Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Stelian Ion: „Chițac a știut de ilegalitățile de pe plaja Caelia, dar a ținut totul secret în campania electorală“

Published

on

stelian ion caelia

USR Constanța îl acuză pe primarul Constanței, Vergil Chițac, că a știut de ilegalitățile de pe plaja Caelia, dar a ținut totul secret în campania electorală

Stelian Ion, președinte USR Constanța:

„Tot ce am spus în campania electorală despre protecția pe care primarul Vergil Chițac o acordă construcției ilegale de pe plaja Caelia din Mamaia se confirmă.

În răspunsul oficial pe care l-am primit de la Poliția Locală se arată că Inspectoratul Județean de Construcții Constanța a înștiințat Primăria, într-o adresă înregistrată pe 3 iunie, că lucrările nu respectă autorizația de construcție și că trebuie desființate. Primarul Chițac a acționat însă abia după alegerile locale.

Poliția Locală a transmis somația de desființare a construcțiilor ilegale pe 10 iunie, iar proprietarul trebuia să se conformeze, în termen de 48 de ore. Ceea ce nu s-a întâmplat.

În acest moment, Primăria lui Chițac trebuie să intervină și să desființeze pe cale administrativă lucrările ilegale de la pe plaja Caelia, mai întâi pe banii constănțenilor și apoi să încerce să recupereze cheltuielile de la proprietar.

De ce s-a ajuns aici? Pentru că primarul Vergil Chițac a protejat  până în pânzele albe construcția respectivă, în ciuda numeroaselor informații că acolo se încalcă legea. Am mers săptămânal pe plaja din Caelia și am arătat public ce nereguli sunt.

Vergil Chițac ne cerea „să fim răbdători și să așteptăm deschiderea”, pentru că el „estimează că va fi ceva bun” și oportun. Nu l-au interesat deloc aspectele legale ale construcției, nu a controlat cum se desfășoară lucrările nici măcar după ce i-am transmis public că sunt nereguli. Acum va trebui să aplice legea și să demoleze construcțiile ilegale, ridicate pe plaja nouă, înnisipată. 

Așteptăm ca Vergil Chițac să răspundă și pentru faptul că a emis certificatul de urbanism fără să țină cont de zona de protecție din jurul hotelului Rex, care este o clădire monument istoric și nu a cerut aviz de la Direcția Județeană de Cultură –  pentru că în zonă mai este și un sit arheologic. Și așteptăm să se pronunțe și instanța în legătură cu faptul că primarul Chițac a emis o autorizație ilegală. Sunt cel puțin trei probleme evidente cu această autorizație: permitea întinderea unei bucăți de construcție pe zona nou înnisipată, care înainte era în mare, încălcându-se astfel PUZ-ul din 2013, procentul de ocupare al terenului nu era corect calculat și, a treia, faptul că pe plajă nu au fost ridicate construcții ușoare, provizorii, care să poată fi strânse ușor la finalul sezonului.

Vom continua să urmărim ce se întâmplă în acest caz, pentru că debandada și ilegalitățile pe care le-a patronat Vergil Chițac în Constanța nu mai pot continua.“

Răspunsul Primăriei Constanța către USR legat de situația de la Caelia:

Download (PDF, 327KB)

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions