Connect with us

Politica

Stelian Ion: ”Capii Mafiei sunt la penitenciar. Dar Mafia a rămas în Constanța, e un oraș capturat”

Tatian Iorga

Publicat

la

Deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, spune că alegerea lui Dan Barna, susținut de alianța USR-PLUS, pentru funcția președinte al țării poate însemna un pas important în îndepărtarea PSD din toate structurile.

„Dan Barna este reprezentantul unei noi generații, care este în floarea vârstei. În USR, dar și în alianță cu PLUS, suntem, în general, tineri, dar nu ne adresăm doar lor, dar asta este forța noastră. Avem copii pe care vrem să îi creștem și vrem să îi păstrăm să trăiască mulțumiți în România. Dan Barna este reprezentantul acestei generații care a început să se implice în politică și ne are alături de el pe noi, colegii lui, în are și pe Dacian Cioloș; avem o echipă puternică și împreună chiar putem să schimbăm fața acestei țări. Nu întreaga Românie“, a spus Barna.

Deputatul de Constanța a spus că țara trebuie să scape de PSD nu doar la nivel național, ci și local. Stelian Ion a dat ca exemplu al neputinței PSD chiar Cazinoul din Constanța, pe care autoritățile locale se chinuie să-l reabiliteze de foarte mulți ani. Într-un interviu acordat pentru Ordinea.ro, chiar în fața Cazinoului, Stelian Ion a deplâns soarta acestui edificiu.

„Cazinoul din Constanța a devenit dintr-o emblemă națională într-o rușine națională. Practic, această clădire este caracteristică pentru nenorocirea din administrația publică a României. În Constanța avem PSD-ul în administrație, la butoane, de peste 20 de ani. Îmi amintesc că în 2014 se plimbau prin fața Cazinoului Liviu Dragnea, Decebal Făgădău, Radu Mazăre și Darius Vâlcov și promiteau că în doi ani Cazinoul va fi renovat. Au avut toate pârghiile necesare să facă acest lucru. Lumea asta trebuie să înțeleagă. Când îl aud pe Decebal Făgădău venind în fața oamenilor și plângându-se de tot felul de piedici administrative, niciodată nu e vina lor…etc. Au avut toate pârghiile posibile, atât la nivel local, cât și la nivel central, pentru a rezolva această problemă mare, nu doar a Constanței, ci a întregii țări. Nu au făcut-o. De ce? Pe de o parte, din motive de corupție. În perioada Mazăre s-au căutat tot felul de portițe pentru ca această clădire să fie înstrăinată pe modelul mafiot patentat de Mazăre. După care s-a intrat într-o zonă gri în care și incompetența și-a spus cuvântul. Până să ajungă așa în stadiul de ruină trebuia conservată, înainte de a trece la o renovare. Faptul că nu s-a conservat la momentul la care ar fi trebuit a dus ca factura pe viitor să fie foarte mare. Vom plătit cu multe milioane de euro pentru renovarea acestei clădiri“, a subliniat Stelian Ion.

Întrebat cum își dorește să arate Constanța, deputatul USR a spus că vrea un oraș curat, pentru că municipiul este prăfuit și murdar.

„Vreau un oraș verde. Ar trebui amenajate toate zonele și ar trebui amenajate toate spațiile verzi și recuperate foarte multe terenuri, care au ieșit din patrimoniul Primăriei în mod ilegal. Trebuie să avem locuri de parcare. Trebuie construite parcări supra etajate. Ar trebuie să avem foarte mare grijă la respectarea legii în urbanism. Din punctul meu de vedere actual, bineînțeles susținut de PSD și Decebal Făgădău nu are nicio viziune. Planul nostru Urbanistic General datează din 1999 și este depășit, iar de atunci s-a venit cu tot felul de excepții de la excepții, PUZ-uri peste PUZ-uri, care au făcut să nu mai existe nicio coerență din punct de vedere urbanistic. În Constanța ești agresat, dincolo de alte aspecte, străzi încă neasfaltate, trotuare neamenajate, de haosul urbanistic. Am văzut blocuri construite chiar pe mijlocul străzii. Acolo unde era proiectată o stradă se trântise un bloc.

Deputatul USR a spus că este important să scăpăm de aceste mafii locale.

„Constanța era un oraș înfloritor pe vremuri, dar după 20 de ani de PSD-izare, a fost distrusă. O mostră este construcția unui bloc ridicat în zona Faleză Nord, capăt de linie 102, unde este ridicat, chiar pe malul falezei, un bloc de peste 10 etaje și a cărei construcție a fost contestată în instanță. Blocul ridicat chiar într-o zonă de case aparține fiului unei PSD-iste cu ștate vechi. Este vorba de o doamnă secretar de stat din Ministerul Dezvoltării, iar firma se numește Caraman. Noi propunem ca la alegerile care vor urma să obținem votul românilor pentru a-i înlătura pe acești indivizi de la conducerea Constanței și ai țării. Capii Mafiei constănțene, unii dintre ei, se află la penitenciar, dar Mafia a rămas în Constanța. E un oraș capturat, efectiv.“, a declarat Stelian Ion.

Comments

comments

Politica

Iohannis, comparat cu Hitler în conferința comună a PNȚCD și PSD de la Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu a explicat la Constanța, într-o conferință de presă susținută alături de președintele Organizației Județene Constanța a PSD, Felix Stroe, care sunt motivele pentru care ar trebui votată Viorica Dăncilă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Pavelescu a spus că actualul șef de stat, Klaus Iohannis, nu ar mai trebui să primească încă un mandat pentru că Iohannis are apucături dictatoriale și a călcat în picioare Constituția României.

„La 30 de ani de la Revoluție, avem de apărat în România democrația, înainte de idei și programe politice și economice. Peste câteva zile se vor împlini 15 ani de când ultimii doi președinți au pus în paranteze democrația în România. Încălcările constituționale atât în cele două mandate ale lui Traian Băsescu, cât și în primul mandat al lui Iohannis, au fost flagrante. În ceea ce-l privește pe Iohannis, acesta a încălcat Constituția de nenumărate ori. Președintele Iohannis a refuzat, în mod explicit, respectarea deciziilor CCR. A încălca Constituția înseamnă suveranitatea poporului. Deci, avem un președinte care a încălcat suveranitatea poporului în mod repetat și a abandonat rolul de mediator. Persoana președintelui a uzurpat funcția de președinte al României. El a adus deservicii democrației. În România, sub președinția sub Klaus Iohannis, democrația a încetat să existe. Este principalul motiv pentru care PNȚCD a hotărât să o susțină pe Dăncilă.“, a spus Pavelescu.

Liderul PNȚCD a afirmat că i se pare de neacceptat declarația lui Iohannis potrivit căruia principalul său obiectiv este „eliminarea din scena politică a PSD“. Pavelescu spune că este o declarație gravă a lui Iohannis, pentru că eliminarea unui partid politic din viața publică o poate face numai instanțele de judecată.

„Nu președintele României poate să facă acest lucru, folosindu-se de serviciile secrete, de statul subteran și de cătușele procurorilor. Această declarație a lui Iohannis amintește de 1933 când Hitler a scos în afara legii Partidul Social Democrat din Germania. Nu putem să lăsăm neamendată o asemenea declarație, care are în spate fapte concrete ale președintelui, acelea de eliminare a unui partid politic. România nu poate fi transformată de președintele în funcție în Germania nazistă. Președintele a ieșit în stradă la mitinguri neautorizate împotriva PSD. PNȚCD nu sprijină PSD, ci propria cauză și ideologie. Atacurile lui Iohannis sunt de sorginte totalitară. Mâine poate fi oricare partid care nu e convenabil președintelui. În România, Iohannis se comportă ca un dictator și îi împarte pe români buni sau răi. Mesajul lui Iohannis a fost propagat de forțe care acționează în subteran“, a punctat Pavelescu.

Întrebat de Ordinea.ro de ce face referire la situația din Germania și nu la situația din România din 1924, când Partidul Comunist Român a fost interzis de un regim democratic, și că evocarea lui Hitler nu este cumva o manipulare, în condițiile în care Iohannis este etnic german, Pavelescu a replicat că Iohannis se ascunde în spatele acestei etnii în mod laș.

„Nu e un atac la etnia lui Iohannis. Nici Hitler nu a reprezentat poporul german, el a fost un scelerat. A nu confunda poporul german cu Hitler. Nu are nicio legătură etnia cu acuzația pe care i-o aduc. Iohannis încearcă o diversiune și încearcă să se ascundă în spatele etniei. Partidul Comunist era unul totalitar, dar Partidul Social Democrat German nu era totalitar. De aceea pentru noi e important 1933 din Germania și nu 1924 din România. În 33, Hitler a desființat un partid democratic și a instaurat el dictatura“, a spus Pavelescu.

Tot o conferința de presă, Pavelescu a fost întrebat de jurnaliști dacă știe că stă la masă cu reprezentanții unui partid care a chemat minerii în 1990 să îi bată pe studenții, care îi susțineau. „Ce le-ați spune acelor studenți, care trăiesc azi?“, a fost întrebarea unui jurnalist.

„Dumneavoastră nu puteți să îmi puneți orice întrebare, dar să vă răspund cum cred eu. Au trecut 30 de ani și nu mai sunt aceleași vremuri aceleași partide. Nu mai suntem în 90 când comunismul era încă în capul oamenilor. În 2019 nu mai există comunism în România. Președintele susține cu rea-credință că încă mai există comunism, dezinformând și manipulând populația. Nu mai există partid unic, așa cum vrea Iohannis ori poate vrea el să îl facă; nu mai există dictatura partidului unic. L-aș întreba pe Iohannis ce a făcut în decembrie 89? Eu am fost pe străzi și m-am expus gloanțelor. El a stat acasă, așa cum a recunoscut. Nu ne comparăm. Nu are dreptul moral să ne spună ce înseamnă democrația. Pe liberali, spre exemplu, nu i-a întrebat nimeni de ce au stat la masă cu social democrații atunci când au făcut USL. Oare PDL, acum în PNL, nu a făcut alianță cu PSD?“, a spus Pavelescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Premierul Orban anunță ÎNLOCUIREA șefului Casei Naționale de Pensii: “Dosarele sunt întârziate”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că urmează ca președintele Casei de Pensii să fie înlocuit.

„Dosarele de la Casa de Pensii sunt întârziate. Cu siguranță vom decide înlocuirea președintelui Casei de Pensii. Mai ales în procesul de modernizare a Casei de Pensii. Este complet neadaptată secolului 21 și e necesară o fluidizare a procedurilor, este necesară o fluidizare și o creștere a calității serviciului către pensionari”, a precizat premierul României, Ludovic Orban, într-o conferință de presă citat de jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

Ioan-Petru Căprariu a fost numit de premierul Viorica Dăncilă în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice în aprilie 2019. Anterior, el fusese președintele Casei Județene de Pensii Timiș timp de aproximativ 30 de ani. Ioan-Petru Căprariu și-a luat recent concediu medical.

„Probabil știa că urmează să fie schimbat și din cauza asta a intrat în concediul medical”, a mai subliniat zilele trecute preşedintele PNL.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Barna își îndeamnă simpatizanții și susținătorii să voteze cu Iohannis în turul II al alegerilor prezidențiale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderul USR Dan Barna afirmă, într-o postare pe Facebook, că participă la vot şi că îl votează pe actualul preşedinte, Klaus Iohannis, îndemnându-şi simpatizanţii şi susţinătorii să facă la fel. El precizează că toate ştirile despre boicot sunt ”încă o minciună ordinară din şirul de ştiri false marca PSD” potrivit news.ro.

”Cum luptam cu fake news? Continuăm să repetăm adevărul! Particip la vot şi votez actualul preşedinte. Îi îndemn pe simpatizanţi şi susţinători să facă la fel”, afirmă liderul USR, clasat al treilea la primul tur al alegerilor prezidenţiale.

El afirmă că toate ştirile despre boicotarea celui de al doilea tur de scrutin, din 24 noiembrie,  sunt încă o minciună ordinară din şirul de ştiri false marca PSD, nimic mai mult.

În ultimele zile, pe Facebook au fost lansate campanii  prin care se încerca inducerea ideii că Alianţa USR-PLUS îndeamnă la boicotarea turului doi al alegerilor prezidenţiale.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: