Connect with us

Politica

Pagina de Facebook a lui Iohannis, invadată de comentarii negative cu mii de like-uri

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Absența candidatului Klaus Iohannis de la dezbaterile din campania electorală generează mii de reacții negative pe Facebook. Actualul președinte a publicat astăzi un clip, în care îi îndeamnă pe românii din diaspora, dar și pe cei din țară, să nu absenteze de la alegerile prezidențiale. Iohannis a amintit în mesajul său că absența de la alegerile parlamentare din 2016 a adus PSD-ul la putere. În mod bizar, clipul a generat o reacție extrem de activă și virulentă din partea unui public numeros, care a ținut să-și transmită protestul vehement față de absența președintelui de la dezbaterea organizată ieri de Europa FM. Vorbim de comentarii care au generat mii de reacții. Iată comentariile care au stârnit între 350 și 1.200 de reacții:

Antonia Iulia Dejeu Am înghețat 7 ore, cu durere de spate și de picioare, pentru dumneavoastră, în al doilea tur din 2014. Nu doar pentru că celălalt candidat era periculos, ci pentru că am crezut că o să faceți mai bine, în stilul dumneavoastră molcom. Ați avut momente și acțiuni pozitive, dar în general, ați dezamăgit. Ieri v-a fost frică de candidații prezenți la Europa FM, de ziarist, de noi, sau v-a fost lene, că sunteți sigur că deja ați câștigat? Rău ați făcut că nu v-ați prezentat!

Ana-Maria Stănculescu Absenteismul dumneavoastră ne scoate la vot 😊 Vom alege cu înțelepciune!

Marius Babă Dacă ajunge Barna în turul 2 o sa fie cam deranj prin prisma lipsei dvs de la dezbaterea de aseară! Ati trezit ceva electorat 🙂

Andrei Barbu Vom veni la vot si vom vota cu gandul la dezbaterea Europa FM. M-am saturat de clipurile astea in care nimeni nu iti poate pune o intrebare stanjenitoare. Cadre perfect alese, mesaj citit de pe foaie si muzica cinematografica pe fundal. Praf in ochi cu alte cuvinte. Vrem sa vedem cine este adevaratul Iohannis. Pana atunci votam altceva.

Chirigiu Claudiu Si tu nu ai fost in stare sa iesi din casa ieri seara la dezbatere 😒 lipsa de respect …

Gabriela Monica Chirila Chiar nu va inteleg dragii mei compatrioti!A reusit o dezbatere televizata intre Barna si un actor grabit sa va schimbe parerea si sa va suparati pe Presedinte ca nu a fost acolo???Inseamna ca pentru voi nu a contat nimic din ce a facut acest Om timp de 5 ani….Tipic noua,degeaba iti dau de 10 ori daca nu iti dau o data….

Oana Neamțu 😂😂😂😂 serios, cum sa aveti obraznicia sa cereti asta oamenilor, dupa ce dumneavoastra nu v-ati putut deplasa aseara pana la studioul Europa Fm pentru ceea ce va fi fost singura dezbatere inainte de turul 1 al alegerilor prezidentiale. Era mai intelept sa taceti si acum, asa cum ati facut-o si aseara si in ultimii 5 ani.

Ana-Iulia Căpăţînă Îi îndemnați pe alții să nu absenteze, însă dvs ați absentat de la unica dezbatere politică organizată în această campanie. Mergem pe principiul: să facem ce zice popa, nu ce face popa? Nu este ok domnule Iohannis. Sper să vă taxeze românii prin votul lor pt acest lucru.

Adina Gabriela Dedu Am stat toți la coada in 2014 sa va votam. De ce nu v-ați prezentat in fata noastră la un interviu sau o dezbatere? Realegerea dumneavoastră ca președinte depinde de votul nostru, jocurile nu sunt încă făcute

Vocea Capitalistului Bo$$ , a fost dezbatere aseara, nu ti-a zis si tie nimeni ? Eu ti-am dat tag pe facebook, dar poate n-ai avut semnal ? Ai fost la munte sau care e treaba ?

 

Mesajul președintelui Klaus Iohannis a fost comentat și de unul dintre contracandidații săi.

„Nu, domnule Iohannis, nu poporul e de vină că PSD-ul a ajuns la putere, ci fabuloasa dvs contraperformanță ca președinte. Dvs ați tot dat constant cîte o nouă șansă PSD-ului să ducă România spre ruină. Cum puteți vorbi de absenteism, cînd ați fost un președinte absent și cînd ați absentat de la toate dezbaterile din campanie? Într-o Românie normală președintele comunică cu societatea, într-o Românie normală președintele respectă poporul, într-o Românie normală fiecare candidat participă la dezbateri, pentru că dezbaterea este esența democrației”, a precizat Theodor Paleologu, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Dan Barna a transmis un mesaj după confruntarea de la care au lipsit Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, în care sugerează că absenteismul de la dezbateri va avea consecințe la vot.

”Tocmai s-a încheiat prima și, din păcate, singura dezbatere de dinaintea turului întâi al alegerilor prezidențiale. Am fost dezamăgit să constat că doamna Viorica Dăncilă și domnul Klaus Iohannis nu au participat. Consider că alegătorii au dreptul să-i cunoască pe candidați și să-i evalueze într-o confruntare de idei și programe. Mulțumesc contracandidaților mei care au fost prezenți, mulțumesc organizatorilor și mai ales oamenilor care ne-au urmărit. Sunt sigur că refuzul unora dintre candidați de a veni la dezbateri va avea consecințe. Duminică, la vot.” – a scris Dan Barna.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Deputatul PNL Bogdan Huțucă: „Statul va deconta o parte din salariul angajaților reactivați“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă spune că Guvernul României a adoptat un pachet de măsuri pentru sprijinirea angajaților, menit să susțină piața muncii din România.

„În contextul epidemiei COVID-19 și a restricțiilor impuse, angajații afectați au fost sprijiniți prin măsura șomajului tehnic. După ridicarea restricțiilor, pentru a susține redresarea economică rapidă, începând cu luna iunie, se va deconta angajatorilor, pe o perioadă de 3 luni, un procent de 41,5% din salariul brut lunar al fiecărui lucrător căruia i se reactivează contractul de muncă suspendat în perioada de restricții. Pentru a beneficia de acest stimulent, respectivul angajat trebuie să fi avut contractul de muncă suspendat minimum 15 zile. În plus, aceste măsuri sunt concepute pentru a susține piața muncii pe termen lung. Angajatorii au obligația menținerii contractelor de muncă până la 31 decembrie 2020, cu excepția lucrătorilor sezonieri.“, spune Huțucă.

Parlamentarul afirmă că setul de măsuri implementat de Guvernul României vizează inclusiv categoriile cele mai vulnerabile la fluctuațiile din piața muncii.

„Tinerii și persoanele aflate la finalul carierei sunt extrem de expuse în perioadele de retracție economică. Cabinetul Orban a dispus un set de măsuri care vizează păstrarea locurilor de muncă existente și crearea altora noi pentru tineri, pentru persoanele de peste 50 de ani, dar și pentru românii din Diaspora, reîntorși acasă din străinătate. Pentru stimularea angajărilor persoanelor din aceste aceste categorii vulnerabile, Guvernul plătește jumătate din salariu, dar nu mai mult de 2.500 de lei lunar, pe o perioadă de un an, pentru angajatorii care încadrează cu normă întreagă persoane de peste 50 de ani (ale căror contracte de muncă au încetat din motive neimputabile lor) și pentru tineri cu vârste între 16 și 29 de ani (înregistrați ca șomeri). Angajatorii trebuie să păstreze rapoartele de muncă încă 12 luni după îndeplinirea acestui termen. De această măsură vor beneficia inclusiv românii reîntorși în țară. Pe o perioadă de un an va fi plătit stimulentul și pentru angajarea românilor din străinătate, care au fost concediați de angajatori din motive neimputabile lor.“, a subliniat Huțucă.

Deputatul de Constanța subliniază că, totodată, pentru a completa setul de măsuri de protecție socială, Guvernul Ludovic Orban a decis că elevii vor beneficia, în mod gratuit, de toate tipurile de transport. Decontul biletelor și abonamentelor se va face direct între transportatori și autoritățile statului direct responsabile. Măsura a fost luată întrucât transportul elevilor nu a fost rezolvată de niciunul dintre guvernele precedente, deși este una dintre principalele cauze ale abandonului școlar, mai notează liderul liberalilor constănțeni.

„Guvernul Orban respectă dreptul la educație, garantat de Constituție, sprijinind concret mai ales elevii din categoriile cele mai vulnerabile, pentru a continua să meargă la școală. Vor urma și alte măsuri, un pachet de investiții masive, deoarece România are nevoie de o economie însănătoșită.“, mai spune preşedintele PNL Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Economiei promite că pune la bătaie un MILIARD DE EURO pentru IMM-uri

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

IMM-urile vor avea la dispoziție un miliard de euro, sub formă de granturi nerambursabile din fonduri europene, în viitorul pachet de relansare economică pregătit de Guvern, a anunțat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

”Va exista, la Ministerul Economiei, un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile în valoare de un miliard de euro. Acest buget va fi împărțit în trei proiecte:

– 550 milioane euro granturi pentru investiții, până în 200.000 de euro fiecare grant;

– 350 milioane granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente;

– 100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă. Este un program negociat cu Comisia Europeană de către Ministerul Fondurilor Europene și care va fi derulat de Ministerul Economiei.”, a precizat Popescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul, OBLIGAT să DUBLEZE ALOCAȚIILE copiilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ordonanţa de urgenţă 2/2020 care proroga termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august 2020 a fost respinsă, miercuri, de plenul Camerei Deputaților. Astfel, Camera Deputaţilor a respins miercuri, cu 209 voturi Ordonanţa Guvernului Orban care amâna aplicarea dublării alocaţiilor copiilor până la 1 august. După respingerea în Parlament, proiectul merge la promulgare, la şeful statului, care o poate ataca la CCR sau o poate retrimite în Legislativ.

Este vorba de amânarea termenului de aplicare la legea PSD care prevedea dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată de deputați cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă și 98 de abtineri.

Alocațiile vor fi în cuantum de:

  • 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
  • 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

IMPORTANT! Aproape 3,66 de milioane de copii au primit alocaţie de stat în aprilie, arată datele centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

NOTĂ!

Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. În cazul în care șeful statului promulgă legea, Guvernul va avea obligația de a majora alocația copiilor până la suma de 300 de lei. Președintele are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii, însă o poate retrimite în Parlament.

În decembrie 2020, Camera Deputaţilor a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: