Conecteaza-te cu noi

Societate

Stațiunea de cercetare Valu lui Traian intră în reorganizare. Ce planuri are Ministerul Agriculturii

Published

on

Ministerul Agriculturii vrea să reorganizeze 13 institute şi staţiuni de cercetare-dezvoltare agricolă, instituţii aflate în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu – Şişeşti”, unele din acestea urmând a fi desfiinţate, arată un proiect de Hotărâre privind reorganizarea unor unităţi de cercetare-dezvoltare agricolă pus în dezbatere de minister.

Institutele şi staţiunile care se reorganizează sunt instituţii aflate în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice ”Gheorghe Ionescu Şişeşti” şi sunt finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul ASAS, notează news.ro.

De asemenea, aceeași sursă transmite faptul că personalul institutelor şi staţiunilor care se reorganizează sau se desfiinţează va fi preluat de noua unitate fără concurs, iar veniturile şi cheltuielile institutelor şi staţiunilor se cuprind în bugetul de venituri şi cheltuieli al acestora.

Astfel, printre stațiunile care urmează să intre în reorganizare Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian.

Advertisement

“Scopul prezentului proiect de act normativ este acela de a eficientiza activitatea de cercetare–dezvoltare desfăşurată de institutele şi staţiunile ce fac obiectul acestuia, pe de o parte, şi o mai bună valorificare comercială a produselor cercetării – dezvoltării, pe de altă parte. Prin legile de adoptare a bugetului de stat finanţarea unităţilor de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol a fost îngrădită prin condiţionarea reorganizării acestora conform noilor prevederi legale, astfel că activitatea acestora s-a confruntat cu lipsa fondurilor necesare desfăşurării activităţii curente, a efectuării de investiţii sau de întreţinere a bunurilor din domeniul public şi privat al statului aflate în administrarea acestora. Pe de altă parte, majoritatea unităţilor de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol au fost nevoite să transmită către comisiile locale de aplicatre a legilor reconstituirii dreptului de proprietate privată asupra terenurilor suprafeţe însemnate din terenurile aflate în administrarea lor”, arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

sursa foto: cugetliber.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions