Connect with us

Politica

Stelian Ion, fostul ministru al Justiției: “Președintele îl ține artificial în funcție pe Florin Cîțu și prelungește criza politică”

Publicat

la

Într-o postare pe Facebook, Stelian Ion, fostul ministru al Justiției demis de Florin Cîțu, transmite că președintele Klaus Iohannis îl ține “artificial în funcție pe Florin Cîțu și prelungește criza politică”. Mai mult, fostul ministru Stelian Ion susține că, în mod eronat președintele Iohannis afirmă că “toată lumea să coboare cu picioarele pe pământ”, în realitate “singurii cu capul în nori au fost Superman și echipa lui câștigătoare”.

Iată mesajul complet:

“Acestea sunt zile irosite în care președintele îl ține artificial în funcție pe Florin Cîțu și prelungește criza politică. Președintele ne spune azi că e nevoie de câteva zile ca „toată lumea să coboare cu picioarele pe pământ”. Cinism până la capăt. Singurii cu capul în nori au fost Superman și echipa lui câștigătoare.
Președintele îi cumpără timp „echipei câștigătoare” să-și negocieze cu PSD susținerea în Parlament. La asta se reduc „maturitatea și responsabilitatea” politice invocate de președinte.
Florin Cîțu a vrut să coordoneze direct campania de vaccinare, tot la fel, „matur și responsabil”, și ne aflăm astăzi în cea mai neagră situație de la debutul pandemiei COVID-19.
Ascultați ce spun medicii și cadrele sanitare din spitalele sufocate de bolnavi și aveți imaginea clară a dezastrului. Ei duc tot greul, ei găsesc soluții rapid pentru a salva oamenii, chiar dacă asta înseamnă să improvizeze paturi pe holurile din spitale. Iar persoanele cu alte afecțiuni nu mai au acces în spitale timp de o lună, cu riscul de a li se agrava boala.
Președintele are nevoie însă de o săptămână să cheme partidele parlamentare la negocieri pentru a găsi o soluție la criza politică pe care premierul lui preferat a declanșat-o. Cu ce costuri? Vom ajunge să batem toate recordurile negative în gestionarea crizei sanitare.
Florin Cîțu nu a fost un premier tolerant, cum îi place să se descrie, ci un premier incompetent. Discursul său agresiv de ieri ascunde neputința de a lua decizii singur, de a conduce o echipă, de a se ține de cuvântul dat și de programul de guvernare. Și are nevoie de miniștri obedienți care să nu îi strice planurile. Are nevoie la Justiție de un ministru care să numească procurori șefi ale căror nume sunt servite pe tavă de la Cotroceni, indiferent de avizul CSM. Au mai fost cazuri și acum ne întrebăm de ce dosarul 10 august era cât pe ce să fie aruncat la coș.
Probabil președintele își dorește să aibă liniște, să nu fie deranjat când dă dovadă de „maturitate și responsabilitate”. Asta nu vom face! Nu o să tăcem.
USR PLUS nu a abandonat guvernarea, cum repetă la nesfârșit președintele, ci a fost împins în afara guvernării.
USR PLUS nu va accepta și nu va negocia o altă coaliție, în afara celei cu PNL și UDMR. Avem o solicitare: un premier care să țină coaliția aproape prin respectarea programului de guvernare și promovarea reformelor. Florin Cîțu nu a putut face asta.”

sursa foto: wowbiz.ro

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: