Connect with us

Politica

Stelian Ion: ”Capii Mafiei sunt la penitenciar. Dar Mafia a rămas în Constanța, e un oraș capturat”

Tatian Iorga

Publicat

la

Deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, spune că alegerea lui Dan Barna, susținut de alianța USR-PLUS, pentru funcția președinte al țării poate însemna un pas important în îndepărtarea PSD din toate structurile.

„Dan Barna este reprezentantul unei noi generații, care este în floarea vârstei. În USR, dar și în alianță cu PLUS, suntem, în general, tineri, dar nu ne adresăm doar lor, dar asta este forța noastră. Avem copii pe care vrem să îi creștem și vrem să îi păstrăm să trăiască mulțumiți în România. Dan Barna este reprezentantul acestei generații care a început să se implice în politică și ne are alături de el pe noi, colegii lui, în are și pe Dacian Cioloș; avem o echipă puternică și împreună chiar putem să schimbăm fața acestei țări. Nu întreaga Românie“, a spus Barna.

Deputatul de Constanța a spus că țara trebuie să scape de PSD nu doar la nivel național, ci și local. Stelian Ion a dat ca exemplu al neputinței PSD chiar Cazinoul din Constanța, pe care autoritățile locale se chinuie să-l reabiliteze de foarte mulți ani. Într-un interviu acordat pentru Ordinea.ro, chiar în fața Cazinoului, Stelian Ion a deplâns soarta acestui edificiu.

„Cazinoul din Constanța a devenit dintr-o emblemă națională într-o rușine națională. Practic, această clădire este caracteristică pentru nenorocirea din administrația publică a României. În Constanța avem PSD-ul în administrație, la butoane, de peste 20 de ani. Îmi amintesc că în 2014 se plimbau prin fața Cazinoului Liviu Dragnea, Decebal Făgădău, Radu Mazăre și Darius Vâlcov și promiteau că în doi ani Cazinoul va fi renovat. Au avut toate pârghiile necesare să facă acest lucru. Lumea asta trebuie să înțeleagă. Când îl aud pe Decebal Făgădău venind în fața oamenilor și plângându-se de tot felul de piedici administrative, niciodată nu e vina lor…etc. Au avut toate pârghiile posibile, atât la nivel local, cât și la nivel central, pentru a rezolva această problemă mare, nu doar a Constanței, ci a întregii țări. Nu au făcut-o. De ce? Pe de o parte, din motive de corupție. În perioada Mazăre s-au căutat tot felul de portițe pentru ca această clădire să fie înstrăinată pe modelul mafiot patentat de Mazăre. După care s-a intrat într-o zonă gri în care și incompetența și-a spus cuvântul. Până să ajungă așa în stadiul de ruină trebuia conservată, înainte de a trece la o renovare. Faptul că nu s-a conservat la momentul la care ar fi trebuit a dus ca factura pe viitor să fie foarte mare. Vom plătit cu multe milioane de euro pentru renovarea acestei clădiri“, a subliniat Stelian Ion.

Întrebat cum își dorește să arate Constanța, deputatul USR a spus că vrea un oraș curat, pentru că municipiul este prăfuit și murdar.

„Vreau un oraș verde. Ar trebui amenajate toate zonele și ar trebui amenajate toate spațiile verzi și recuperate foarte multe terenuri, care au ieșit din patrimoniul Primăriei în mod ilegal. Trebuie să avem locuri de parcare. Trebuie construite parcări supra etajate. Ar trebuie să avem foarte mare grijă la respectarea legii în urbanism. Din punctul meu de vedere actual, bineînțeles susținut de PSD și Decebal Făgădău nu are nicio viziune. Planul nostru Urbanistic General datează din 1999 și este depășit, iar de atunci s-a venit cu tot felul de excepții de la excepții, PUZ-uri peste PUZ-uri, care au făcut să nu mai existe nicio coerență din punct de vedere urbanistic. În Constanța ești agresat, dincolo de alte aspecte, străzi încă neasfaltate, trotuare neamenajate, de haosul urbanistic. Am văzut blocuri construite chiar pe mijlocul străzii. Acolo unde era proiectată o stradă se trântise un bloc.

Deputatul USR a spus că este important să scăpăm de aceste mafii locale.

„Constanța era un oraș înfloritor pe vremuri, dar după 20 de ani de PSD-izare, a fost distrusă. O mostră este construcția unui bloc ridicat în zona Faleză Nord, capăt de linie 102, unde este ridicat, chiar pe malul falezei, un bloc de peste 10 etaje și a cărei construcție a fost contestată în instanță. Blocul ridicat chiar într-o zonă de case aparține fiului unei PSD-iste cu ștate vechi. Este vorba de o doamnă secretar de stat din Ministerul Dezvoltării, iar firma se numește Caraman. Noi propunem ca la alegerile care vor urma să obținem votul românilor pentru a-i înlătura pe acești indivizi de la conducerea Constanței și ai țării. Capii Mafiei constănțene, unii dintre ei, se află la penitenciar, dar Mafia a rămas în Constanța. E un oraș capturat, efectiv.“, a declarat Stelian Ion.

Comments

comments

Politica

Rectificarea bugetară aduce bani mai mulți la SRI și SIE

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul trimite mai mulți bani, prin rectificare bugetară, la serviciile secrete. Cea mai mare creștere este la Serviciul de Telecomunicații Speciale, dar aici trebuie să ținem cont de faptul că în acest an vor fi organizate două runde de alegeri.

Conform documentului care va fi aprobat, vineri, în ședința de Guvern, bugetele serviciilor secrete cresc în felul următor:

– STS: +64,5 milioane lei

– SRI: +64,3 milioane lei

– SIE: + 32,1 milioane lei

– SPP: +2,3 milioane lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Traian Băsescu: “Pensionarii sunt batjocoriți și înșelați de Guvernul PNL”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul președinte Traian Băsescu susține că pensionarii sunt ”furați și batjocoriți” de Guvernul PNL. Băsescu arată că doar în anul 2020 ar fi fost furați din buzunarele pensionarilor peste 6 milioane de euro.

Pensionarii batjocoriţi şi înşelaţi!
Fiecare pensionar este furat de guvernul PNL şi fostul guvern PSD care v-a păcălit cu legea Olguţei, în medie cu 5871 RON în anul 2020. Liberalii încă mai au scuza crizei, dar Olguţa şi Dragnea au planificat furtul înainte de declanşarea crizei.
Total bani furaţi din buzunarele celor 5,16 milioane pensionari în anul 2020 – 30.294.360.000 RON sau 6.264.731.063 EURO.
De patru ani atenţionez că pensionarii sunt furaţi ca-n codru prin neaplicarea indexării la 1 ianuarie a fiecărui an aşa cum cere Legea 263 din 2010.
Din păcate, liderii aleşi sau autointitulaţi ai pensionarilor au prins gustul statului la televizor unde fără ruşine nu mai prididesc să lingă orice excroc de politician care îi bagă în seamă.
Plăcerea de a linge la politicieni şi de a se da în stambă la tv-uri îl plătesc reprezentanţii pensionarilor înşelându-şi fără scrupule camarazii pensionari.
Concluzii raportate la pensia medie din 2019 care a fost 1292 RON/lună:
1. Dacă la 1 ianuarie se aplica indexarea cu inflaţia cumulată cu 50% din creşterea salariului mediu brut ar fi trebuit aplicată o creştere de 549,6 RON/lună ceea ce la nivelul a 12 luni ar fi însemnat 6595 RON/an la nivelul pensiei medii.;
2. Prin creşterea valorii punctului de pensie cu 14%, începând cu 1 septembrie va fi o crestere de 181 RON/lună însemnând o creştere cumulată în anul 2020 de 724 RON/lună;
3. Banii furaţi de guvern fiecărui pensionar anul acesta în lipsa aplicării indexării la 1 ianuarie la schimb cu creştere punctului de pensie cu 14 la sută: 6595 RON – 724 RON egal 5871 RON;
4. Dacă de la 1 ianuarie se aplica indexarea, creşterea cu 559,6 RON a pensiei medii, ar fi însemnat procentual o creştere cu 42% a pensiei medii. Acum pricepeţi dragi pensionari cât v-a înşelat Olguţa cu promisiunea de 40% de la 1 septembrie 2020, când de fapt voi aveaţi dreptul conform Legii 263 din 2010 la o indexare de 42% de la 1 ianuarie 2020?
Date utilizate în analiză din sursă INS şi Guvern:
-salariul mediu brut în anul 2019 – 5163 RON;
-salariul mediu brut în anul 2018 – 4162 RON;
-inflaţie în anul 2019 – 3,8%;
-pensia medie în anul 2019 – 1292 RON;
-valoare punct pensie până la 1 septembrie 2020 – 1265 RON;
-valoare punct pensie începând cu 1 septembrie 2020 -1442 RON.”, scrie Traian Băsescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Consilierul local Mihaela Andrei (PNL) insistă să se construiască pasarela între cartierele Faleză Sud și Km 4-5

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul local din partea PNL Mihaela Andrei spune, într-o postare pe Facebook, că locuitorii din cartierele Km 4-5 și Poarta 6 își riscă zilnic viața, traversând calea ferată, iar proiectul consilierilor municipali PNL, privind construirea pasarelei, zace într-un sertar în Primărie. Problema acestei zone, spune Mihaela Andrei, este doar un exemplu prin care PSD, în frunte cu Decebal Făgădău, pune în pericol viața locuitorilor de aici.

„Spațiile verzi din aceste două cartiere sunt abandonate și lăsate în paragină, lucru care se poate observa, de altfel, și în majoritatea zonelor din municipiu. Actualul primar este, însă, foarte priceput la donații trucate și la prezentarea adevărului cu omisiuni. Din prima zi a noului mandat ca și consilier municipal, voi insista ca această problemă să fie urgentată, de către noul primar, astfel încât oamenii din zonă să nu își mai riște viața. Nu mă voi lăsa până nu voi vedea că și aceste două cartiere vor prinde culoare și viață. Nu mă voi lăsa până când problema spațiilor verzi și a curățeniei din zonă nu va fi rezolvată. Cei care mă cunosc, știu că sunt o persoană insistentă, de aceea noului primar al Constanței îi garantez că nu voi pleca din biroul său până când nu am asigurări concrete că cele două cartiere vor renaște. Vreau să cred că și în Km 4-5 și în Poarta 6 se poate, astfel încât acestea să nu mai fie doar niște cartiere mărginașe, uitate, ale Constanței.“, a scris Mihaela Andrei pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: