Conecteaza-te cu noi

Politica

Undă verde din Parlament! Interceptările realizate de serviciile secrete pot fi utilizate ca probe în procesele penale

Published

on

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, modificarea Codului de Procedură Penală, care va permite utilizarea interceptărilor SRI în mai multe cazuri care privesc anchetele penale. Legea a fost adoptată cu: 168 ”pentru”, 75 ”contra” și 20 de ”abțineri”. UDMR s-a abținut la vot. Proiectul a trecut la limită, în condițiile în care majoritatea necesară pentru a trece o lege organică este de 167 de voturi.

Potrivit actului normativ, “înregistrările rezultate din activităţile specifice culegerii de informaţii care presupun restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi fundamentale ale omului pot fi folosite ca mijloace de probă în procesul penal dacă din cuprinsul acestora rezultă date sau informaţii privitoare la pregătirea ori săvârşirea mai multor infracţiuni şi au fost respectate prevederile legale care reglementează obţinerea acestor înregistrări”.

Surse: Agerpres, stiripesurse.ro

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions