Connect with us

Politica

Stelian Ion (USR): “Înainte de a fi ticăloşi, pesediştii sunt nătângi şi vădesc o educaţie precară”

Publicat

la

Daniel Breaz, ministru al Culturii şi interimar la Educaţie, a considerat, potrivit unei declaraţii făcute vineri, că Holocasutul împotriva Romilor intră în categoria „momentelor mai delicate“ când anumite minorităţi au avut de suferit, precizând că nu se poate vorbi de momente „dificile sau neplăcute“.

Gafă imensă a ministrului Daniel Breaz referitoare la Holocaustul împotriva Romilor:

“De-a lungul timpului au fost şi momente mai delicate, să nu le spunem neplăcute. anumite minorităţi au avut de suferit, ceea ce ne face să găsim momente cum este cel de astăzi, prin care readucem în atenţia, nu doar a românilor , ci a întregii naţiuni române, a întregii Europe, a întregii lumi, faptul că respectăm aceste minorităţi”, a declarat Daniel Breaz  în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 2 august, la Monumentul Holocaustului din Bucureşti, potrivit unei înregistrări difuzate de RFI.

Pornind de la această declarație, Stelian Ion, deputat USR de Constanța, îi numește pe social democați “nătângi” care vădesc o educație precară. Astfel, într-o postare pe pagina sa de Facebook, parlamentarul constănțean amintește gafa de proporții a Ecaterinei Andronescu, declarație care a și trimis-o acasă și vorbește despre lipsa proprietății cuvintelor a noului ministru interimar al Educației, Daniel Breaz.

Iată declarația completă a deputatului Stelian Ion:

Înainte de a fi ticăloşi, pesediştii sunt nătângi şi vădesc o educaţie precară.

Nu poţi ca după asasinarea unei adolescente să insinuezi că victima ar avea o parte de vină: “Eu am învăţat acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, spunea Ecaterina Andronescu săptămâna trecută lăsând perplexă o ţară întreagă.
Acum, ministrul Breaz, al Culturii, numeşte crimele în masă asupra romilor drept ceva “mai delicat, neplăcut”. 
Cei doi sunt miniştri ai României, şi, să reţinem, sunt rectori!
Cum au trecut oamenii aceştia prin viaţă şi cum au ajuns în cele mai înalte poziţii academice cu putinţă, care presupun nu doar acumulare de cunoştinţe, ci şi înţelepciune?

Astfel de situaţii ne spun multe despre cum înţeleg pesediştii viaţa şi ce-i uneşte. Întocmai ca poliţiştii care privesc indolenţi din maşină victima plină de sânge a unei agresiuni sexuale, pesediştii – ba chiar cei mai răsăriţi dintre ei, dacă ne uităm la funcţiile primite -, nu sunt în stare să înţeleagă funcţionarea unei societăţi. Nu-i duce capul să priceapă cum să interacţionezi cu cei din jur, ce să nu spui pentru a nu leza grosolan şi implicit a nu te face de râs. Pentru asta nu-ţi trebuie şcoli înalte. O doză normală de bun simţ trebuie să te împiedice ca la momentul unei crime cutremurătoare să vorbeşti despre educaţia ta, insinuând că este superioară celei a victimei. Un dram de bună simţire trebuie să nu-i permită minţii tale să se gândească la o tentativă de exterminare etnică altfel decât ca la oroarea absolută, nu ca fiind ceva delicat sau neplăcut.

Prin urmare, ce pretenţii să ai ca aceşti oameni să interiorizeze valorile unei societăţi normale şi civilizate, când ei nu sunt în stare să înţeleagă o conduită elementară de interacţiune socială?

Comments

comments

Politica

Chițac a pierdut alegerile pentru postul de vicepreședinte pe apărare din PNL

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PNL și-au ales conducerea. Lucian Bode devine astfel secretar general (606 voturi pentru și 40 anulate), Dan Motreanu prim-vicepreședinte (736 voturi pentru și 5 anulate), iar vicepreședinte pe apărare a fost ales Virgil Guran (459 voturi pentru; contracadidatul său, Virgil Chițac a avut 129 voturi pentru și 50 anulate). Alegerile interne din PNL au fost marcate de două valuri de retrageri. Sursa: stiripesurse.ro.

Amintim că, în momentul în care Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, Chițac a fost printre primii liberali care și-au arătat susținerea față de premier. La fel a procedat edilul Constanței și când fostul premier Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. Iată că, strategia lui Vergil Chițac de a se „lipi“ se șefii PNL nu a dat roade.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lucian Bode: „PNL trebuie să câștige toate alegerile din 2024“

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, astăzi, că partidul pe care îl reprezintă vrea să câștige toate alegerile din 2024.

„Anul 2024 va fi greu din punct de vedere electoral. O să fie alegeri. Vestea bună e că PNL e singura forță de dreapta și cel mai mare de pe eșichierul politic. PNL trebuie să fie pregătit să câștige pe linie în 2024”, a spus Bode.

Conducerea PNL s-a reunit, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei sunt aleşi secretarul general al partidului, unde este o singură candidatură: Lucian Bode, un prim-vicepreşedinte, unde s-au înscris două candidaturi, ale lui Virgil Popescu şi Dan Motreanu şi un vicepreşedinte, unde sunt patru candidaţi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă: „Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale“

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, chiar este convins că Guvernul pe care îl conduce și aleșii liberali sunt performanți. Ciucă a declarat, astăzi, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, că faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor aleşilor locali liberali, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. El a arătat că primarii PNL sunt modele de performanţă administrativă şi politică.

„Vreau să vă tramsmit două mesaje, primul, al deschiderii către soluţiile care vin dinspre dumneavoastră şi mesajul de încredere în capacitatea de a rerula proiecte şi a-i convinge pe cetăţenii localităţilor pe care le administrează că nu şi-au irosit votul. Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale.” , a spus Ciucă, citat de stiripesurse.ro.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: