Conecteaza-te cu noi

Politica

Stelian Ion, despre modificările la legile Justiției: „Deciziile nu se mai iau prin bilețele roz, ci prin telefoane pe firul scurt“

Published

on

Fuga de responsabilitate e boală grea, se transmite rapid în rândul politicienilor din coaliție, spune fostul ministru al Justiției Stelian. Parlamentarul constănțean critică actuala coaliție în privința modificărilor la Codul Penal, care elimină pragul pentru abuzul în serviciu, și la Codul de Procedură Penală prin care interceptările realizate de serviciile secrete pot fi utilizate ca probe în procesele penale

„Deciziile nu se mai iau prin bilețele roz, ci prin telefoane pe firul scurt. Cătălin Predoiu nu a venit niciun minut să-și susțină proiectele de modificare a Codurilor penale, a venit doar pentru explicarea votului. Azi a lipsit și Marcel Ciolacu, nu a condus ședința Camerei deputaților în care articolele au fost votate, iar dna Vicol, care a inventat o nouă procedură de adoptare a proiectelor în Comisia juridică, de respingere în bloc a tuturor modificărilor făcute la Senat și fără să fie votat niciun amendament depus de deputați, a lipsit de asemenea de la discuția pe articole.

Un fost abuzuri cât Casa Poporului de mari, comise de coaliția PSD-PNL-UDMR în Comisia juridică și desăvârșite în plen! Fără a avea acces la raportul final al Comisiei juridice, fără dezbateri pe subiecte extrem de importante, de la pragul pentru abuz, până la reintroducerea posibilității ca înregistrările efectuate de serviciile secrete să poată fi folosite ca mijloace de probă în dosarele penale și cât de eficient este cadrul introdus pentru contestarea legalității acestora, așa cum a cerut CCR.

În proiectele lui Predoiu care modifică CP și CPP se regăsesc foarte multe vulnerabilități, multe elemente de neconstituționalitate. Jalonul din PNRR nu este respectat, ci este pus în pericol de aceste proiecte vulnerabile și care pot pica oricând la Curtea Constituțională.

Singurul lucru pe care Predoiu îl avea de făcut prin aceste proiecte era să le pună în acord cu deciziile Curții Constituționale. Și nu a făcut acest lucru. De altfel, când au fost elaborate și adoptate aceste Coduri, ministru era tot Cătălin Predoiu. Și atunci au fost adoptate fără dezbateri parlamentare, la fel ca acum, și vedem că ceea ce a propus Predoiu atunci a însemnat zeci de articole declarate neconstituționale și dosare penale compromise din vina lui.

Cum am mai spus, nu este vorba numai de faptul că a jucat alba-neagra cu pragul pentru abuzul în serviciu, cerut de CCR, despre care a spus că este obligatoriu de pus în lege, apoi a dat telefoane să fie scos. Tot la abuzul în serviciu, CCR a cerut să fie definită intensitatea vătămării cu referire la drepturile și interesele legitime ale persoanelor, iar asta nu s-a întâmplat. Articolul a fost lăsat în aer și pus din nou la dispoziția unei Curți Constituționale pe care tot coaliția majoritară a propus-o.

Predoiu, Ciucă și Ciolacu au ridicat șansele ca aceste noi modificări la Codurile penale să fie declarate din nou neconstituționale și să mai scape niște infractori. Pentru că este clar că există o intenție de a scăpa clientela politică de dosare.

E vorba de ticăloșie și de incompetență, un amalgam explozibil pentru democrație.“, a declarat Stelian Ion.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions