Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

„Strada Cuza Vodă, șantierul groazei!“ Stelian Ion: „Aceasta este adevărata față a administrației Chițac“

Published

on

stelian cuza voda

Strada Cuza Vodă din Constanța este dovada vie a lucrului prost făcut și a bătăii de joc a actualei administrații publice locale, spune candidatul Alianței Dreapta Unită (USR+PMP+Forța Dreptei) la funcția de primar al municipiului, Stelian Ion. Candidatul Alianței Dreptei Unite a susținut, astăzi, o conferință de presă pe strada Cuza Vodă, un șantier ce pare să nu se mai termine niciodată, în dreptul unei gropi mari în care mulți șoferi și-au distrus mașinile.

„Suntem pe o stradă importantă din centrul Constanței, pe șantierul de pe Cuza Vodă. Vorbim de foarte mulți ani de șantierele incompetenței din Constanța, care au stresat mii de cetățeni. Strada Cuza Vodă este o imagine reprezentativă a administrației Vergil Chițac, a administrației PNL – PSD. Aceasta este adevărata față a administrației Chițac. Nu clipurile pe care le prezentă electoral, cu foarte multă spoială și în care implică inclusiv instituțiile din subordinea Primăriei. Din păcate, nici măcar astăzi, 15 mai, oamenii care locuiesc în această zonă nu știu ce plan are actuala administrație cu strada Cuza Vodă și bulevardul Ferdinand. Lucrările trenează și nu se vede țipenie de lucrător. După ani de absență, Chițac s-a trezit în campania electorală să vină pe Cuza Vodă. A făcut două poze și a plecat. Nu ne-a spus ce vrea să facă și dacă mai existe finanțare pentru acest proiect. Din cunoștințele noastre, nu mai există finanțare pentru acest proiect și proiectul este aproape blocat. Este foarte important să spunem că bulevardul Ferdinand nu poate să rămână pe viitor cu sens unic. Avem posibilitatea acolo de a avea două sensuri.“, a spus Stelian Ion.

Pentru că actuala administrația nu a plecat urechea la ce au spus locuitorii, cei de la i-au dat cuvântul în conferința de presă unei colege de a lor, Loredana Dumitrescu, și care își are domiciliu pe strada Cuza Vodă.

„De trei ani și aproape patru luni locuim într-un permanent șantier, în praf și mizerie, fără un obiectiv al unui proiect. Nu știm când se va finaliza, la fel cum nu am știut cum și de ce început, fiind că nimeni nu a făcut o dezbatere publică. Deși primarul în funcție spune că au fost făcute dezbateri publice, nu este adevărat și nu a fost niciun fel de dezbatere publică la acest așa-zis proiect de mobilitate urbană. O altă minciună a Primăriei Constanța este că proiectul nu e făcut în întregime cu bani de la Uniunea Europeană, iar partea care privește introducerea sensurilor unice și fără parcări nu are niciun fel de legătură cu fondurile europene. Aceste aberații s-au putea modifica ușor din pixul celor din Primăria Constanța. Asta e o problemă secundară. Problema principală este strada este traversată de conducte mari de utilități și strada s-a scufundat mereu din loc în loc, la intersecția cu General Manu, la intersecția cu strada Siretului, ori la intersecția cu strada Mihai Viteazu, lucruri care se cunosc nu decând au început șantierele. Trăim într-o zonă gen Slănic Prahova cu aspect de litoral și ceea ce s-a întâmplat acolo s-ar putea întâmpla pe strada Cuza Vodă. De altfel, la finele anilor ’80 a căzut o casă.“, a spus Loredana Dumitrescu.

Advertisement
palaz

Stelian Ion spune că discuții de acest gen au fost cu sute de constănțeni care au spus că sunt probleme în fiecare cartier al Constanței.

„Este de necrezut că pentru capriciul unei persoane din Primărie se dă peste cap zona centrală, pentru că locuiește cineva aici și vrea mai puțin trafic. Am avut discuții cu foarte mulți constănțeni și în urma lor a rezultat programul „Constanța contează“, pentru că acești oameni contează, mai ales părerea lor. Avem foarte multe idei ale oamenilor prinse în program, pentru că este important să îi asculți pe oameni și să faci ceea ce își doresc aceștia, nu ceea ce îți trece ție prin cap ca primar, cu aroganță ne mai văzută și ținând cont doar de un cerc restrâns de interese.

Legat de „șantierele groazei“, pe care le-am numit așa, în foarte scurt timp de la depunerea jurământului revizuim aceste proiecte, să le corectăm acolo unde este necesar. Printre proiectele ce trebuie corectate rapid se numără menținerea dublului sens pe bulevardul Ferdinand; pe bulevardul Lăpușneanu, de la gară și până la Satul de Vacanță trebuie să avem câteva întreruperi ale liniei continue. De exemplu, la intersecția cu strada Suceava și la intersecția cu strada București. Apoi trebuie să ne uităm și la calitatea lucrărilor. Dacă vi de pe IG Duca și faci dreapta pe Lăpușneanu, se simte cum s-a lăsat deja asfaltul. E o groapă de toată frumusețea acolo. Aceasta este fața adevărată a administrației Chițac. Promitea pe 2 Mai că va termina lucrările pe Cuza Vodă în 15 mai. Este deja 15 mai și nu vedem nici urmă de picior de lucrător, iar lucrarea este departe de a fi terminată“, a spus Stelian Ion.

În final, candidatul Alianței Dreapta Unită a afirmat că îl invită pe Vergil Chițac la o discuție față în față despre proiectele sale mărețe despre Constanța.

Comandat de partidul USR – Filiala Constanța

Advertisement
palaz

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 21240009

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions