Conecteaza-te cu noi

Politica

Spitalul Penitenciar Poarta Albă, mai bine clasificat decât Spitalul Judeţean Constanţa

Published

on

Deputatul de Constanța al USR Stelian Ion a scris, pe Facebook, citând un articol publicat de digi24.ro, că Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a acordat o clasificare mai mare Spitalului Penitenciar Poarta Albă decât Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa și  decât Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. În opinia deputatului, această situația arată gravitatea din sistemul medical românescși că avem un sistem de valori răsturnat.

„Ce ironie amară! În județul Constanța, până mai ieri moșia pușcăriașilor Mazăre și Nicușor Constantinescu, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a acordat cea mai înaltă clasificare Spitalului Penitenciar Poarta Albă – categoria 3 (acreditat cu rezerve). Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unitate sanitară vitală pentru întreaga regiune Dobrogea, a fost încadrat în categoria 4 – încredere redusă. Iar Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța stă și mai rău, fiind încă în proces de acreditare (categoria 5). “Finanțarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase în vederea modernizării și extinderii” a fost una dintre promisiunile electorale ale primarului Făgădău. Vorbe aruncate în vânt… Dacă l-am întreba pe Făgădău de ce investește atât de puțin în sănătatea constănțenilor, de ce municipalitatea nu a ridicat niciun spital în ultimii 15 ani, de ce nu a reușit măcar o modernizarea a Spitalului de Boli Infecțioase, ne-ar răspunde, probabil, că lipsa fondurilor a fost una dintre cauze. Deși, în toată perioada în care a fost viceprimar, adică mâna dreaptă a lui Mazăre, Făgădău a asistat impasibil la risipirea bugetului local pe tot felul de fantezii rocambolești ale primarului pușcăriaș. Nici fondurile europene nu vin pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Pentru că fondurile europene, ce să vezi, nu pică din cer! Municipalitatea trebuie să aibă voința și capacitatea de a le atrage. Printre constănțeni umblă vorba că, aici, la noi, cel mai bun doctor este trenul spre București. Aici ne-au adus cei aproape 20 de ani de administrație pesedisto-măzăristă. Însănătoșirea acestui oraș, la propriu și la figurat, se poate produce în 2020, prin votul nostru.“, a declarat Stelian Ion.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions