Connect with us

Politica

USR, mesaj pentru PNL: Puneți-l pe Ilie Bolojan premier și venim la masă. Florin Cîțu nu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria

Publicat

la

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a declarat miercuri că partidul e gata să revină la negocieri cu PNL doar cu alt premier în locul lui Florin Cîțu. El a mai spus că dacă nu va exista nici o majoritate parlamentară, „mergem spre anticipate”.

Vicepreședintele USR, Ionuț Moșteanu, a declarat, miercuri, că PNL trebuie să vină cu un alt premier, pentru că „Florin Cîțu nu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria”.

„A avut o mare șansă să conducă România, să conducă acest guvern de coaliție și să facă niște lucruri. A arătat că n-a putut, a plecat acasă. E nevoie de un nou premier și noi ne așezăm la masă, avem aceeași poziție, vom avea întâlniri zilele astea, mâine avem un nou Birou Național și o să decidem”, a spus Moșteanu.

Întrebat dacă alegerile anticipate sunt o variantă de luat în calcul, Moșteanu a spus că „dacă în urma discuțiilor din următoarea perioadă nu va ieși nicio soluție coerentă de guvernare majoritară în Parlament (…) mergem spre anticipate, dar atributul declanșării anticipatelor este un atribut al președintelui Klaus Iohannis. Dacă dânsul găsește de cuviință, le declanșează și mergem la alegeri. (…) Așteptăm o nouă propunere de premier, noi nu putem să propunem un premier PNL. Am votat o moțiune de cenzură prin care l-am trimis pe Florin Cîțu acasă. Eu pot să spun acum, puneți-l pe Ilie Bolojan premier și venim la masă. Poate se uită peneliștii la televizor, dar nu cred că asta e soluția”.

De asemenea, chestionat în privința șanselor care mai sunt ca PNL și USR să mai poată sta la masă după ce USR a votat moțiunea de cenzură, Ionuț Moșteanu a spus că „șansele încep cu un telefon din partea PNL prin care spun că avem o nouă propunere de premier și în momentul acela începem să ne așezăm la masă, să discutăm despre acea propunere de premier, despre prioritățile pe care le vedem în continuare, despre calendarul de reforme, despre un acord de guvernare, un acord de coaliție detaliat”.

Ionuț Moșteanu le-a atras atenția liberalilor că a apărut și problema cu cei 40 de parlamentari ai lui Ludovic Orban.

„Unii zic că sunt 30, unii zic că sunt 41, să zicem 30 -40 de parlamentari, care, iată, ieri (marți – n.r.) nu au fost la dezbaterea din plen și au semnat o scrisoare după-amiază prin care fac opinie separată de cea a colegilor lor și asta complică lucrurile în momentul acesta, pentru că fără acești parlamentari, grupul parlamentar PNL este cam la fel de mare ca grupul USR PLUS. Este o matematică simplă și vă reamintesc că indiferent cât de mult se încordează vreun superman la televizor, conducerea țării, guvernarea e pe voturi în Parlament. Când se adună aceste voturi, guvernezi. Nu mai ai aceste voturi, nu guvernezi”, a mai spus vicepreședintele USR.

Acesta i-a reamintit președintelui Klaus Iohannis că „a privit detașat la această criză o lună de zile”.

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: