Connect with us

Politica

Stelian Ion: ”Capii Mafiei sunt la penitenciar. Dar Mafia a rămas în Constanța, e un oraș capturat”

Tatian Iorga

Publicat

la

Deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, spune că alegerea lui Dan Barna, susținut de alianța USR-PLUS, pentru funcția președinte al țării poate însemna un pas important în îndepărtarea PSD din toate structurile.

„Dan Barna este reprezentantul unei noi generații, care este în floarea vârstei. În USR, dar și în alianță cu PLUS, suntem, în general, tineri, dar nu ne adresăm doar lor, dar asta este forța noastră. Avem copii pe care vrem să îi creștem și vrem să îi păstrăm să trăiască mulțumiți în România. Dan Barna este reprezentantul acestei generații care a început să se implice în politică și ne are alături de el pe noi, colegii lui, în are și pe Dacian Cioloș; avem o echipă puternică și împreună chiar putem să schimbăm fața acestei țări. Nu întreaga Românie“, a spus Barna.

Deputatul de Constanța a spus că țara trebuie să scape de PSD nu doar la nivel național, ci și local. Stelian Ion a dat ca exemplu al neputinței PSD chiar Cazinoul din Constanța, pe care autoritățile locale se chinuie să-l reabiliteze de foarte mulți ani. Într-un interviu acordat pentru Ordinea.ro, chiar în fața Cazinoului, Stelian Ion a deplâns soarta acestui edificiu.

„Cazinoul din Constanța a devenit dintr-o emblemă națională într-o rușine națională. Practic, această clădire este caracteristică pentru nenorocirea din administrația publică a României. În Constanța avem PSD-ul în administrație, la butoane, de peste 20 de ani. Îmi amintesc că în 2014 se plimbau prin fața Cazinoului Liviu Dragnea, Decebal Făgădău, Radu Mazăre și Darius Vâlcov și promiteau că în doi ani Cazinoul va fi renovat. Au avut toate pârghiile necesare să facă acest lucru. Lumea asta trebuie să înțeleagă. Când îl aud pe Decebal Făgădău venind în fața oamenilor și plângându-se de tot felul de piedici administrative, niciodată nu e vina lor…etc. Au avut toate pârghiile posibile, atât la nivel local, cât și la nivel central, pentru a rezolva această problemă mare, nu doar a Constanței, ci a întregii țări. Nu au făcut-o. De ce? Pe de o parte, din motive de corupție. În perioada Mazăre s-au căutat tot felul de portițe pentru ca această clădire să fie înstrăinată pe modelul mafiot patentat de Mazăre. După care s-a intrat într-o zonă gri în care și incompetența și-a spus cuvântul. Până să ajungă așa în stadiul de ruină trebuia conservată, înainte de a trece la o renovare. Faptul că nu s-a conservat la momentul la care ar fi trebuit a dus ca factura pe viitor să fie foarte mare. Vom plătit cu multe milioane de euro pentru renovarea acestei clădiri“, a subliniat Stelian Ion.

Întrebat cum își dorește să arate Constanța, deputatul USR a spus că vrea un oraș curat, pentru că municipiul este prăfuit și murdar.

„Vreau un oraș verde. Ar trebui amenajate toate zonele și ar trebui amenajate toate spațiile verzi și recuperate foarte multe terenuri, care au ieșit din patrimoniul Primăriei în mod ilegal. Trebuie să avem locuri de parcare. Trebuie construite parcări supra etajate. Ar trebuie să avem foarte mare grijă la respectarea legii în urbanism. Din punctul meu de vedere actual, bineînțeles susținut de PSD și Decebal Făgădău nu are nicio viziune. Planul nostru Urbanistic General datează din 1999 și este depășit, iar de atunci s-a venit cu tot felul de excepții de la excepții, PUZ-uri peste PUZ-uri, care au făcut să nu mai existe nicio coerență din punct de vedere urbanistic. În Constanța ești agresat, dincolo de alte aspecte, străzi încă neasfaltate, trotuare neamenajate, de haosul urbanistic. Am văzut blocuri construite chiar pe mijlocul străzii. Acolo unde era proiectată o stradă se trântise un bloc.

Deputatul USR a spus că este important să scăpăm de aceste mafii locale.

„Constanța era un oraș înfloritor pe vremuri, dar după 20 de ani de PSD-izare, a fost distrusă. O mostră este construcția unui bloc ridicat în zona Faleză Nord, capăt de linie 102, unde este ridicat, chiar pe malul falezei, un bloc de peste 10 etaje și a cărei construcție a fost contestată în instanță. Blocul ridicat chiar într-o zonă de case aparține fiului unei PSD-iste cu ștate vechi. Este vorba de o doamnă secretar de stat din Ministerul Dezvoltării, iar firma se numește Caraman. Noi propunem ca la alegerile care vor urma să obținem votul românilor pentru a-i înlătura pe acești indivizi de la conducerea Constanței și ai țării. Capii Mafiei constănțene, unii dintre ei, se află la penitenciar, dar Mafia a rămas în Constanța. E un oraș capturat, efectiv.“, a declarat Stelian Ion.

Comments

comments

Politica

Val de demisii din PSD Constanța. Viceprimarul Babu și directorul CT Bus Bogdan Niță au plecat din partid

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă valul de demisii din PSD Constanța. După plecarea lui Făgădău, alți doi membri importanți vor pleca. Este vorba de viceprimarul Dumitru Babu, directorul CT Bus Constanța, Bogdan Niță, dar și fostul consilier local Valentin Gabriel Pârvulescu.

„E doar decizie pur personală. Nu e ca un afront sau viscerală. Nu plec pentru a mă înscrie în alt partid.“, a declarat Bogdan Niță pentru Ordinea.ro.

Potrivit unor surse, din PSD Constanța au plecat peste 20 de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață! Stelian Ion: „Inițiativa lui Tit Brăiloiu alterează de la cap învățământul“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață, potrivit unor modificări aduse Legii Educației și aprobate de Senat în calitate de for decisiv. Mai exact, un amendament propus de deputatul de Constanța al PSD Tit-Liviu Brăiloiu la un proiect de lege cu modificări în domeniul învățământul militar prevede pentru toate universitățile că „durata mandatului de rector este de 4 ani. Mandatul poate fi reînnoit”. Modificarea legislativă este aspru criticată de deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, care a declarat că măsura le va permite rectorilor să-și înnoiască nelimitat mandatul alterează de la cap învățământul românesc.

„Este o ambiție mai veche a pesediștilor și nu numai a lor, dar modificarea de acum este cea mai abruptă și vine de la Tit-Liviu Brăiloiu, senator PSD de Constanța, care n-a lăsat nimănui impresia că ar avea insomnii de grija educației din România. Omul s-a remarcat în parlament exclusiv prin replici și gesturi de golan sadea. Ce l-a mânat pe el în această luptă, pe un tărâm care nu-i este tocmai familiar, putem afla doar dacă mergem pe firul prieteniilor lui cu diverși generali de carton. Și mai ales dacă ne uităm puțin atent la miza acestei schimbări.

Conform Legii Educației, rectorul numește prorectorii și decanii. Pe cei din urmă, după un concurs public susţinut in fața unei comisii numite de rector. Este deci simplu să ne închipuim că rectorul îşi poate crea o structura ierarhică de subalterni fideli, care la rândul ei va acţiona pentru păstrarea în funcţie cât mai mult timp a respectivului rector. Se deschide astfel poarta transformării universităţilor în feude şi a rectorilor în baroni. Criteriile academice nu vor mai conta cât va conta loialitatea faţă de coteria dirijată de rectorul în funcţie. În aceste circumstanţe, există posibilitatea ca abuzurile să devină regulă, în sensul că cei care nu sunt pe placul conducerii ar putea să nu primească orele pe care ar trebui să le aibă, să nu li se scoată la concurs postul care le-ar permite să promoveze sau să fie şicanaţi cu tot felul de comisii de etică.

Nu în ultimul rând, partidele vor fi mult mai interesate să-i racoleze pe aceşti rectori deveniţi imuabili şi deci extrem de influenţi, care astfel ar putea să impună o anumită direcţie politică unei întregi ierarhii universitare. Inutil să mai spun că astfel s-ar putea închide sau manifesta discreţionar subiectul plagiatelor şi al fraudei academice în general. Vorbim deci despre una dintre cele mai toxice cu putinţă mişcări legislative pentru învăţământul românesc, susținută de rectori deja înregimentați în PSD și PNL. Şi pentru că am ajuns aici, trebuie spus că este nefiresc ca rectorilor să li se permită să ocupe funcţii în cadrul partidelor politice. Legea Educaţiei prevedea o incompatibilitate în acest sens, care a fost însă eliminată în 2012 de Ecaterina Andronescu…Având în vedere consecințele profund nocive pe care le poate avea o astfel de măsură, îi solicit dlui președinte Iohannis să întoarcă la parlament această lege.“, a scris Stelian pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. PRO România a depus candidaturile pentru Parlament. Mircea Dobre: „Turismul și agricultura, priorități pentru noi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Coordonatorul PRO România Constanța, Mircea Dobre, și secretarul general adjunct, Răzvan Filipescu, au depus, astăzi, la Biroul Electoral Județean Constanța, listele cu candidați pentru Senat și Camera Deputaților. Iată listele de candidați:

Senat:

FILIPESCU RĂZVAN

BĂTĂRIGĂ LOREDANA

CRUCERU VICTOR

IONESCU ALEXANDRU

RIZEA VASILE

LEIȚOIU DELIA

MOCANU CRISTINA-GEORGIANA

Camera Deputaților:

DOBRE MIRCEA-TITUS

TROFIN VALENTIN-OLIVIAN

PEIU LAURENȚIU

BOBE MIHAI

DUMA ADRIANA

BUZOIU FLAVIU

COCOR CODRUȚ

DRĂGAN LEONARD

CĂȘUNEANU MARIAN

POSTOLACHE SERGIU-IONUȚ

GOBEAJĂ LAURENȚIU-ADRIAN

BUTUMAN MIHAELA-MĂDĂLINA

ȘANDRU LUMINIȚA

FLOCA IONUȚ

„Vreau să mulțumesc celor 16.000 de susținători, care au semnat listele de candidați ale PRO România pentru județul Constanța…După cum se știe, avem o unire cu ALDE și garantăm de pe acum că va fi cea mai importantă formațiune politică de opoziție din Parlamentul României, dar o opoziție constructivă și nu distructivă, așa cum s-au remarcat cei de la USR sau cei de la PNL până în momentul când au ajuns la guvernare. Acum avem o guvernare incompetentă, care ne demonstrează că avem în fiecare zi câte un colectiv și ne apropiem de 100 de decese pe zi și nimeni nu mai este responsabil sau vinovat. Președintele nu mai cere nicio demisie, iar guvernul lui este perfect. Românii trebuie să își dea seama că singura formațiune politică care a demonstrat prin Victor Ponta la guvernare este PRO România, formațiune capabilă să scoată țara din criză datorită unui program economic și social, care va fi lansat în perioada următoare. Vom susține cu tărie tot ce înseamnă industria de turism, industria HORECA, și o protecție socială pentru toți cetățenii României. Este un program de guvernare coerent și eficient, dar și constructiv în același timp“, a declarat Mircea-Titus Dobre.

Acesta a mai spus că PRO România va duce o campanie constructivă, așa cum a făcut și la locale, și vom prezenta proiectele pentru Constanța, care sunt în primul rând pentru turism și agricultură, acesta din urmă neavând nicio susținere decât a sa și a lui Răzvan Filipescu.

„Din calitatea de senator mă voi lupta împreună cu colegii mei să sprijinim proiectele pe care le-am prezentat pe plan local. Ne dorim ca în Parlament să ajungă oameni care cunosc legislație și proceduri parlamentare și să avem oameni care se luptă pentru județul nostru. Cu regret văd că, în prezent, toate regionalele și instituțiile din sud-est își au sediul la Galați, ba la Brăila, iar Constanța a pierdut competiția din punct de vedere al dezvoltării. PRO România este singurul partid care a venit cu proiect concrete.“, a spus Răzvan Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: