Connect with us

Actual

Stațiunile litoralului își așteaptă turiștii! Cel puțin așa a reieșit la Târgul de Turism!

Maria Ionescu

Publicat

la

A început Târgul de Turism al României. El a fost prezidat ca și eveniment de către ministrul Turismului, constănțeanul Mircea Dobre. După cum era foarte firesc, județul Constanța a avut foarte mulți participanți dar a fost reprezentat în mod oficial de către președintelenConsiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu. În urmă cu puțin timp, el a postat pe pagina sa de facebook următoarele rânduri: ”Astazi am reprezentat judetul Constanta la deschiderea Targului de Turism al Romaniei. Pentru mine este o onoare sa promovez potentialul turistic al judetului. An de an, vom onora invitatia la acest eveniment pentru ca, in opinia mea, turismul este un domeniu care ar trebui exploatat la maxim. Mai mult decat atat, litoralul romanesc are cele mai bune produse turistice estivale. Avem diversitate si ne adresam atat tinerilor cu o oferta turistica imbatabila, dar si familiilor cu copii, care pot petrece o vacanta de neuitat in oricare din statiunile litorale.”. Printre aleșii politici care au participat la acest eveniment dedicat turismului s-a numărat și primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian. În mod firesc, și el a postat câteva rânduri pe pagina de facebook referitor la această zi.” În cursul zilei de astăzi am fost prezent la Târgul de Turism al României (TTR), la Romexpo Bucureşti. Municipul Mangalia are standul propriu (34-35), aflat în pavilionul C3 al Complexului Expoziţional. Toți cei cu care am vorbit, de la oficiali guvernamentali, pana la reprezentanți ai agențiilor de turism, au apreciat trendul pozitiv al turismului din stațiunile Mangaliei. Le-am spus tuturor că investițiile din zona de sud a litoralului vor continua și în 2017, atât in domeniul public, dar si privat. Astfel, în stațiunea Cap – Aurora au fost preluate, de către investitori privați, hotelurile Onix și Safir. La ambele se lucrează intens și vor fi redeschise curând, la noi standarde de cazare. La Olimp, hotelurile Panoramic, Amfiteatru și Belvedere au fost achiziționate recent, de către proprietarul hotelurilor Phoenicia și Majestic, urmând sa fie redeschise cel mai probabil anul viitor. In Saturn, un grup de investitori chinezi a cumpărat alte trei hoteluri pentru a le reintroduce în circuitul turistic. Pe langă toate aceste investiții private, municipalitatea continuă să investească în infrastructura din stațiuni. După modernizarea falezei din Neptun, urmează reabilitarea infrastructurii din stațiunea Saturn, cu fonduri UE sau guvernamentale. Să nu uitam nici de seria evenimentelor artistice, concerte și festivaluri, care vor continua și în acest an pe plajele din stațiunile Mangaliei. Toate acestea reprezintă premisele unei dezvoltări sustenabile a sectorului turistic. Așa cum știți, 2016 a fost cel mai bun an de după revoluție și sunt convins că anul 2017 va fi și mai productiv atât pentru agenții economici dar și pentru toți locuitorii Mangaliei, care lucrează in sectorul turistic.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Poliție RCA false descoperite de polițiștii de frontieră în urma a două percheziții

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au efectuat două perchiziţii domiciliare, în urma cărora au descoperit mai multe poliţe RCA false, cu diferite perioade de valabilitate şi poliţe RCA, tipizate, în alb.

În cursul zilei de ieri, 3 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat percheziţii domiciliare, în baza unui mandat emis de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanţa, la sediul unei societăţii comerciale şi punctul de lucru al acesteia, situate pe raza localităţii Coşereni, județul Ialomița.

În urma percheziției efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, un laptop, în care erau scanate mai multe poliţe RCA, 12 poliţe RCA cu diferite perioade de valabilitate precum şi 4 tipizate de poliţe RCA în alb.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, cu privire la două persoane, cetăţeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de Cuvânt.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mandat european de arestare pe numele unui tânăr din Nicolae Bălcescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al  Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat, în municipiul Constanța, un bărbat, de 24 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare.

Persoana în cauză este condamnată la 1 an și 8 luni, aceasta mai având de executat 10 luni și 6 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, fapte săvârșite pe teritoriul Ungariei și Austriei.

Bărbatul a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Curții de Apel Constanța, în vederea punerii în aplicare a mandatului de arestare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Bărbat depistat de polițiștii de frontieră cu permis de conducere contrafăcut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, care a prezentat un permis de conducere contrafăcut.

În cursul zilei  de ieri, 3 martie a.c., aflaţi în misiune pe Drumul Judeţean 391 A, în dreptul localităţii Şipote, judeţul Constanţa, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în România, la volanul căreia se afla cetățeanul A.C. în vârstă de 33 ani.

Cu ocazia efectuării controlului documentelor, persoana în cauză a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor franceze.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond specifice unui document  autentic, acesta fiind contrafăcut.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun .”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: