Connect with us

Actual

Stațiunile litoralului își așteaptă turiștii! Cel puțin așa a reieșit la Târgul de Turism!

Maria Ionescu

Publicat

la

A început Târgul de Turism al României. El a fost prezidat ca și eveniment de către ministrul Turismului, constănțeanul Mircea Dobre. După cum era foarte firesc, județul Constanța a avut foarte mulți participanți dar a fost reprezentat în mod oficial de către președintelenConsiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu. În urmă cu puțin timp, el a postat pe pagina sa de facebook următoarele rânduri: ”Astazi am reprezentat judetul Constanta la deschiderea Targului de Turism al Romaniei. Pentru mine este o onoare sa promovez potentialul turistic al judetului. An de an, vom onora invitatia la acest eveniment pentru ca, in opinia mea, turismul este un domeniu care ar trebui exploatat la maxim. Mai mult decat atat, litoralul romanesc are cele mai bune produse turistice estivale. Avem diversitate si ne adresam atat tinerilor cu o oferta turistica imbatabila, dar si familiilor cu copii, care pot petrece o vacanta de neuitat in oricare din statiunile litorale.”. Printre aleșii politici care au participat la acest eveniment dedicat turismului s-a numărat și primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian. În mod firesc, și el a postat câteva rânduri pe pagina de facebook referitor la această zi.” În cursul zilei de astăzi am fost prezent la Târgul de Turism al României (TTR), la Romexpo Bucureşti. Municipul Mangalia are standul propriu (34-35), aflat în pavilionul C3 al Complexului Expoziţional. Toți cei cu care am vorbit, de la oficiali guvernamentali, pana la reprezentanți ai agențiilor de turism, au apreciat trendul pozitiv al turismului din stațiunile Mangaliei. Le-am spus tuturor că investițiile din zona de sud a litoralului vor continua și în 2017, atât in domeniul public, dar si privat. Astfel, în stațiunea Cap – Aurora au fost preluate, de către investitori privați, hotelurile Onix și Safir. La ambele se lucrează intens și vor fi redeschise curând, la noi standarde de cazare. La Olimp, hotelurile Panoramic, Amfiteatru și Belvedere au fost achiziționate recent, de către proprietarul hotelurilor Phoenicia și Majestic, urmând sa fie redeschise cel mai probabil anul viitor. In Saturn, un grup de investitori chinezi a cumpărat alte trei hoteluri pentru a le reintroduce în circuitul turistic. Pe langă toate aceste investiții private, municipalitatea continuă să investească în infrastructura din stațiuni. După modernizarea falezei din Neptun, urmează reabilitarea infrastructurii din stațiunea Saturn, cu fonduri UE sau guvernamentale. Să nu uitam nici de seria evenimentelor artistice, concerte și festivaluri, care vor continua și în acest an pe plajele din stațiunile Mangaliei. Toate acestea reprezintă premisele unei dezvoltări sustenabile a sectorului turistic. Așa cum știți, 2016 a fost cel mai bun an de după revoluție și sunt convins că anul 2017 va fi și mai productiv atât pentru agenții economici dar și pentru toți locuitorii Mangaliei, care lucrează in sectorul turistic.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

FLAG DOBROGEA NORD susține sectorul pescăresc și de acvacultură. Sunt lansate proiecte de sute de mii de euro

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Asociația Grup Local Dobrogea Nord, cu sediul în Constanța, Aleea Magnoliei nr. 2, bl. L4, birou 116, jud. Constanța, anunță deschiderea Apelului cu nr. 4 de depunere proiecte în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală, Miercuri – 02.12.2020, ora 12:00. Tipul apelului este competitiv, termenul limită pentru depunerea proiectelor fiind 09.12.2020, ora 23:00.

Proiectul “Dobrogea Nord – Pământul sălbatic între Dunăre și mare” este finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020, cofinanțat din FEPAM 2014-2020, în baza contractului de finanțare nerambursabilă nr. 91/29.12.2017, încheiat cu MADR – prin DGP AMPOPAM, în calitate de Autoritate Contractantă.

În cadrul prezentei sesiuni, cererile de finanțare și documentele anexate se vor depune prin încărcare în sistemul informatic MySMIS 2014. Un solicitant poate depune o singură cerere de finanțare în cadrul MĂSURII 1.2 -„Dezvoltarea infrastructurii specifice sectoarelor de pescuit și acvacultură pentru susținerea unui sector pescăresc și de acvacultură competitiv și viabil”, iar suma totală alocată prezentului apel de depunere a proiectelor este de 370.932,95 euro/1.696.795,70 lei.

Valoarea maximă eligibilă aferentă unui proiect este de 400.000 euro/1.829.760 lei, iar valoarea minimă eligibilă aferentă unui proiect este de 5.000 euro/22.872 lei. Cursul de schimb este stabilit prin Decizia Directorului General al DGP AM-POPAM, respectiv 1 euro = 4,5744 lei.

Cererea de finanțare se va completa urmărind „Instrucțiunile de completare a cererii de finanțare”, Anexa 1 la ghidul solicitantului, precum și tutorialele și instrucțiunile pe care le puteți găsi pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene la adresa http://www.fonduri-ue.ro/mysmis#manuale, pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale la adresa www.ampeste.ro și pe site-ul FLAG-ului www.flagnord.ro. Mai multe informații puteți afla la telefon 0724.529.969, sau pe e-mail: office@flagnord.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) În Dobrogea predomină ninsorile și se depune strat de zăpadă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Administrația Națională de Meteorologie menţine averitizarea de vreme rea, cod galben, în intervalul orar 15.00– 23.00 în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei, unde vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40-45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Conform actualizării informării meteorologice, în intervalul 30.11 ora 23.00 – 01.12 ora 12.00, se va restrânge zona afectată la 5 judeţe (Ialomița, Brăila, Tulcea, Constanța, Călărași).

Astfel, în Dobrogea vor predomina ninsorile şi se va depune un strat de zăpadă. Local vântul va avea intensificări, cu viteză la rafală între 45-50 km/h, pe alocuri viscolind.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în intervalul orar 17.30/29.11.2020 – 05.00/30.11.2020 s-a acţionat/patrulat cu 445 autoutilaje şi s-au răspândit 1574.9 tone material antiderapant şi 0.4 tone CaCl2.

În perioada 30.11.2020, intervalul orar 05.00-12.00, la nivel național, drumarii au acționat astfel:

  • DRDP Bucureşti – s-a acţionat cu 121 autoutilaje şi s-au răspândit 940 tone material antiderapant
  • DRDP Craiova – s-a acţionat / patrulat cu 22 autoutilaje şi s-au răspândit 51 tone material antiderapant
  • DRDP Timişoara – s-a acţionat/ patrulat cu 9 autoutilaje şi s-au raspandit 52.25 tone material antiderapant si 0.4 tone CaCl2
  • DRDP Cluj – s-a acţionat/ patrulat cu 31 autoutilaje şi s-au răspândit 120.5 tone de material antiderapant
  • DRDP Braşov – s-a acţionat/patrulat cu 40 autoutilaje si s-au răspândit 126 tone material antiderapant
  • DRDP Iaşi – s-a acţionat / patrulat cu 122 autoutilaje şi s-au răspândit 478 tone material antiderapant
  • DRDP Constanţa – s-a actionat/ patrulat cu 91 autoutilaje şi s-au răspândit 411 tone material antiderapant

CNAIR face apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în zonele afectate, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

”Precizăm că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.”, precizează Biroul de presă.

 

Foto: RAJDP Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Rasova, Aliman și Tuzla INTRĂ ÎN CARANTINĂ!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Alte trei localități din județul Constanța intra in carantină! Este vorba despre Tuzla, Rasova și Aliman. Decizia a fost luată, luni, in ultima ședință a CJSU. Astfel, pentru U.A.T. Tuzla, U.A.T. Rasova și U.A.T. Aliman s-a propus intrarea în carantină începând cu data de 02.12.2020, ora 08:00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situația o va cere.

Astăzi, rata de incidență în U.A.T. Tuzla este de 7,51, cu 55 de cazuri confirmate, la o populație de 7.328 de locuitori. În U.A.T. Rasova, incidența este de 6,14, cu 23 de cazuri confirmate, la o populație de 3.746 de locuitori, iar în U.A.T. Aliman, rata de incidență a ajuns la 6,09, cu 17 cazuri confirmate, la o populație de 2.792 de locuitori.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: