmă de câțiva ani buni pe scena politică românească. Ați fost mereu un adversar aprig împotriva PSD-ului, iar pentru noi, pare total de neînțeles cum, tocmai în județul natal, ați lăsat Organizația PMP Constanța să se transforme într-o organizație total supusă PSD-ului?
Pe lângă această situație, am vrut doar să vă aduc la cunoștință faptul că, zilele acestea, la Constanța, se desfășoară un eveniment, metaforic denumit științifico-cultural, anume Festivalul Berii. Acest eveniment este finanțat din bani publici, un fel de campanie electorală mascată, făcută de PSD, cu susținerea PMP-ului. Din acest motiv, cu tot respectul, sper să evitați acest eveniment și să le arătați constănțenilor că sunt mult mai importante investițiile în Spitalul Județean decât bâlciurile pe bani publici.
Domnule Președinte, constănțenii au fost alături de Domnia Voastră în cele mai importante bătălii electorale. Mâine aveți șansa să le demonstrați că vă pasă de fondurile acestui județ, evitând participarea la acest eveniment electoral mascat. Totodată, mai aveți o misiune importantă: să aduceți PMP-ul acolo unde îi este locul, alături de partidele de dreapta, mai ales că, pe plan european, facem parte din aceeași familie popular-europeană.
Sper ca, după aceste alegeri, să cadă capete la Constanța, iar PMP să își câștige importanța de partid politic, critic la adresa PSD, alături de celelalte partide de dreapta din județul Constanța.

Cu cele mai sincere gânduri,
MARIAN CRUȘOVEANU
Consilier Județean, PNL Constanța

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!