Connect with us

Actual

Spitalul Judeţean Constanţa: Personalul Secţiei Medicale II se va autoizola

Maria Ionescu

Publicat

la

Măsurile de prevenție împotriva COVID-19 continuă la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”Constanța.  Acțiuni de dezinfecție au  loc în permanență, în toate secțiile. Ieri a fost testat personalul care lucrează în secția Medicală II. În plus, s-a luat decizia ca toți colegii de secție ai asistentului șef să se autoizoleze. Prin urmare, activitatea secției Medicală II a fost preluată începând de astăzi de secția Medicală I.

Facem precizarea că nu vor fi afectate liniile de gardă și nici actul medical. Întreg personalul medical și cel auxiliar, are obligația să poarte mască de protecție pe toată perioada  programului de lucru iar cei care lucrează în cadrul Ambulatoriului de Specialitate vor purta alt echipament decât cel utilizat în cadrul secției.

La nivelul Unității Primiri Urgențe, toți pacienții care vin cu mijloace proprii completează chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID 19. Triajul epidemiologic se efectuează la intrarea în UPU, într-un spațiu special amenajat în afara zonei de triaj. Pentru cei care sunt aduși de Ambulanță, triajul epidemiologic este efectuat de către angajații SAJ. Pacienții care nu îndeplinesc criteriul de suspect coronavirus/contact sunt triați în funcție de afecțiunea corespunzătoare, investigați și tratați. Cei care întrunesc definiția de contact sau suspect, sunt izolați în zona tampon, timp în care se anunță 112.

Vă reamintim că la nivelul Spitalului Județean Constanța, au fost luate măsuri încă de la începutul sezonului de gripă. Astfel, din luna februarie vizitele aparținătorilor au fost suspendate în toate secțiile. În contextul prevenirii COVID-19, măsura suspendării vizitelor rămâne în vigoare.

In plus, venim cu o serie de măsuri adiacente. Astfel:

– persoanele care se internează pot fi însoțite de un singur aparținător până la Biroul de Internări, de unde personalul SCJU va prelua pacientul;

– pacienții se vor schimba la garderobă și apoi vor fi conduși în secție;

– la internare, pacienții vor completa un chestionar pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID 19;

– toate persoanele internate în cadrul Spitalului Județean Constanța sunt rugate  să respecte drepturile și obligațiile pacientului (amintim obligația de a purta echipament de spital și de a nu părăsi unitatea în acest echipament);

– ca și până acum, aparținătorii pot afla informații despre pacienți de la Biroul de Informații, unde trebuie să respecte regulile de prevenție și să păstreze distanța de minim un metru față de persoanele din jur;

-în cazul pacienților care au nevoie de obiecte personale (exclus alimente), acestea le pot fi trimise de către aparținători prin personalul SCJU, în intervalele orare 11.00-12.00 sau 16.00-17.00. Punctul de întalnire este la intrarea în Spital dinspre Bd. Tomis (ușa rotativă);

– accesul aparținătorilor la pacienții aflați în stare terminală se va face cu echipament de protecție, și în urma eliberării unui bon de către personalul Biroului de Informații, care ține legătura cu secția în care este internat pacientul;

– pacienții programați la consultații în cadrul Policlinicii sau la investigații în cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale, sunt rugați să verifice ora programării și să vină, dacă se pot deplasa singuri, fără însoțitor,  cu 15 minute înainte și NU MAI DEVREME.

“Vă rugăm să respectați toate aceste măsuri de protecție, atât pentru siguranța Dumneavoastră cât și pentru a-i proteja pe cei din jur.”, precizează Biroul de presă al Spitalului Judeţean Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Polițistul rănit grav în urma accidentului de la Cernavodă s-a stins din viață

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Tânărul polițist care a fost grav rănit în urma accidentului rutier produs în noaptea de 8 spre 9 septembrie, pe strada Prelungirea Seimeni, situată în localitatea Cernavodă, a murit, azi, la Spitalul Județean din Constanța.

În noaptea fatidică, în jurul orei 2.00, Alin Roșieanu (în vârstă de 21 de ani) se afla într-o mașină, împreună cu un coleg de serviciu , care era la volan. Într-o clipă, acesta a pierdut controlul direcției, iar mașina a intrat într-un copac de pe marginea drumului. În urma impactului, ambii au fost răniți grav. Amândoi erau în afara orelor de program, au precizat polițiștii.

De atunci, Alin Roșieanu s-a aflat în spital. Colegii săi de serviciu au donat sânge și au făcut tot ce se putea face pentru a-l ajuta.

Din păcate, în cursul zilei de azi, tânărul Alin Roșieanu a a murit.

Prietenii săi au scris pe o pagină de socializare următoarele rânduri:

”Alin ne-a demonstrat tuturor ce înseamnă să lupți cu toate puterile. Ne-a demonstrat că atunci când nu se mai poate, se mai poate puțin. Dar atunci când sistemul medical e împotriva ta și nu luptă alături de tine, alegi să nu mai rămâi.
În această dimineață inima lui a încetat să mai bată. Știm că Alin este și va fi mereu în sufletele noastre. El este îngerul nostru acum.

Mulțumim tuturor celor care l-ați ajutat în drumul său, vă suntem recunoscători!

Mulțumim, Alin, că ai fost alături de noi și ca ai luptat să rămâi. Ai fost prea bun, te iubim mereu.”, a fost unul dintre mesajele postate de către prietenii lui Alin.

La rândul lor,  și colegii din cadrul Corpulului Național al Polițiștilor au postat câteva rânduri:

”O veste tristă a acestei dimineți! Colegul nostru Alin Roșieanu a plecat dintre noi!

Din păcate, medicii nu i-au putut salva viața tânărului care a suferit un grav accident rutier în urmă cu câteva săptămâni. Sute de colegi s-au alăturat apelului nostru de a dona sânge și totodată au transmis mesaje de încurajare.”

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Șoferi băuți bine, prinși la volan pe străzile din județ. S-au ales cu dosare penale

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Aproape zilnic, multe persoane conduc sub influența băuturilor alcoolice. Unii scapă, pentru moment, de controalele polițiștilor, alții nu. Cei din urmă se aleg cu dosare penale și unii dintre ei ajung chiar în spatele gratiilor din această cauză.

Nici ziua de ieri nu a fost diferită. În jurul orei 21.20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Puțin după miezul nopții, în jurul orei 1.00, patrula mixtă, formată din polițist din cadrul Secției 3 și jandarm al I.J.J. Constanța, a identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 01.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat un bărbat, de 47 de ani, care a condus un autoturism pe strada Independenței din oraș, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauze, au fost întocmite dosare penale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ieri, zeci de șoferi au fost amendați de polițiștii rutieri din Constanța. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Având în vedere numeroasele accidente rutiere care s-au produs pe DN 2A și pe DN 22, soldate cu persoane decedate sau grav rănite, polițiștii rutieri din Constanța au efectuat, în cursul zilei de ieri, o acțiune în urma căreia au aplicat zeci de amenzi, cele mai multe pentru depășirea vitezei legale de deplasare.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, acțiunea s-a desfășurat în intervalul orar 06.00 – 22.00.

”Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare și depășirile neregulamentare pe DN 2A/Constanța – Hârșova și DN 22/Lumina – Mihai Viteazu.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă.

În urma activităților, polițiștii rutieri au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 53.400 de lei, dintre care 77 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut 8 permise de conducere, dintre care 5 pentru depșirea limitei legale de viteză, și au retras un certificat de înmatriculare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: