Connect with us

Politica

Pagina de Facebook a lui Iohannis, invadată de comentarii negative cu mii de like-uri

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Absența candidatului Klaus Iohannis de la dezbaterile din campania electorală generează mii de reacții negative pe Facebook. Actualul președinte a publicat astăzi un clip, în care îi îndeamnă pe românii din diaspora, dar și pe cei din țară, să nu absenteze de la alegerile prezidențiale. Iohannis a amintit în mesajul său că absența de la alegerile parlamentare din 2016 a adus PSD-ul la putere. În mod bizar, clipul a generat o reacție extrem de activă și virulentă din partea unui public numeros, care a ținut să-și transmită protestul vehement față de absența președintelui de la dezbaterea organizată ieri de Europa FM. Vorbim de comentarii care au generat mii de reacții. Iată comentariile care au stârnit între 350 și 1.200 de reacții:

Antonia Iulia Dejeu Am înghețat 7 ore, cu durere de spate și de picioare, pentru dumneavoastră, în al doilea tur din 2014. Nu doar pentru că celălalt candidat era periculos, ci pentru că am crezut că o să faceți mai bine, în stilul dumneavoastră molcom. Ați avut momente și acțiuni pozitive, dar în general, ați dezamăgit. Ieri v-a fost frică de candidații prezenți la Europa FM, de ziarist, de noi, sau v-a fost lene, că sunteți sigur că deja ați câștigat? Rău ați făcut că nu v-ați prezentat!

Ana-Maria Stănculescu Absenteismul dumneavoastră ne scoate la vot 😊 Vom alege cu înțelepciune!

Marius Babă Dacă ajunge Barna în turul 2 o sa fie cam deranj prin prisma lipsei dvs de la dezbaterea de aseară! Ati trezit ceva electorat 🙂

Andrei Barbu Vom veni la vot si vom vota cu gandul la dezbaterea Europa FM. M-am saturat de clipurile astea in care nimeni nu iti poate pune o intrebare stanjenitoare. Cadre perfect alese, mesaj citit de pe foaie si muzica cinematografica pe fundal. Praf in ochi cu alte cuvinte. Vrem sa vedem cine este adevaratul Iohannis. Pana atunci votam altceva.

Chirigiu Claudiu Si tu nu ai fost in stare sa iesi din casa ieri seara la dezbatere 😒 lipsa de respect …

Gabriela Monica Chirila Chiar nu va inteleg dragii mei compatrioti!A reusit o dezbatere televizata intre Barna si un actor grabit sa va schimbe parerea si sa va suparati pe Presedinte ca nu a fost acolo???Inseamna ca pentru voi nu a contat nimic din ce a facut acest Om timp de 5 ani….Tipic noua,degeaba iti dau de 10 ori daca nu iti dau o data….

Oana Neamțu 😂😂😂😂 serios, cum sa aveti obraznicia sa cereti asta oamenilor, dupa ce dumneavoastra nu v-ati putut deplasa aseara pana la studioul Europa Fm pentru ceea ce va fi fost singura dezbatere inainte de turul 1 al alegerilor prezidentiale. Era mai intelept sa taceti si acum, asa cum ati facut-o si aseara si in ultimii 5 ani.

Ana-Iulia Căpăţînă Îi îndemnați pe alții să nu absenteze, însă dvs ați absentat de la unica dezbatere politică organizată în această campanie. Mergem pe principiul: să facem ce zice popa, nu ce face popa? Nu este ok domnule Iohannis. Sper să vă taxeze românii prin votul lor pt acest lucru.

Adina Gabriela Dedu Am stat toți la coada in 2014 sa va votam. De ce nu v-ați prezentat in fata noastră la un interviu sau o dezbatere? Realegerea dumneavoastră ca președinte depinde de votul nostru, jocurile nu sunt încă făcute

Vocea Capitalistului Bo$$ , a fost dezbatere aseara, nu ti-a zis si tie nimeni ? Eu ti-am dat tag pe facebook, dar poate n-ai avut semnal ? Ai fost la munte sau care e treaba ?

 

Mesajul președintelui Klaus Iohannis a fost comentat și de unul dintre contracandidații săi.

„Nu, domnule Iohannis, nu poporul e de vină că PSD-ul a ajuns la putere, ci fabuloasa dvs contraperformanță ca președinte. Dvs ați tot dat constant cîte o nouă șansă PSD-ului să ducă România spre ruină. Cum puteți vorbi de absenteism, cînd ați fost un președinte absent și cînd ați absentat de la toate dezbaterile din campanie? Într-o Românie normală președintele comunică cu societatea, într-o Românie normală președintele respectă poporul, într-o Românie normală fiecare candidat participă la dezbateri, pentru că dezbaterea este esența democrației”, a precizat Theodor Paleologu, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Dan Barna a transmis un mesaj după confruntarea de la care au lipsit Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, în care sugerează că absenteismul de la dezbateri va avea consecințe la vot.

”Tocmai s-a încheiat prima și, din păcate, singura dezbatere de dinaintea turului întâi al alegerilor prezidențiale. Am fost dezamăgit să constat că doamna Viorica Dăncilă și domnul Klaus Iohannis nu au participat. Consider că alegătorii au dreptul să-i cunoască pe candidați și să-i evalueze într-o confruntare de idei și programe. Mulțumesc contracandidaților mei care au fost prezenți, mulțumesc organizatorilor și mai ales oamenilor care ne-au urmărit. Sunt sigur că refuzul unora dintre candidați de a veni la dezbateri va avea consecințe. Duminică, la vot.” – a scris Dan Barna.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Politica

Iohannis, comparat cu Hitler în conferința comună a PNȚCD și PSD de la Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu a explicat la Constanța, într-o conferință de presă susținută alături de președintele Organizației Județene Constanța a PSD, Felix Stroe, care sunt motivele pentru care ar trebui votată Viorica Dăncilă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Pavelescu a spus că actualul șef de stat, Klaus Iohannis, nu ar mai trebui să primească încă un mandat pentru că Iohannis are apucături dictatoriale și a călcat în picioare Constituția României.

„La 30 de ani de la Revoluție, avem de apărat în România democrația, înainte de idei și programe politice și economice. Peste câteva zile se vor împlini 15 ani de când ultimii doi președinți au pus în paranteze democrația în România. Încălcările constituționale atât în cele două mandate ale lui Traian Băsescu, cât și în primul mandat al lui Iohannis, au fost flagrante. În ceea ce-l privește pe Iohannis, acesta a încălcat Constituția de nenumărate ori. Președintele Iohannis a refuzat, în mod explicit, respectarea deciziilor CCR. A încălca Constituția înseamnă suveranitatea poporului. Deci, avem un președinte care a încălcat suveranitatea poporului în mod repetat și a abandonat rolul de mediator. Persoana președintelui a uzurpat funcția de președinte al României. El a adus deservicii democrației. În România, sub președinția sub Klaus Iohannis, democrația a încetat să existe. Este principalul motiv pentru care PNȚCD a hotărât să o susțină pe Dăncilă.“, a spus Pavelescu.

Liderul PNȚCD a afirmat că i se pare de neacceptat declarația lui Iohannis potrivit căruia principalul său obiectiv este „eliminarea din scena politică a PSD“. Pavelescu spune că este o declarație gravă a lui Iohannis, pentru că eliminarea unui partid politic din viața publică o poate face numai instanțele de judecată.

„Nu președintele României poate să facă acest lucru, folosindu-se de serviciile secrete, de statul subteran și de cătușele procurorilor. Această declarație a lui Iohannis amintește de 1933 când Hitler a scos în afara legii Partidul Social Democrat din Germania. Nu putem să lăsăm neamendată o asemenea declarație, care are în spate fapte concrete ale președintelui, acelea de eliminare a unui partid politic. România nu poate fi transformată de președintele în funcție în Germania nazistă. Președintele a ieșit în stradă la mitinguri neautorizate împotriva PSD. PNȚCD nu sprijină PSD, ci propria cauză și ideologie. Atacurile lui Iohannis sunt de sorginte totalitară. Mâine poate fi oricare partid care nu e convenabil președintelui. În România, Iohannis se comportă ca un dictator și îi împarte pe români buni sau răi. Mesajul lui Iohannis a fost propagat de forțe care acționează în subteran“, a punctat Pavelescu.

Întrebat de Ordinea.ro de ce face referire la situația din Germania și nu la situația din România din 1924, când Partidul Comunist Român a fost interzis de un regim democratic, și că evocarea lui Hitler nu este cumva o manipulare, în condițiile în care Iohannis este etnic german, Pavelescu a replicat că Iohannis se ascunde în spatele acestei etnii în mod laș.

„Nu e un atac la etnia lui Iohannis. Nici Hitler nu a reprezentat poporul german, el a fost un scelerat. A nu confunda poporul german cu Hitler. Nu are nicio legătură etnia cu acuzația pe care i-o aduc. Iohannis încearcă o diversiune și încearcă să se ascundă în spatele etniei. Partidul Comunist era unul totalitar, dar Partidul Social Democrat German nu era totalitar. De aceea pentru noi e important 1933 din Germania și nu 1924 din România. În 33, Hitler a desființat un partid democratic și a instaurat el dictatura“, a spus Pavelescu.

Tot o conferința de presă, Pavelescu a fost întrebat de jurnaliști dacă știe că stă la masă cu reprezentanții unui partid care a chemat minerii în 1990 să îi bată pe studenții, care îi susțineau. „Ce le-ați spune acelor studenți, care trăiesc azi?“, a fost întrebarea unui jurnalist.

„Dumneavoastră nu puteți să îmi puneți orice întrebare, dar să vă răspund cum cred eu. Au trecut 30 de ani și nu mai sunt aceleași vremuri aceleași partide. Nu mai suntem în 90 când comunismul era încă în capul oamenilor. În 2019 nu mai există comunism în România. Președintele susține cu rea-credință că încă mai există comunism, dezinformând și manipulând populația. Nu mai există partid unic, așa cum vrea Iohannis ori poate vrea el să îl facă; nu mai există dictatura partidului unic. L-aș întreba pe Iohannis ce a făcut în decembrie 89? Eu am fost pe străzi și m-am expus gloanțelor. El a stat acasă, așa cum a recunoscut. Nu ne comparăm. Nu are dreptul moral să ne spună ce înseamnă democrația. Pe liberali, spre exemplu, nu i-a întrebat nimeni de ce au stat la masă cu social democrații atunci când au făcut USL. Oare PDL, acum în PNL, nu a făcut alianță cu PSD?“, a spus Pavelescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Premierul Orban anunță ÎNLOCUIREA șefului Casei Naționale de Pensii: “Dosarele sunt întârziate”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că urmează ca președintele Casei de Pensii să fie înlocuit.

„Dosarele de la Casa de Pensii sunt întârziate. Cu siguranță vom decide înlocuirea președintelui Casei de Pensii. Mai ales în procesul de modernizare a Casei de Pensii. Este complet neadaptată secolului 21 și e necesară o fluidizare a procedurilor, este necesară o fluidizare și o creștere a calității serviciului către pensionari”, a precizat premierul României, Ludovic Orban, într-o conferință de presă citat de jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

Ioan-Petru Căprariu a fost numit de premierul Viorica Dăncilă în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice în aprilie 2019. Anterior, el fusese președintele Casei Județene de Pensii Timiș timp de aproximativ 30 de ani. Ioan-Petru Căprariu și-a luat recent concediu medical.

„Probabil știa că urmează să fie schimbat și din cauza asta a intrat în concediul medical”, a mai subliniat zilele trecute preşedintele PNL.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Barna își îndeamnă simpatizanții și susținătorii să voteze cu Iohannis în turul II al alegerilor prezidențiale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderul USR Dan Barna afirmă, într-o postare pe Facebook, că participă la vot şi că îl votează pe actualul preşedinte, Klaus Iohannis, îndemnându-şi simpatizanţii şi susţinătorii să facă la fel. El precizează că toate ştirile despre boicot sunt ”încă o minciună ordinară din şirul de ştiri false marca PSD” potrivit news.ro.

”Cum luptam cu fake news? Continuăm să repetăm adevărul! Particip la vot şi votez actualul preşedinte. Îi îndemn pe simpatizanţi şi susţinători să facă la fel”, afirmă liderul USR, clasat al treilea la primul tur al alegerilor prezidenţiale.

El afirmă că toate ştirile despre boicotarea celui de al doilea tur de scrutin, din 24 noiembrie,  sunt încă o minciună ordinară din şirul de ştiri false marca PSD, nimic mai mult.

În ultimele zile, pe Facebook au fost lansate campanii  prin care se încerca inducerea ideii că Alianţa USR-PLUS îndeamnă la boicotarea turului doi al alegerilor prezidenţiale.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: