Connect with us

Actual

Ştiţi ce salarii au poliţiştii de frontieră?

Published

on

În fiecare lună, pe site-ul Poliţiei de frontieră apar liste cu veniturile salariale ale angajaţilor. Numai că nu este un lucru facil să devii angajat al acestei structuri. În luna ianuarie a acestui an, s-a organizat un nou concurs pentru admitere în cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru acoperirea deficitului de personal.

Au fost 2880 de locuri scoase la concurs, dintre care 280 au fost pentru poliţişti de frontieră. Cerinţele au fost mari dar, cu toate acestea, toate poziţiile au fost ocupate. Ştim că meseria de poliţist de frontieră nu este una uşoară, însă asta este valabil mai mult pentru angajaţii care chiar lucrează în posturile de frontieră. Pentru că numai simplu nu poate fi să stai de pândă zi şi noapte, să alergi după cei care vor să treacă ilegal frontiera, să te lupţi cu infractorii şi cu vremea nefavorabilă etc.  De-a lungul timpului v-am prezentat şi – cu siguranţă o vom face şi în viitor – numeroase cazuri în care au intervenit poliţiştii de frontieră. Tocmai de aceea dorim să vă prezentăm ce salarii au aceştia.

Iată lista cu veniturile salariale nete achitate personalului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră pentru luna februarie 2018

 

Nr. Crt. CATEGORIE Functii cu comanda Functii fara comanda
minim maxim minim maxim
1 Personal contractual 0 0 1.530 2.593
2 Ofiteri de politie 3.163 12.030 1.909 5.577
3 Agenti de politie 0 0 1.975 4.005

NOTA

* In valorile maxime ale veniturilor salariale nete, pot fi incluse si veniturile acordate in baza unor Hotarari Judecatoresti sau ca urmare a recalcularii unor diferente neacordate din lunile precedente.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!