Conecteaza-te cu noi

Politica

Stelian Ion (USR): “Înainte de a fi ticăloşi, pesediştii sunt nătângi şi vădesc o educaţie precară”

Published

on

Daniel Breaz, ministru al Culturii şi interimar la Educaţie, a considerat, potrivit unei declaraţii făcute vineri, că Holocasutul împotriva Romilor intră în categoria „momentelor mai delicate“ când anumite minorităţi au avut de suferit, precizând că nu se poate vorbi de momente „dificile sau neplăcute“.

Gafă imensă a ministrului Daniel Breaz referitoare la Holocaustul împotriva Romilor:

“De-a lungul timpului au fost şi momente mai delicate, să nu le spunem neplăcute. anumite minorităţi au avut de suferit, ceea ce ne face să găsim momente cum este cel de astăzi, prin care readucem în atenţia, nu doar a românilor , ci a întregii naţiuni române, a întregii Europe, a întregii lumi, faptul că respectăm aceste minorităţi”, a declarat Daniel Breaz  în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 2 august, la Monumentul Holocaustului din Bucureşti, potrivit unei înregistrări difuzate de RFI.

Pornind de la această declarație, Stelian Ion, deputat USR de Constanța, îi numește pe social democați “nătângi” care vădesc o educație precară. Astfel, într-o postare pe pagina sa de Facebook, parlamentarul constănțean amintește gafa de proporții a Ecaterinei Andronescu, declarație care a și trimis-o acasă și vorbește despre lipsa proprietății cuvintelor a noului ministru interimar al Educației, Daniel Breaz.

Iată declarația completă a deputatului Stelian Ion:

Advertisement

Înainte de a fi ticăloşi, pesediştii sunt nătângi şi vădesc o educaţie precară.

Nu poţi ca după asasinarea unei adolescente să insinuezi că victima ar avea o parte de vină: “Eu am învăţat acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, spunea Ecaterina Andronescu săptămâna trecută lăsând perplexă o ţară întreagă.
Acum, ministrul Breaz, al Culturii, numeşte crimele în masă asupra romilor drept ceva “mai delicat, neplăcut”. 
Cei doi sunt miniştri ai României, şi, să reţinem, sunt rectori!
Cum au trecut oamenii aceştia prin viaţă şi cum au ajuns în cele mai înalte poziţii academice cu putinţă, care presupun nu doar acumulare de cunoştinţe, ci şi înţelepciune?

Astfel de situaţii ne spun multe despre cum înţeleg pesediştii viaţa şi ce-i uneşte. Întocmai ca poliţiştii care privesc indolenţi din maşină victima plină de sânge a unei agresiuni sexuale, pesediştii – ba chiar cei mai răsăriţi dintre ei, dacă ne uităm la funcţiile primite -, nu sunt în stare să înţeleagă funcţionarea unei societăţi. Nu-i duce capul să priceapă cum să interacţionezi cu cei din jur, ce să nu spui pentru a nu leza grosolan şi implicit a nu te face de râs. Pentru asta nu-ţi trebuie şcoli înalte. O doză normală de bun simţ trebuie să te împiedice ca la momentul unei crime cutremurătoare să vorbeşti despre educaţia ta, insinuând că este superioară celei a victimei. Un dram de bună simţire trebuie să nu-i permită minţii tale să se gândească la o tentativă de exterminare etnică altfel decât ca la oroarea absolută, nu ca fiind ceva delicat sau neplăcut.

Prin urmare, ce pretenţii să ai ca aceşti oameni să interiorizeze valorile unei societăţi normale şi civilizate, când ei nu sunt în stare să înţeleagă o conduită elementară de interacţiune socială?

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions