Connect with us

Exclusiv

Stere Hira a luat RAEDPP-ul pe persoană fizică. Mașinile regiei, utilizate în scop personal și de familie

Published

on

Mai multe fotografii ajunse în posesia redacției Ordinea.Ro trădează metehne de tip fanariot în cadrul RAEDPP Constanța, în privința folosirii dotărilor regiei în scop personal și de familie. O mașină a instituției, respectiv un Duster bleumarin înmatriculat cu numărul CT 08 EDP și inscripționat cu acronimul RAEDPP, a transportat ieri, 29 iunie 2021, în jurul orei 13, un minor de aproximativ 11-12 ani de la pizzeria Maestro de pe strada BP Hașdeu la o frizerie din complexul Flămânda. Șocat că un minor urcă în autoturismul unei instituții publice, pe locul din dreapta șoferului, un cetățean a imortalizat momentul și ne-a trimis fotografiile.

Relevant este faptul că pizzeria Maestro de pe strada BP Hașdeu nr. 10 este deținută de firma Geo Tera Global SRL, deținută de Costică Hira (de 29 de ani), Teodora Hira (de 22 de ani) și Vasile Hira (de 52 de ani). Cel din urmă este chiar fratele mai mare al directorului RAEDPP, Stere Hira. Așadar, mersul unui puști la frizerie a fost gestionat pe seama patrimoniului unei regii autonome, deși trebuia să rămână o chestiune de familie și nimic mai mult, fără implicarea mijloacelor de transport ale RAEDPP. 

Potrivit unor surse consultate de Ordinea.Ro,  șoferul Duster-ului implicat în acest incident a fost angajat în cadrul regiei de curând, la inițiativa directorului Stere Hira, pe un post de curier. Curierul ar fi o pilă a directorului Hira, potrivit surselor noastre. 

Contactat telefonic de redacția Ordinea.Ro, Stere Hira a declarat că nu are cunoștință de transportarea minorului cu mașina instituției, precizând că dacă s-a întâmplat așa ceva, nu s-a făcut cu știința sa. Hira spune că mașina cu numărul CT 08 EDP este utilizată pe rând de un curier al regiei și de coordonatorul campusului social Henri Coandă, (Bogdan Chircorian – n.r.), acesta din urmă locuind pe strada BP Hașdeu. Directorul RAEDPP a spus că îl cunoaște pe curier, de vreme ce este angajatul regiei, însă s-a eschivat să răspundă dacă îl cunoștea anterior angajării, precizând că toate angajările în cadrul regiei se fac prin concurs, în conformitate cu legea. 

”Vă salut și vă mulțumesc pt informație! Am dispus C.R.U. să facă o anchetă iar dacă se va constata încălcarea R.O.F. vom lua măsurile legale!” – ne-a transmis Stere Hira prin aplicația whatsapp, după ce a văzut fotografiile. Hira a mai precizat că minorul din imagine nu este ruda sa. Însă, apreciem noi, indiferent de ruda cui este copilul din imagine, nu există nicio justificare rezonabilă pentru ca un minor să fie transportat de la pizzeria familiei Hira la o frizerie din apropiere, cu mașina regiei conduse de Stere Hira. 

Constanța cu Alfel de fripturisme și nepotisme

Acest episod de utilizare a resurselor publice în scop personal nu este singular în scurta istorie de persoană publică a lui Stere Hira. La începutul acestui an, un post local de televiziune publica imagini care surprindeau momente nocturne în care vila personală a lui Stere Hira era păzită de polițiștii locali din Constanța. Imaginile erau însoțite de declarațiile vecinilor lui Hira, care au confirmat că polițiștii locali, într-un apogeu al depersonalizării, și-au făcut un fel de punct de lucru lângă locuința în cauză, pentru a veghea la siguranța ștabului cu porniri de mic Dumnezeu.

Stere Hira este un vechi activist al Asociației Constanța Altfel, care a fost fondată de actualul primar Vergil Chițac și de actualul city-manager, Felicia Ovanesian. În anii trecuți, asociația a militat, ipocrit, pentru legalitate și meritocrație. Însă totul a fost o țeapă ordinară, în scopul păcălirii electoratului constănțean. Ca dovadă, după ce s-au văzut aleși la Primărie, cei de la Constanța Altfel și-au împărțit funcțiile publice între ei, iar acum se bucură de salarii imense și se folosesc de resursele publice. Felicia Ovanesian, mâna dreaptă a lui Chițac, a fost numită fără concurs și oarecum în secret ca administrator public al municipiului Constanța, la sfârșitul anului trecut. Primul mare proiect al municipalității constănțene din anul 2021 a fost asfaltarea unei străzi pe care locuiește chiar Felicia Ovanesian. Să fie bine, ca să nu fie rău!

Din același scenariu al căpătuirii apropiaților cu funcții publice face parte și numirea lui Stere Hira la conducerea RAEDPP. Presa locală constănțeană a susținut că acesta, având afaceri în Eforie, acolo unde locuiește de facto și Vergil Chițac, ar fi fost un amic de pahar al actualului primar, iar acest aspect ar fi contat enorm la numirea în funcția publică. De asemenea, Bogdan Chircorian, cel care l-a luat în locație pe Vergil Chițac în casa sa din Constanța, pentru ca acesta să poată îndeplini formal condițiile legale în vederea depunerii candidaturii pentru postul de primar, a fost și el angajat la RAEDPP. Deși este mai mult decât evident pentru oricine că cel care l-a cazat pe Chițac în casa sa a fost recompensat cu o funcție publică, directorul RAEDPP (adică angajatorul lui Chircorian) declară că toate angajările la regie se fac legal. Legal, dar totuși pe pile. 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.